01 Nisan 2012, Pazar 08:30:16

"UYAN ARTIK MERKEL"

Havalimanı ve gürültü tartışmalarında sular bir türlü durulmuyor.
  • Adamlar havaalanını genişletmeyi değil gürültüyü tartışıyor. Biz? Şu AHL bir genişlese, rötarlar bir bitse canımıza minnet. Gürültü mü? Bize bişey olmaz...
Başta Frankfurt olmak üzere dün Almanya`nın 6 eyaletinde Merkel`e Uyanma Çağrısı adı altında protestolar düzenlendi.

Frankfurt Havalimanı`nın birinci terminalinde toplanan yedi bin kişi, yeni açılan pisti ve uçakların çıkarttıkları gürültüyü protesto etti.

Havaalanlarındaki uçak gürültüsü insanları hasta yapıyor gerekçesi ile dün başta Frankfurt ve Berlin olmak üzere toplamda 6 eyalette uyarı amaçlı protesto düzenlendi. Şansölye Angela Merkel`e uyan çağrısı amacını taşıyan protestolarda öfkeli vatandaşlar, uçak gürültülerinden dolayı çok rahatsız olduklarını dile getirdiler.

Gazetemizin Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden edinmiş olduğu bilgiye göre protestoya 7 bini aşkın kişi katıldı. Frankfurt ve çevresinde aktif faaliyetleri ile tanınan vatandaşlar inisiyatifi olarak bilinen BBI ve Rhein Main bölgesinden toplamda 60 dernek protestoya tam destek verdi.

Havaalanı yakınlarında sakin bir hayat yaşama isteği güden WOFA yetkililerinden Volker Hartmann, Frankfurt Havalimanı Terminal 1`de yaptığı konuşmada, "Havaalanı yakınlarında insan sağlığını tehdit eden uçuş gürültüleri psikolojimizi bozmaya devam ediyor.Yapmış olduğumuz bu protestoda sesimizi başta Merkel olmak üzere eyalet başbakanları da duymalı. Çocuklarımız gece uykularından uçuş gürültüsü nedeni ile uyanıyorlar. Evimize misafir geldiğinde uçuş gürültüsünden dolayı sohbet bile edemez olduk. Bunun yanı sıra ev sahipleri evlerini satıp gitmek istedikleri zaman bile evlerinin değerleri uçuş gürültüsünden dolayı büyük ölçüde azaldı. Bunun hesabını kim ne zaman ve ne şekilde verecek?" dedi.

Dava 4 Nisan`da

Frankfurt Yüksek İdare Mahkemesi, daha öncesinden temyiz edilen Frankfurt Havalimanı`nı genişletme çalışması davasını 4 Nisan`da karara bağlayacağı belirtilirken, BBI ve AKU Wiesbaden yetkilisi Michael Wilk ise, "Mahkeme günü yargıçların uçuç gürültüsünün nelere sebebiyet verdiğini uzmanlarımızın hazırladığı bilimsel raporları dikkate almasını ve bu raporları çok iyi bir şekilde incelemelerini istiyoruz. Unutmamak gerekir ki uçuş gürültüsü insana çok fazla zarar veriyor. Uçak şirketlerinin zararları insanın gördüğü zarardan daha kıymetli olmamalı`` dedi.

Frankfurt Havalimanı`ndaki gece uçuşu ve ses gürültüsüne karşı geçtiğimiz Ekim ayında açılan yeni pistin kapatılması için çeşitli sivil toplum örgütleri, inisiyatifler ve bireysel katımcılar protestolarını otuz haftadan bu yana yaptıklarını ve her pazartesi yapmaya devam edeceklerini kaydettiler.

(Post.de)
"UYAN ARTIK MERKEL"

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
Adamlar havaalanını genişletmeyi değil gürültüyü tartışıyor. Biz? Şu AHL bir genişlese, rötarlar bir bitse canımıza minnet. Gürültü mü? Bize bişey olmaz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000