25 Ocak 2020, Cumartesi 11:19:22

AirportHaber duyurtmuştu! Antalya Havalimanı ihalesi iptal edildi

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü tarafından, Antalya Havalimanı'nın kapasitesinin artırılmasına yönelik ilave yatırımlar ile iç/dış hatlar, genel havacılık, CIP terminalleri ve mütemmimlerinin işletme haklarının kiralanması amacıyla açılan ihale iptal edildi.
  • Eski DHMİ yönetimi nerede bu yönetim nerede. Zamanında milyar dolarlık , Türkiye’nin gelmiş geçmiş en yüksek rakamlı yeni havalimanı ihalesini hiçbir şaibeye yer vermeden adil katılım ve rekabetçi fiyatlarla devlete senede 1 milyar Euro dan fazla getir getirecek şekilde bütün dünyanın gözü önünde yapan Orhan Birdal ve ekibine bir kez daha hayranlığım arttı.
  • Devletime güvenim tam da yönetenlere güvenip de nasıl yatırım yapacağız, ayıptır günahtır
  • Ne kadar acımasız ve fütursuzca bir sistem anladınız mı şimdi. Laiklik demokrasi elzemdir. gerisi garibani somurmkekten başka bişey değildir.
  • Ondan sonrada yabancı sermaye gelsin diye çaba gösteriyoruz bize taze para lazım yoksa kamu Bankalarından ucuz krediler le ihale almak yada vermek bitsin düşsünler artık yakamızdan aç gözlüler
  • DHMİ geçirse geçirse havalimanlarını "çok KESKİN" bir denetlemeden geçirebilir. Hiçbir liyakati, doğru dürüst sivil havacılık bilgisi, havalimanlarının işleyiş ve yönetimi konusunda hiçbir ciddi bilgisi olmayan, tek meziyeti iktidar partisi şakşakçılığı olan bir kişi hesapta IGA'dan resmen ATILDI ancak 1.5 yıl sonrasında DHMİ'ye genel müdür yapıldı (tepeden inme bir şekilde)!... Doğru, böyle işler ancak MUZ Cumhuriyetlerinde olabilir.
  • Daha durun ya yeni başlıyoruz başkanlık sistemi ile uçuyoruz wuhahahahaha
  • İstanbul ihalesini aldılar, devlet bankaları finanse etti, kirayı ödemiyorlar, orada çalışan şirketlere inanılmaz maliyetler yüklendir... Şimdi bir de ülkenin ikinci büyük havalimanını da almaya çalışıyorlar, yine biz ödeyeceğiz müteahhitlerin parasını..
  • İGA’nın İstanbul Havalimanı için bu ay 1 milyar euro kira ödemesi gerekiyor ama ödeyemeyeceklerini biliyoruz. Durum böyleyken yüzde 25’i peşin ödenecek Antalya ihalesine girmeyi nasıl göze alıyorlar?
  • Demek ki igaya gidecek yine anlaştılar
  • Tamam igaya verin ama İstanbul havalimanında binanın güzelliğine bakacağınıza operasyonda ki başarısızlığı da görün..bir ceo var herkes şikayetçi bağlı kim varsa..havacılık yönetemiyor,ticari zaten batıyor kiracılar bitik,yolcu dersen temizlikten şikayetçi,otopark zaten söylenmiyor bile artık..bunlara rağmen verilirse bu Ceo orayıda kurutacak..

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü tarafından, Antalya Havalimanı'nın kapasitesinin artırılmasına yönelik ilave yatırımlar ile iç/dış hatlar, genel havacılık, CIP terminalleri ve mütemmimlerinin işletme haklarının kiralanması amacıyla açılan ihale iptal edildi.

DHMİ'nin ihale iptaline ilişkin ilanı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, Antalya Havalimanı'nda kapasite artırımına yönelik ihalenin iptali kararlaştırıldı.

Geçici teminat tutarı 40 milyon avro olan ihale için teklif verme süresi 31 Ocak'ta sona eriyordu. İptal edilen ihale, Antalya Havalimanı'nın kapasitesinin artırılmasının yanı sıra iç/dış hatlar, genel havacılık, CIP terminalleri ve mütemmimlerinin işletme haklarının kiralanmasını da kapsıyordu. 

