19 Nisan 2017, Çarşamba 13:14:46

Hava İş'ten tarihi adım!

Hava İş Sendikası (Türkiye Sivil Havacılık Sendikası), bugün çok önemli bir toplantı gerçekleştirdi.
  • ) Hava-İş yönetimine geldiğiniz Aralık 2013'ten beri böyle bir kanuna ihtiyaç olduğunu farketmediniz de seçimlerin yapılacağı bu seneyi mi beklediniz? 2) Madem bu kanunun ihtiyacı çok önemliydi sizin önceliğinizde neden kooperatif, kurs anlaşmaları, Abant eğitimleri (gezileri) ve benzeri işlerden sonra sıra geldi? 3) İK başkanıyken malum sebepten işten atılan ve sendikaya güya danışman (!) olarak alınan S. Uygur nasıl oluyor da Tatlıbal ile masa başında oturuyor da başkan yardımcısı Kallenci yan tarafta oturuyor? Bizim bilmediğimiz bir hiyerarşi mi oluştu sendikada?
  • Bu yaşanan ve ön ayak olunan iyi şeylere seçim rantı diyenler var. Bunu asla tasvip etmiyorum. Eğer seçim için yapılan şeyler olmuş olsaydı Ayçin zamanında da yapılırdı. Seçimi kazanabilmek adına yaptıklarının yanına bunu da eklerdi. Son seçimde kaybedeceğini anlamasına rağmen bunca yapılan güzellikler madem seçim rantı, o da yapsaydı. 22 yıl o koltukta oturup bunca zaman hangi hayırlı işe ön ayak oldu? Üyelerin sevineceği haberleri görüp de imrenen insanlar, geçmişi düşünüp böyle güzel işler nasıl yapamadıklarına hayıflansınlar. Burada Sayın Başkan'a söylenen hiçbir söz hak edilir sözler değil. Sendikamızdan böyle güzel şeyleri görmeyeli uzun zaman olmuştu. Devamının geleceğinden de hiç şüphemiz yok.
  • Herkes Aycin gibi sendikaci olamaz. Aycin ve. Rahmetli. Erdogan balci. Telefon eline aldigi vakit. Baskanlar genel mudur hizaya gelirlerdi Bunu ben Soyliyemiyorum THY. De herkes bilir ,erdogan balci direk cumhur baskanla. Gorusurdu,
  • Ey cemaati müslimin; 7 yıl önce eski havaiş Ayçin yönetimi uzun uğraşlar sonucu havaiş kanun taslağını Meclis'e sunulmasının sağlamış, ancak akp iktidarı taslağı yıllarca görüşmeyerek gadük olmasını sağlamıştı. Yani gadük bir hikayeden bahsedip tiyatro oynanıyor. Seçim yaklaştı ya göz boyamak bunlar ama nafile. Üyelerin zekasıyla alay etmekdir bu. Herkesi kendileri gibi zanneden mahlukatlar sizi. Kul hakkıymış! Hadi ordan.
  • Sizin sendika baskaninizin yuzu hic gulmezmi yoksa. Yoksa. Sorunlar cok gulmeyimi unuttu, herhalde
  • aşırı harcama yaptı diye ayçin'e çiçek,matbaa vs gibi şeyler yüzünden dava açacaktın açtın mı ? açmadıysan neden? iki tane kuruma sendika hesaplarını incelettin sonuç ne çıktı? neden geçmişe sünger çektim dedin? seçimi kaybedersem sonra bazı şeyler açığa çıkar diye mi korktun? passat'a biniyor diye ona kızıyordun sen neye biniyorsun? onun hiç değilse koruması yoktu senin niye var? kimden korkuyorsun? sen ve sendika yöneticilerinin,çalışanlarının maaşları nedir? işçiler aleyhine mahkemede şahit olan birinin sendika başkanı olması ve işverenin tepesindeki adamın sendika başkanının nikah şahidi olmasının dünyada bir örneği var mıdır? eşin doğum iznindeyken nasıl müfettiş oldu? thy'ye nasıl girdin önce şef sonra birdenbire sendika başkanı oldun? işvereni abant'a çağırmanın manası neydi? bunlara verecek cevabın var mı? bunlar etik mi doğru mu? allah,din,imandan bahseden adam kul hakkı yer mi? kul hakkı yiyenlerle samimi olur mu? sendikaya ve yönetimine sarı yaftasını taktırdın bravo sana!
  • Yıpranma da verilsin. Mesela her çalışma yılı 18ay sayılsın.
  • torpille thy'ye girip torpille sendika başkanı olan zat, hani eski başkanı yolsuzlukla ima etmiştin hani mahkemeye verip hesap soracaktın ne oldu da geçmişe sünger çektim dedin? yoksa yaklaşan seçimlerde kaybedeceğini anladın da senden hesap sormasınlar diye mi bu böyle bir taktik izledin? eski başkan ve ekibi için çok fazla maaş alıyorlardı dedin sen ve ekibin ne kadar alıyor neden açıklamıyorsun? yine onları şeffaf olmamakla,gelir,gideri üyeye açmamakla eleştirmiş hepsini üyeye her ay açıklayacağım demiştin hani nerede? işçinin hakkından,hukukundan bahsediyorsun bir sürü üyenin hakkı yeniyor ama işçiler aleyhine mahkemede şahitlik yaptın sen mi işçinin hakkını koruyacaksın? ayrıca eşin doğum iznindeyken nasıl müfettiş oluyor? feto nedeniyle thy'den atılan adamı nasıl sendikaya yönetici yapıyorsun? tis'de zam aldık diyorsun ilker efendi de çalışanımıza zammı biz verdik diyor hanginiz doğruyu söylüyor? hepiniz aslında aynısınız,danışıklı döğüş yapıyorsunuz,kul hakkı yiyiyorsunuz!
  • Döviz böyle yükselir,insanlara TL maaş verip maaşlarını eritirseniz çıkacak (hiç inandırıcı değil ama ) kanunla kendiniz çalar kendiniz oynarsınız.2001 krizinde bu ülkede kaptan maaşı 5000 dolardı , 150k dolara etilerden ev alınıyordu; şimdi 5000 dolara kaptan uçururuz diyorsanız gülerim size.. Genç jenerasyon her gün flightglobal&aviationcv aşındırıyor...
  • Sayın meslektaşlar bu çeşit çıkarılan haberler tamamen seçime yönelik oy için yapılan eskileri kaşıyarak başa gelme oyunlarıdır.eski talpa yönetminde hava iş kanunu ile igili çok ayrıntılı bir çalışma sonucunda .ankara hukuk fakültesinden gelen hukukcu hocaların esliğinde gerçekleşen seminerde yeni bir kanunun hazırlanması kabul görmesi alt komisyonlarda tartışılması ve pilotlardan başka iş veren politikacı ve hukukcuların bunu kendi menfaatleri döğrultusunda gündeme getireceği ve hiç bir şekilde up date olmuyacağı örnek basın yayın kanunu.çok net bir şekilde anlatılmıştı .bunun yerine sadece mevcut iş kanunun 4uncu maddesine küçük bir ilave ile havacıların bu iş kanundan faydalndırılması konulursa tüm sorunu çözüyoruz.ayrıca mevcut iş kanunu devamlı günün koşullarına uygun up date olan dinamik bir iş kanunu ve tüm sendikal ve siyası kişilikler tarafından desteklenmektedir bize fayda bundandır . Yeni sadece bize ait bir işkanunu çıkartmak elimizdekini de kaybetmemizi sağlayacaktır . Sendikadan ve Talpadan talebimiz in bu doğrultuda olması herkesin menfaati icabıdır eğer bu iki kurum iş yapıcaksa gelinen yoldan geriye giderek zaman kaybetmemeleridir. Eski talpa yönetiminin yaptığı çalışma üzerine gidilirse herkes mutlu olur

