31 Temmuz 2017, Pazartesi 23:16:20

Hava İş Sendikası'ndan 'FTL' açıklaması

Türkiye Sivil Havacılık Sendikası (Hava-İş) geçtiğimiz günlerde 25. Dönem TİS sözleşmesinin 95. maddesi ile ilgili imzalanan tadil protokolü hakkında açıklama yaptı.
  • Emeği geçen tüm sendika çalışanlarına teşekkür ediyor başarılarının devamını diliyorum iyiki varsınız.
  • Sayin Tatlibal! Umarim yorumlari okuyorsundur, ekip planlama baskanligi,altinda imza olan,resmiyete donusmus bi cok kurali uygulamiyor!Ornegin,Er siz haftalik ucus saati 30 olmasina ragmen onlar 36 da diretiyorlar! Hatta 60 saatlik mesai icinde sinirsiz ucabilirsin diyenleri bile gordu bu gozler!Ucus aliniyor,kesinti yapiliyor!Kesintiler iade edilmiyor!Buna benzer onlarca kuralsizlik!Calisanlar korkuyor,sesler cikmaz oldu! Neden?Cogu calisanin kredi borcu var! Kimse fislenmek istemiyor! Kimse planlama ile karsi karsiya kalmak istemiyor!Kimse sesini yukseltemiyor!Sessiz cigliklar ve ofke kapliyor kalplerdeki aidiyeti.
  • Sen bu kafaile devam ettigin mudetce Her zaman sirtin yerde kalkmaz ve buyunduruk olarak kalirsin, SAYIN KABIN
  • Ekip planlama hiçbir maddeyi takmıyor uygulamıyor, Hiçbir madde uygulanmıyor, hiçbir madde uygulanmıyor, hiçbir madde uygulanmıyor, ...... Bu kadar durum açıkken. SENDİKA alooooooo
  • Trol olduğunuz o kadar belli ki, komik oluyorsunuz.
  • Sendika trolleri basmis burayi!
  • Başa geldiklerinden buyana bizim için çalışan bir başkan ve yönetimi Allah razı olsun hepsin den.diger yönetim gibi sadece cebinide doldura bilirdi nankörlük etmeyin.
  • Bu ay zam farkları yatıyor arkadaşlar
  • SİZ NEYİN KAFASINI YAŞIYORSUNUZ.ADAMLAR BİZİM İÇİN ELİNDEN GELENİ YAPIYOR.KARŞILARINDA KUL HAKKINA GİREN YÖNETİCİLER VAR.BİZİM BURDA YAPACAĞIMIZ İYİDE OLSA KÖTÜDE OLSA SENDİKAMIZA SAHİP ÇIKALIM.ÇAMUR AT İZİ KALSIN YAPMAYALIM.ESKİ YÖNETİMİNİN YAPAMADIĞI İŞLERİ ÜÇ SENEDE YAPTILAR.BİZLER SENDİKAMIZIN SONUNA KADAR YANINDAYIZ.HODRİ MEYDAN
  • Birilerini eleştirmeden önce kişi kendini değerlendirmeli."ben ne kadar doğruyum, yada hakikatli. Gerçekten hak ediyormuyum, hak edecek kadar başarılımıyım". Dışarıdan atıp tutmak kolay herkez herşeyin en mükemmelini ister ama malesef hayat sizin ekseninizde dönmez. Ortada bir emek var sarfedilen bir uğraş çoğunuzun aslında görüpde görmezden geldiği nefis yenilgisine düştüğü. Nacizane tavsiyem umduğunuzla değil bulduğunuzla yetinin. Sayın Genel Başkanımız yönetim kurulu ve emeği geçen tüm arkadaşlara çok teşekkür ederim. İnanıyorum ki başarılarınız daim olacak. Yolunuz açık olsun.

Türkiye Sivil Havacılık Sendikası (Hava-İş) geçtiğimiz günlerde 25. Dönem TİS sözleşmesinin 95. maddesi ile ilgili imzalanan tadil protokolü hakkında açıklama yaptı.

Hava İş'ten yapılan açıklamada sürecin hangi şartlarda ve nasıl geliştiği anlatıldı. İmzalanan Tadil Protokolü ile THY çalışanlarının FTL'deki çalışma şartlarından daha iyi şartlara sahip olduğu belirtildi.

