05 Mart 2015, Perşembe 10:18:41

KONYA'DA ASKERİ UÇAK DÜŞTÜ: 2 PİLOT ŞEHİT

3. Ana Jet Üs Komutanlığ'ndan havalanan F-4 tipi askeri uçağın Karatay bölgesinde düştüğü ve olay yerine arama kurtarma ekiplerinin gönderildiği belirtildi.
  • Peş peşe Düşen uçaklarımızda bana göre burnuma pis kokular geliyor, diş güç olsun paralel devletmi Azerbeycan ile yaptığımız verimli tatbikatımızı istemiyenler var!, pilotaj hatamı, uçaktamı kontroldemi yoksa kontrollü şekilde uzaktan düşürdüğülermi Allah bilir?. (Allah ordumuzu milletimi bütün böyle oyunu yapanlardan ve böyle bir işe yeltenenlerden korusun, Amiin.
  • Allah rahmet eylesin meslektaşlarımız için hepimizin içi yanıyor allah aşkına birbirimize girmeyelim asker pilotmuş sivil pilotmuş kaç ocağa ateş düştü yine bugün kaç evlat öksüz kaldı.
  • Yorumlardan birinde geçen "ajan, kumpasçı doktor" iddiası acilen ihbar sayılıp incelenmelidir. Son 10 yılda sağlık sebebiyle emekli edilen yüzlerce pilotun tamamı airlineda uçuyor.
  • Hic bir para cocuklarimizdan üstün degildir..Bu hurdalar bır an önce envanterden cıkarılmalı.. Yerıne ne alınacaksa alınmalıdır.. En az bu ucakların yerını tutacak 50.60 adet yenı ucak alınmalıdır.ıster egıtım zafıyetı ıstet mekanık arıza olsun.. Bunlar gıtmelı artık..asker pılotlarımızın maasları en az havayolları düzeyıne getırılmelıdır.. Bu degerlerımızın kıymetle korunması gerekıyor.. Mekanınız cennet olsun..
  • Muhendis arkadasim dogru yazmis. Bu prosedur neden isletilmedi? Bunun hesabi verilsin. Bu cocuklara yazik oldu gercekten, cok uzulduk. Bir f4 ün kaza kirimda bulunmustum, Allahim ilk ve son kez gittim boyle birseye, bir daha da gitmem. Yuregim kaldirmadi. Aldiklari para sonuna kadar helal bu cocuklara. Genclere, gazi veriyorlar cikariyorlar havaya, bunlarin Albay, Generalleri leri nerede?
  • yıllardır türk ordusuna karşı itibarsızlaştırma operasyonu yapanlar milli ordumuzu büyük ölçüde hallettiler bu operasyon abd destekli yapıldı suriye politikası ve kurulacak kukla devlete müsaade etmeyecek bütün vatansever subaylar tasfiye edildi emekliye sevkedilip yıllarca mahkemelerde süründürdüler şimdide yalanmış deyip işi paralele yıkmakla işin içinden çıkmaya çalışanlar bu ülkeye en büyük ihaneti yapanlardır ayrıca bu uçaklar israilde modernize edildi suriyenin vurdugu iddia edilen uçaktaki pilotlar dakikalarca ugraşıp fırlatma koltugunu çalıştıramamışlardır pis ve kirli bir oyun var şehitlerimize rahmet diliyoruz
  • Son 7-8 yıl içinde tecrübeli F -4 cüler ve F -16 cılar uydurma sağlık problemleri nedeniyle istifa yada emekliliğe zorlandırıldılar, özellikle ajan doktorlar ( Etimesgut ve Eskişehir) bu kumpasta rol oynadılar. Eskiden sağlık problemleri olan arkadaşlarımız için üzülürdük, son zamanlardaki olaylarda ise hep şüphe ile baktık!!!
  • F4 Phantom kullanan yalniz Türkiye degil. Japonya, Güney Kore, Yunanistan, Misir ve Iran. Almanya dahe yeni envanterden çikardi. Hele Japonya 40 senedir kullaniyor ve çok az kaza haberi duydum. Misir 30 sene evvel 36 adet kullanilmis aldi ve daha 32 tanesi uçuyor demek ki Mig kullanan Misir Pilotlari Amerikan F4E Fantom uçagini çok iyi kullaniyor.
  • Herkesin basi sagolsun. Meslek hayatimda en kotusu iste bu gun. Her ne kadar herseyi dusunerek tasarlasakta, sertifikasyon otoritelerindende gecsek, kalite kontrolleri de tamamlasak, test ucuslarini da bitirsek kazanin önüne gecemiyoruz. Herkes bir birini sucluyor ama, adi ustunde kaza. Benim tek dusundugum nokta, Malatya kazasinin nedeni tam olarak bulunamamisken HVKK`ligi neden bu ucaklarla ucuslara devam ediyor. Birde tatbikata gonderiyor. Havacilikta yazilmayan bir kural vardir, en az 15 gun ucuslari durdurman lazim. Bu insalarin yakin meslek arkadaslarina psikolojik destek adina en az 1 ay rapor vermen lazim. Kara trafiginde bile en ufak dikkatsizlik ölüm getirir, kaldiki havada yuksek suratle geziniyorsun. Istifa eden pilot arkadaslar, su anda TR de hic bir kurumda lafinizi anlatamiyorsunuz sizde anlatamassiniz belli, istifa etmissiniz, hayirli olsun, kendi yasantiniza devam edin, boyle acili gunlerde yorum yapmanizin anlami yok gercekten. Icimiz yandi,
  • Allah rhmet eylesin Kahramanlar!!!!