Hava İş Sendikası (Türkiye Sivil Havacılık Sendikası), bugün çok önemli bir toplantı gerçekleştirdi.

Uzun yıllardır yılan hikayesine dönen ve havacılık çalışanlarının haklarını düzenleyen Hava İş Kanunu için sendika temsilcileri, havacılık sektöründeki meslek örgütleri ve taslak metni hazırlayan hukukçular bir araya geldi. Bakırköy'deki Hava İş Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıya başta sendika başkanı Ali Kemal Tatlıbal olmak üzere; Hava İş Sendikası tam kadro katılırken, TALPA Başkanı Ayhan Günal, TASSA Başkanı Sabit Coşkun ve yardımcısı Bülent Ersoy ile Pilotlar Vakfı'nı temsilen bir yetkili hazır bulundu.

Hukukçu Prof. Dr. Aziz Can Tuncay ve ekibinin hazırlığı kanun metni üzerinde fikir alışverişinde bulunan taraflar, metne son halini vermeye çalışıyor.

'MİRAS BIRAKMAK İSTİYORUZ'

Toplantıda kısa bir değerlendirmede bulunan Hava İş Sendikası Genel Başkanı Ali Kemal Tatlıbal; 'Bu Aslında işçinin hakkını belirleme çalışması. Sadece sendikacılık yapmakla, insanı sevmekle onların kul hakkını savunmakla alakalı bir konu. Bu anlamda binlerce çalışanı ilgilendiren bir çalışmaya başlıyoruz. STK’ların, vakıfların, derneklerin özellikle uçucu arkadaşlarımızın desteğine ihtiyacımız var. Bu şekilde en doğruya ulaşacağız.

Bu nedenle hocaların hocası olan Aziz Can Tuncay hocamıza güvendik ve bu işi onların yapacağına inandık.

Biz Hava İş Sendikası olarak bir miras bırakmak istiyoruz. Seçiliriz seçilmeyiz, burada kalırız ya da kalmayız. Bu önemli değil, biz hediye bırakalım istedik. Denizcilerin kanunu olduğu gibi, basın sektöründe çalışanların basın kanunu olduğu gibi, havacılık çalışanlarının da borçlar kanununa tabi olarak çalışmasını düzenleyip kendilerina ait yasaları olsun istedik. Adı da Hava İş kanunu olsun dedik. İnşallah çıkartabilirsek sendikamız adına çok büyük onur olur’ ifadelerini kullandı.