İşte Hava İş'in açıklaması;

Değerli Emekçi Kardeşlerim;

Hepimizin bildiği üzere geçtiğimiz sene içerisinde SHGM tarafından 01.01.2017’den itibaren geçerli olmak üzere çıkarılan uçucu personelin Uçuş Görev ve Dinlenme Sürelerini düzenleyen FTL
(Flight Time Limitations), THY İşvereni tarafından tek taraflı olarak, Sendikamız rızası hilafına yürürlüğe koyulmuştu.

Oysa THY diğer havayollarından farklı olarak Toplu İş Sözleşmesi imzalayan bir işletmedir ve Toplu İş Sözleşmesi ile İş Hukukunun amir hükümleri karşısında FTL’in çalışanların aleyhine olan hükümleri uygulanamazdı.

Bu durumu yaklaşık bir yıldır THY işverenine anlatmak için mücadele ettik ve geçtiğimiz günlerde elinizdeki kitapçıkta yer alan hükümler çerçevesinde mutabakat sağladık. Dikkatlice incelendiğinde görülecektir ki FTL’deki çalışma şartlarından çok daha iyi şartlarda mutabakat sağlanmış ve birçok kazanım elde edilmiştir.

Bu bir yıllık süreç kolay geçmedi. Kâh restleştik masadan kalktık, kâh tekrar bir araya geldik ve ortak bir paydada buluştuk. Biz yılbaşından itibaren yapılan uygulamaların hukuka aykırı olduğunu biliyorduk ve gerekirse o tarihte dava açarak konuyu yargıya da intikal ettirebilirdik. Ancak başından beri söylediğimiz ve ilke olarak benimsediğimiz gibi öncelikle işverenle sorunları konuşarak çözmek, bu şekilde sonuç sağlayamazsak dava ve grev dâhil hukukun bize tanıdığı her türlü hakkı kullanmak gerektiği düşüncemizden vazgeçmedik. Evet, dava açsaydık haklıydık, kazanırdık. Ama ne zaman? Kanunen 2 ayda bitmesi gereken işe iade davalarının bile yıllarca sürdüğü bugünlerde THY FTL’i uygulamaya ve TİS’i ihlal etmeye devam eder ve biz de mahkeme kapılarında koşturuyor olurduk. Geçmişimizde bu tür birçok örnek mevcuttur. Amacımız şov yapıp tribünlere oynamak değil sonuç almaktı. Bu yaklaşımımız şu şekilde anlaşılmamalıdır; işveren ne yaparsa sineye çekeceğiz. Bu konuda geldiğimiz nokta ortadadır. FTL’in 168 saate izin verdiği TAUD imzaladığımız protokolle 144 saat ile sınırlandırıldı. Yine birçok hak sendikal mücadele ve sizlerin desteğiyle işveren karşısında diklenmeden dik durmamız sayesinde elde edildi. Bu adımla çok daha iyi çalışma şartları sağlanabileceği inancımızda bir kez daha haklı olduğumuzu gördük.

Anadolu’da işten çıkarılan 10’dan fazla arkadaşımızın veya haklı eylemleri nedeniyle işten çıkarılan 305 arkadaşımızın veyahut dil sınavı bahanesiyle ücretsiz izne çıkartılan 100’den fazla arkadaşımızın işe dönüşlerinde olduğu gibi, kimseyi mağdur etmeden, ilkelerimizle, adaletsizliği adaletle yıkmaya devam edeceğiz. Ben ve ekibim, elde ettiğimiz bu kazanımlarla kenara çekilmeyip, hak mücadelemizi her daim sürdüreceğiz.

Hak mücadelemizde bize destek olan Hava-iş ailemizin değerli bireyleri, hepinize emniyetli uçuşlar diler, saygılarımı sunarım.

ALİ KEMAL TATLIBAL
GENEL BAŞKAN


UÇUCU PERSONEL GÖREV VE DİNLENME SÜRELERİ;

Hava İş Sendikası'ndan 'FTL' açıklaması

Yorumlar Tüm Yorumlar (98)

