24 Mart 2014, Pazartesi 14:02:55

BAKAN DAVUTOĞLU: "ELİMİZDE GÜÇLÜ DELİLLER VAR"

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, düşürülen Suriye uçağına ilişkin, "Olayın seyri çok açıktır. Suriye uçağı, sınırımızı 1 kilometre derinliğinde ihlal etmiştir" dedi.
  • ?????????
  • En son Suriye'ye giden ve Esb ya indirdiğiniz Rus kargo uçağındaki güçlü deliller nereye gitti sahi?
  • Katar düşişleri bakanı konuşmuş...
  • sanki chp nin uçağını düşürulmus gibi . aciklamalarin hedefi İçişleri mi Dışişleri mi belirsiz

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından düşürlen Suriye uçağına ilişkin; "Olayın seyri çok açıktır. Bugün bazı yayın organlarında gördüğüm hususlar konusunda çok açık bir ifadeyle dile getirmek isterim ki; Suriye uçağı, sınırımızı 1 kilometre derinliğinde ihlal etmiştir. Bu konuda elimizde çok güçlü deliller, zaten Genelkurmay Başkanlığımızca tüm çalışmalar da yapıldı" şeklinde konuştu.

"Türkiye Cumhuriyeti devletinin caydırıcı gücü, barışın da teminatıdır. Bu caydırıcı gücü test etmeye kimsenin kalkmaması, cüret etmemesi gerekir" ifadelerini kullanan Bakan Davutoğlu, "(Sınır ihlali mi, yoksa seçim manevrası mı) şeklinde yorumlar yapıldığı" yönündeki bir soru üzerine de şunları söyledi:

"Seçimlerle ilgili hiçbir kaygı veya bu anlamda seçim güvenliği konusunda hiçbir mesele yokken, açık bir şekilde elimizde bütün verilerle sınır ihlali yapılmışken, bu olayları seçimle irtibatlandırmak, basiretsizlik ve art niyetliliktir. Biraz daha ileri gidersem, açık söyleyeyim, bunu vatana sadakatle uzlaştırmak mümkün değildir ve ihanettir" dedi.

"GELİN BİZİM SINIRLARIMIZI İŞGAL EDİN Mİ DEDİK?"

AK Parti'nin Gölbaşı'ndaki seçim çalışmalarına katılan ve esnafı ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Suriye uçağının düşürülmesi olayı ile ilgili olarak,  "Bizim bu konuda ne kadar ciddi olduğumuzu hem Suriye'ye hem bütün dünyaya göstermiş olduk. Sınırlarımızın ihlaline yönelik birtakım girişimlere kesinlikle müsaade etmeyeceğimizi ifade ediyorduk ama bu sefer eylemle fiiliyata geçirmiş olduk"

Emrullah İşler, CHP'nin iddialarına ilişkin olarak da "Biz Beşşar Esed'e seçimden önce mesaj görderdik, 'Gelin bizim sınırlarımızı ihlal edin' mi dedik. Ama Sayın Kılıçdaroğlu birkaç gün önce bu tip gelişmeler olabileceğini söylediler. Acaba onlar o bilgileri nereden alıyorlar?" şeklinde konuştu.

BAKAN DAVUTOĞLU: "ELİMİZDE GÜÇLÜ DELİLLER VAR"

Yorumlar

???? ~ 10 yıl önce
?????????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
esb ~ 10 yıl önce
En son Suriye'ye giden ve Esb ya indirdiğiniz Rus kargo uçağındaki güçlü deliller nereye gitti sahi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 10 yıl önce
Katar düşişleri bakanı konuşmuş...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
sanki chp nin uçağını düşürulmus gibi . aciklamalarin hedefi İçişleri mi Dışişleri mi belirsiz

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000