3. Ana Jet Üs Komutanlığ'ndan havalanan F-4 tipi askeri uçak, saat 09.50 sıralarında Konya- Aksaray karayolunun 22'nci kilometresinde Ortakonak Mevkii'nde düştü. Bölgeye arama kurtarma ekipleri sevk edildi.

Konya Valisi Muammer Erol yaptığı açıklamada, Azerbaycan ile ortak tatbikat sırasında F4 savaş uçağının saat 9:48'de düştüğünü,kazada 2 pilottan birinin paraşütle atlayarak kurtulduğunu, diğerinden ise henüz haber alınamadığını belirtti.

(10:44) Genelkurmay Başkanlığı yaptığı açıklamada kazada iki pilotun şehit olduğunu açıkladı. Şehit pilotların Hava Pilot Kurmay Binbaşı Mustafa Tanış ve Hava Pilot Yüzbaşı Mustafa Delikanlı olduğu belirtildi.

Kazayla ilgili Genelkurmay Başkanlığı'ndan şu açıklama yapıldı:

''1'inci Ana Jet Üs Komutanlığı / Eskişehir'den, 05 Mart 2015 günü saat 08.58'de, planlı eğitim uçuşu için kalkış yapan 112'nci Filoya ait bir adet F-4E 2020 uçağı saat 09.50'de Konya Atış Sahasında henüz bilinmeyen bir nedenle kaza kırıma uğramıştır.

Maalesef iki genç kahraman pilotumuz şehit olmuştur. Kahraman şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine, Silahlı Kuvvetlerimize ve Yüce Türk Milletine baş sağlığı ve sabırlar dileriz.

Konu ile ilgili idari ve adli soruşturmaya başlanmıştır.''

Bu arada Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya'da askeri uçağın düşmesi sonucu iki pilotun şehit olması sebebiyle Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel'i arayarak bilgi aldı ve taziyelerini iletti

KAZA YERİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER:











KONYA'DA ASKERİ UÇAK DÜŞTÜ: 2 PİLOT ŞEHİT

Yorumlar Tüm Yorumlar (74)