Fdk ~ 7 yıl önce
Emeği geçen tüm sendika çalışanlarına teşekkür ediyor başarılarının devamını diliyorum iyiki varsınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sayin Tatlibal ~ 7 yıl önce
Sayin Tatlibal! Umarim yorumlari okuyorsundur, ekip planlama baskanligi,altinda imza olan,resmiyete donusmus bi cok kurali uygulamiyor!Ornegin,Er siz haftalik ucus saati 30 olmasina ragmen onlar 36 da diretiyorlar! Hatta 60 saatlik mesai icinde sinirsiz ucabilirsin diyenleri bile gordu bu gozler!Ucus aliniyor,kesinti yapiliyor!Kesintiler iade edilmiyor!Buna benzer onlarca kuralsizlik!Calisanlar korkuyor,sesler cikmaz oldu! Neden?Cogu calisanin kredi borcu var! Kimse fislenmek istemiyor! Kimse planlama ile karsi karsiya kalmak istemiyor!Kimse sesini yukseltemiyor!Sessiz cigliklar ve ofke kapliyor kalplerdeki aidiyeti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sor. Kpt. SümerD ~ 7 yıl önce
Siz muhalefet ve çamur at bişy olmazcılar varya,hani ıkına ıkına mecburiyetten 7 karenin dönüş bacağında rapor alsnn dahi parası kesilen (benim 2700 kusur kesildi)ve sendika naparsa yapsın lekelemeye gayret edenler hanı içinizde thy korkusundan sendikaya düşmanlık besleyenler... Son söz... adam değilsiniz.sagırsınız körsünüz ve nankörsünüz. Bu hayattan hiçbirşey benliğine katamamış zavallılarsınız. Şirketin korkak uşakları kymetli nankör aymazlar. Emirateste 10 gun oldu çalışmaya başlayalı. Sendikanın sizin için uğraştığını getirdiği noktayı İleride anlarsınız amaaa kitap yüklü eşş...kler yine de anlamaz ki. VesSelam
Kabin ~ 7 yıl önce
Sen bu kafaile devam ettigin mudetce Her zaman sirtin yerde kalkmaz ve buyunduruk olarak kalirsin, SAYIN KABIN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hiçbir madde uygulanmıyor ~ 7 yıl önce
Ekip planlama hiçbir maddeyi takmıyor uygulamıyor, Hiçbir madde uygulanmıyor, hiçbir madde uygulanmıyor, hiçbir madde uygulanmıyor, ...... Bu kadar durum açıkken. SENDİKA alooooooo

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kabin. ~ 7 yıl önce
Nankörmüsünüxx
O kadar belli ki ~ 7 yıl önce
Trol olduğunuz o kadar belli ki, komik oluyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sendika trolleri ~ 7 yıl önce
Sendika trolleri basmis burayi!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Slm. ~ 7 yıl önce
Başa geldiklerinden buyana bizim için çalışan bir başkan ve yönetimi Allah razı olsun hepsin den.diger yönetim gibi sadece cebinide doldura bilirdi nankörlük etmeyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zam farkları ~ 7 yıl önce
Bu ay zam farkları yatıyor arkadaşlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KABİN ~ 7 yıl önce
SİZ NEYİN KAFASINI YAŞIYORSUNUZ.ADAMLAR BİZİM İÇİN ELİNDEN GELENİ YAPIYOR.KARŞILARINDA KUL HAKKINA GİREN YÖNETİCİLER VAR.BİZİM BURDA YAPACAĞIMIZ İYİDE OLSA KÖTÜDE OLSA SENDİKAMIZA SAHİP ÇIKALIM.ÇAMUR AT İZİ KALSIN YAPMAYALIM.ESKİ YÖNETİMİNİN YAPAMADIĞI İŞLERİ ÜÇ SENEDE YAPTILAR.BİZLER SENDİKAMIZIN SONUNA KADAR YANINDAYIZ.HODRİ MEYDAN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
s.ö.z ~ 7 yıl önce
eski yönetimin yapmadığı neyi yaptılar?ha evet tis'le alınmış zammı uyduruk bi anketle işverene iade ettiler di mi?
Doğruya Davet ~ 7 yıl önce
Birilerini eleştirmeden önce kişi kendini değerlendirmeli."ben ne kadar doğruyum, yada hakikatli. Gerçekten hak ediyormuyum, hak edecek kadar başarılımıyım". Dışarıdan atıp tutmak kolay herkez herşeyin en mükemmelini ister ama malesef hayat sizin ekseninizde dönmez. Ortada bir emek var sarfedilen bir uğraş çoğunuzun aslında görüpde görmezden geldiği nefis yenilgisine düştüğü. Nacizane tavsiyem umduğunuzla değil bulduğunuzla yetinin. Sayın Genel Başkanımız yönetim kurulu ve emeği geçen tüm arkadaşlara çok teşekkür ederim. İnanıyorum ki başarılarınız daim olacak. Yolunuz açık olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000