14 Ağustos 2014, Perşembe 09:48:16

FRAPORT'A YENİ TERMİNAL İÇİN İZİN ÇIKTI

Frankfurt Havalimanı'nı işleten Fraport firması, 3. terminal binası için gerekli hukuki izinleri aldı.
  • Nerde çevreciler???
  • Frankfurt bu kacinci terminali ekledi bòyle??orman agac demedi kimsenin giki bile cikmadi
  • Aynen öyle kafa yok bu avrupalıda,sen de çook var :-)))
  • Kafa yok bu avrupalida. 2. yi 3. yü yapsana be adam. Onudamı biz söyleyelim...

Frankfurt Havalimanı'nı işleten Fraport firması, 3. terminal binası için gerekli hukuki izinleri aldı.

Fraport'tan yapılan açıklamaya göre, Frankfurt Havalimanı'nın sahibi ve işleticisi olan şirket, Frankfurt şehri otoritelerinden 3. terminal için gerekli izni aldı.

Frankfurt şehrinin güneyinde inşa edilecek yeni terminal binasının, Havalimanı'nın genişleme programının ayrılmaz bir parçası olduğu belirtilen açıklamada, "İlk inşaat aşaması merkez terminal binasını kapsayacak ve yılda 14 milyon yolcuya hizmet verecek 2 temel platformdan oluşacak" bilgisi verildi.

Açıklamada konuya ilişkin görüşlerine yer verilen Fraport Yönetim Kurulu Başkanı Stedan Schulte, 3. terminal binasının inşası için verilen ruhsattan memnuniyet duyduklarını belirterek, Fraport inşaat planlama uzmanlarına ve Frankfurt şehri yapı denetim otoritelerine teşekkür etti.

Frankfurt Havalimanı’na ilişkin büyüme tahminlerini incelediklerini aktaran Schulte, "Biz bu tahminleri ve dataylarını inceleyeceğiz ve bu bağlamda terminal kapasitesi gereksinimlerini değerlendireceğiz. Yolcularımıza gerekli kapasitede hizmet vermeye devam edeceğiz ve en iyi hizmetle geniş yelpazede uçuş bağlantıları sunacağız" ifadelerini kullandı.

Frankfurt Havalimanı'nın mevcut koşullar ele alındığında ek kapasiteye ihtiyacı olduğuna dikkati çeken açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu kapasitenin karşılanması 2021 yılında 3. terminalin inşasının ardından mümkün olacak. Havacılık sektöründe iş planlaması, uzun vadeli bir bakış açısını kapsamalı. Mevcut tahminler, Frankfurt Havalimanı'nın gelecekte sürdürülebilir bir büyüme yakalayacağını onaylıyor. Örneğin; uzun vadeli trafik tahmini resmi makamların verilerine göre 2030 yılında yıllık ortalama yüzde 2,5 büyüme kaydedecek. 

Böylece havacılık işletmesi Almanya'nın en hızlı büyüyen ulaşım ağı olacak. Frankfurt Havalimanı yılda ortalama yolcu sayısını yüzde 3 artırarak zaten bu değeri aştı. Mevcut eğilim, yolcu sayısının yıl sonunda yüzde 2-3 artışa ulaşacağını gösteriyor. Bu trafik büyümesi temelinde, terminal 1 ve 2'nin 2020 yılında kapasitesini karşılamayacak görünüyor."

Açıklamaya göre, ilk inşaat aşamasında, 3. terminalde 2 platform kullanılarak 24 uçuş noktası yer alacak. Terminal tamamen bittiğinde ise 50 noktaya uçuş sağlanacak. 3. terminal ayrıca 1. ve 2. terminalleriyle tren yolu bağlantılı olacak.

Bu yıl inşaatına başlanması beklenen yeni binanın kaplayacağı alanın 62 futbol sahası genişliğinde olacağı tahmin ediliyor. Yeni terminal binasında ilk inşaat aşamasında ulaşım alt yapısı dahil 2,5 milyar avro maliyet hesaplandığı da bildirildi.

Öte yandan, 3. terminal binasını 2001 yılı ortalarından buyana inşa etmek istiyen şirket, bu noktada Almanya'daki hukuk kurallarına takılmıştı. Söz konusu proje, 2012 yılında halk arasında tartışmaya neden olmuş ve kentte ağaçların kesileceği ve daha fazla gürültü yaşanacağı sebebiyle gösteriler de düzenlenmişti.

FRAPORT'A YENİ TERMİNAL İÇİN İZİN ÇIKTI

Yorumlar

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Nerde çevreciler???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kafa yokmu ~ 10 yıl önce
Frankfurt bu kacinci terminali ekledi bòyle??orman agac demedi kimsenin giki bile cikmadi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Aynen öyle kafa yok bu avrupalıda,sen de çook var :-)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Kafa yok bu avrupalida. 2. yi 3. yü yapsana be adam. Onudamı biz söyleyelim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000