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Peş peşe Düşen uçaklarımızda bana göre burnuma pis kokular geliyor, diş güç olsun paralel devletmi Azerbeycan ile yaptığımız verimli tatbikatımızı istemiyenler var!, pilotaj hatamı, uçaktamı kontroldemi yoksa kontrollü şekilde uzaktan düşürdüğülermi Allah bilir?. (Allah ordumuzu milletimi bütün böyle oyunu yapanlardan ve böyle bir işe yeltenenlerden korusun, Amiin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Allah rahmet eylesin meslektaşlarımız için hepimizin içi yanıyor allah aşkına birbirimize girmeyelim asker pilotmuş sivil pilotmuş kaç ocağa ateş düştü yine bugün kaç evlat öksüz kaldı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Yorumlardan birinde geçen "ajan, kumpasçı doktor" iddiası acilen ihbar sayılıp incelenmelidir. Son 10 yılda sağlık sebebiyle emekli edilen yüzlerce pilotun tamamı airlineda uçuyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 9 yıl önce
Balyoz ve Ergenekon'dan yargılanan Em.Dz.Kur.Alb.Dursun Çiçek "TSK'nın %10'u cemaatçi"dediğinde Genelkurmay ne yaptıysa,bu ihbarla aynısını yapacaktır. Buradaki söylem,GENELKURMAY'ın verdiği tepkiye bakıldığında eksiktir.TSK'da pensilvanya kardinalinin walking deadleri,AKP sayesinde kilit ve karar verici pozisyonlara artık yerleştiği için GENELKURMAY bünyesinde walking dead olduğunu reddetmektedir.TSK hiç olmadığı kadar cemaat ve tarikat yapılanmalarına yönetimsel olarak battığı için terfiler liyakat değil kimin nereye mensup olmasına göre yapılmakta;siz Genelkurmay Başkanının namaz kılıyor mu kılmıyor mu magazini ile uğraşırken , cumhuriyetçi, Atatürkçü ve gerçek vatanseverlerin TSK'dan tasfiyesi için her yol mübah görülmektedir.Örneğin Balyoz kumpasında kozmik odayı aratan ve Bavulcu Baransu'ya bavulu verdiği söylenen Em.Ask.Savcı Bülent Münger'in Askeri Yargıtay 4.Dairesi tarafından beraatine karar verilmişti.Kozmik oda sırları da çarşaf çarşaf Yunan Basınında da yayımlanmıştı.
F..35 ~ 9 yıl önce
Hic bir para cocuklarimizdan üstün degildir..Bu hurdalar bır an önce envanterden cıkarılmalı.. Yerıne ne alınacaksa alınmalıdır.. En az bu ucakların yerını tutacak 50.60 adet yenı ucak alınmalıdır.ıster egıtım zafıyetı ıstet mekanık arıza olsun.. Bunlar gıtmelı artık..asker pılotlarımızın maasları en az havayolları düzeyıne getırılmelıdır.. Bu degerlerımızın kıymetle korunması gerekıyor.. Mekanınız cennet olsun..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
havayolu mu? ~ 9 yıl önce
Asker pilotun maaşı ile havayolunun ne alakası var? Azıcık kafayı çalıştır. Hangi ülkenin hava kuvvetleri bunu yapmış? Sanıyormusun ki Alman Hava Kuvvetleri pilotlara Luftansa dengi maaş veriyor. Uçuyorsun ama yerde. Askerlik bu askerlik. Boru değil.
iyi ~ 9 yıl önce
Muhendis arkadasim dogru yazmis. Bu prosedur neden isletilmedi? Bunun hesabi verilsin. Bu cocuklara yazik oldu gercekten, cok uzulduk. Bir f4 ün kaza kirimda bulunmustum, Allahim ilk ve son kez gittim boyle birseye, bir daha da gitmem. Yuregim kaldirmadi. Aldiklari para sonuna kadar helal bu cocuklara. Genclere, gazi veriyorlar cikariyorlar havaya, bunlarin Albay, Generalleri leri nerede?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hobi ~ 9 yıl önce
yıllardır türk ordusuna karşı itibarsızlaştırma operasyonu yapanlar milli ordumuzu büyük ölçüde hallettiler bu operasyon abd destekli yapıldı suriye politikası ve kurulacak kukla devlete müsaade etmeyecek bütün vatansever subaylar tasfiye edildi emekliye sevkedilip yıllarca mahkemelerde süründürdüler şimdide yalanmış deyip işi paralele yıkmakla işin içinden çıkmaya çalışanlar bu ülkeye en büyük ihaneti yapanlardır ayrıca bu uçaklar israilde modernize edildi suriyenin vurdugu iddia edilen uçaktaki pilotlar dakikalarca ugraşıp fırlatma koltugunu çalıştıramamışlardır pis ve kirli bir oyun var şehitlerimize rahmet diliyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aynen ~ 9 yıl önce
Ağzına sağlık kardeşim.
saçma ~ 9 yıl önce
saçmalıyorsun
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Son 7-8 yıl içinde tecrübeli F -4 cüler ve F -16 cılar uydurma sağlık problemleri nedeniyle istifa yada emekliliğe zorlandırıldılar, özellikle ajan doktorlar ( Etimesgut ve Eskişehir) bu kumpasta rol oynadılar. Eskiden sağlık problemleri olan arkadaşlarımız için üzülürdük, son zamanlardaki olaylarda ise hep şüphe ile baktık!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Boeing 727 ~ 9 yıl önce
F4 Phantom kullanan yalniz Türkiye degil. Japonya, Güney Kore, Yunanistan, Misir ve Iran. Almanya dahe yeni envanterden çikardi. Hele Japonya 40 senedir kullaniyor ve çok az kaza haberi duydum. Misir 30 sene evvel 36 adet kullanilmis aldi ve daha 32 tanesi uçuyor demek ki Mig kullanan Misir Pilotlari Amerikan F4E Fantom uçagini çok iyi kullaniyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ucak muhendisi ~ 9 yıl önce
Herkesin basi sagolsun. Meslek hayatimda en kotusu iste bu gun. Her ne kadar herseyi dusunerek tasarlasakta, sertifikasyon otoritelerindende gecsek, kalite kontrolleri de tamamlasak, test ucuslarini da bitirsek kazanin önüne gecemiyoruz. Herkes bir birini sucluyor ama, adi ustunde kaza. Benim tek dusundugum nokta, Malatya kazasinin nedeni tam olarak bulunamamisken HVKK`ligi neden bu ucaklarla ucuslara devam ediyor. Birde tatbikata gonderiyor. Havacilikta yazilmayan bir kural vardir, en az 15 gun ucuslari durdurman lazim. Bu insalarin yakin meslek arkadaslarina psikolojik destek adina en az 1 ay rapor vermen lazim. Kara trafiginde bile en ufak dikkatsizlik ölüm getirir, kaldiki havada yuksek suratle geziniyorsun. Istifa eden pilot arkadaslar, su anda TR de hic bir kurumda lafinizi anlatamiyorsunuz sizde anlatamassiniz belli, istifa etmissiniz, hayirli olsun, kendi yasantiniza devam edin, boyle acili gunlerde yorum yapmanizin anlami yok gercekten. Icimiz yandi,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Allah rhmet eylesin Kahramanlar!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000