AirportHaber geçtiğimiz günlerde DHM'ye baskı iddialarını gündeme getirmiş ve ihalenin ertenelebileceğini duyurmuştu. İhale şartnamesindeki 'en az 5 yıl havalimanı işletmek' koşulunun değişmesini isteyen İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın, DHMİ üzerinde ciddi baskısı olduğu iddia edilmişti.

Resmi Gazete'de yer alan iptal kararı:



AirportHaber'in günler öncesinden duyurduğu haber için resme tıklayınız...

AirportHaber duyurtmuştu! Antalya Havalimanı ihalesi iptal edildi

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

Nerede ~ 4 yıl önce
Eski DHMİ yönetimi nerede bu yönetim nerede. Zamanında milyar dolarlık , Türkiye’nin gelmiş geçmiş en yüksek rakamlı yeni havalimanı ihalesini hiçbir şaibeye yer vermeden adil katılım ve rekabetçi fiyatlarla devlete senede 1 milyar Euro dan fazla getir getirecek şekilde bütün dünyanın gözü önünde yapan Orhan Birdal ve ekibine bir kez daha hayranlığım arttı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tavhl yatırımcısı ~ 4 yıl önce
Devletime güvenim tam da yönetenlere güvenip de nasıl yatırım yapacağız, ayıptır günahtır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bunun adı islami kapitalizm ~ 4 yıl önce
Ne kadar acımasız ve fütursuzca bir sistem anladınız mı şimdi. Laiklik demokrasi elzemdir. gerisi garibani somurmkekten başka bişey değildir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sivaslı ~ 4 yıl önce
Ondan sonrada yabancı sermaye gelsin diye çaba gösteriyoruz bize taze para lazım yoksa kamu Bankalarından ucuz krediler le ihale almak yada vermek bitsin düşsünler artık yakamızdan aç gözlüler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mafaky ~ 4 yıl önce
DHMİ geçirse geçirse havalimanlarını "çok KESKİN" bir denetlemeden geçirebilir. Hiçbir liyakati, doğru dürüst sivil havacılık bilgisi, havalimanlarının işleyiş ve yönetimi konusunda hiçbir ciddi bilgisi olmayan, tek meziyeti iktidar partisi şakşakçılığı olan bir kişi hesapta IGA'dan resmen ATILDI ancak 1.5 yıl sonrasında DHMİ'ye genel müdür yapıldı (tepeden inme bir şekilde)!... Doğru, böyle işler ancak MUZ Cumhuriyetlerinde olabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Wuhahahah ~ 4 yıl önce
Daha durun ya yeni başlıyoruz başkanlık sistemi ile uçuyoruz wuhahahahaha

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bizim paramızla ~ 4 yıl önce
İstanbul ihalesini aldılar, devlet bankaları finanse etti, kirayı ödemiyorlar, orada çalışan şirketlere inanılmaz maliyetler yüklendir... Şimdi bir de ülkenin ikinci büyük havalimanını da almaya çalışıyorlar, yine biz ödeyeceğiz müteahhitlerin parasını..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İGA ~ 4 yıl önce
İGA’nın İstanbul Havalimanı için bu ay 1 milyar euro kira ödemesi gerekiyor ama ödeyemeyeceklerini biliyoruz. Durum böyleyken yüzde 25’i peşin ödenecek Antalya ihalesine girmeyi nasıl göze alıyorlar?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İgaya yuklenme ~ 4 yıl önce
İgaya ne yukleniyorsunuz. Yukleneceginiz adam belli
Karşıyakalı ~ 4 yıl önce
Demek ki igaya gidecek yine anlaştılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gozgoz Göztepe ~ 4 yıl önce
Adam ol
Tamam igaya verin ~ 4 yıl önce
Tamam igaya verin ama İstanbul havalimanında binanın güzelliğine bakacağınıza operasyonda ki başarısızlığı da görün..bir ceo var herkes şikayetçi bağlı kim varsa..havacılık yönetemiyor,ticari zaten batıyor kiracılar bitik,yolcu dersen temizlikten şikayetçi,otopark zaten söylenmiyor bile artık..bunlara rağmen verilirse bu Ceo orayıda kurutacak..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000