‘DÜNYADA DA BÖYLE BİR KANUN YOK’

Taslağı hazırlayan Prof. Dr. Aziz Can Tuncay ise, Cumhuriyet kurulduğundan beri hava iş kanunun olmadığını ifade ederek; ‘İlk iş kanunumuz 1936’da çıkarıldı. 1950’li yıllarda deniz iş kanunu ile basın iş kanunu çıkarıldı ancak hava iş kanunu hiçbir zaman çıkarılmadı.

Biz de Hava İş Sendikası Başkanı bize böyle bir teklif getirdiği zaman incelediğimizde dünyada da aslında böyle bir kanun olmadığını fark ettik. Bu nedenle bu kanunu hazırlamak çok daha önemli hale geldi. 

Biz de bir hazırlık yaptık ve bir metin çıkardık. Ama istedik ki bu işin içinde olanlar şikayetlerini isteklerini söylesinler, biz de ona göre hareket edip son haliini verelim ve meclisten geçmesini sağlayalım’ dedi.

Öte yandan AirportHaber’den Fatih Akdeniz’in edindiği bilgiye göre; Söz konusu metin hem sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ile görüşülerek, hem de daha sonra sektörün tüm temsilcilerinin yer alacağı bir çalıştayın ardından son haline getirilerek Temmuz ayının sonuna doğru Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulacak.

Fatih Akdeniz / AirportHaber



Hava İş'ten tarihi adım!

Yorumlar Tüm Yorumlar (52)

Sorular ~ 7 yıl önce
) Hava-İş yönetimine geldiğiniz Aralık 2013'ten beri böyle bir kanuna ihtiyaç olduğunu farketmediniz de seçimlerin yapılacağı bu seneyi mi beklediniz? 2) Madem bu kanunun ihtiyacı çok önemliydi sizin önceliğinizde neden kooperatif, kurs anlaşmaları, Abant eğitimleri (gezileri) ve benzeri işlerden sonra sıra geldi? 3) İK başkanıyken malum sebepten işten atılan ve sendikaya güya danışman (!) olarak alınan S. Uygur nasıl oluyor da Tatlıbal ile masa başında oturuyor da başkan yardımcısı Kallenci yan tarafta oturuyor? Bizim bilmediğimiz bir hiyerarşi mi oluştu sendikada?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bunlar Güzel Şeyler ~ 7 yıl önce
Bu yaşanan ve ön ayak olunan iyi şeylere seçim rantı diyenler var. Bunu asla tasvip etmiyorum. Eğer seçim için yapılan şeyler olmuş olsaydı Ayçin zamanında da yapılırdı. Seçimi kazanabilmek adına yaptıklarının yanına bunu da eklerdi. Son seçimde kaybedeceğini anlamasına rağmen bunca yapılan güzellikler madem seçim rantı, o da yapsaydı. 22 yıl o koltukta oturup bunca zaman hangi hayırlı işe ön ayak oldu? Üyelerin sevineceği haberleri görüp de imrenen insanlar, geçmişi düşünüp böyle güzel işler nasıl yapamadıklarına hayıflansınlar. Burada Sayın Başkan'a söylenen hiçbir söz hak edilir sözler değil. Sendikamızdan böyle güzel şeyleri görmeyeli uzun zaman olmuştu. Devamının geleceğinden de hiç şüphemiz yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ey ~ 7 yıl önce
Herkes Aycin gibi sendikaci olamaz. Aycin ve. Rahmetli. Erdogan balci. Telefon eline aldigi vakit. Baskanlar genel mudur hizaya gelirlerdi Bunu ben Soyliyemiyorum THY. De herkes bilir ,erdogan balci direk cumhur baskanla. Gorusurdu,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Taslak ~ 7 yıl önce
Ey cemaati müslimin; 7 yıl önce eski havaiş Ayçin yönetimi uzun uğraşlar sonucu havaiş kanun taslağını Meclis'e sunulmasının sağlamış, ancak akp iktidarı taslağı yıllarca görüşmeyerek gadük olmasını sağlamıştı. Yani gadük bir hikayeden bahsedip tiyatro oynanıyor. Seçim yaklaştı ya göz boyamak bunlar ama nafile. Üyelerin zekasıyla alay etmekdir bu. Herkesi kendileri gibi zanneden mahlukatlar sizi. Kul hakkıymış! Hadi ordan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Guler yuz ~ 7 yıl önce
Sizin sendika baskaninizin yuzu hic gulmezmi yoksa. Yoksa. Sorunlar cok gulmeyimi unuttu, herhalde

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pala'ya sorular ~ 7 yıl önce
aşırı harcama yaptı diye ayçin'e çiçek,matbaa vs gibi şeyler yüzünden dava açacaktın açtın mı ? açmadıysan neden? iki tane kuruma sendika hesaplarını incelettin sonuç ne çıktı? neden geçmişe sünger çektim dedin? seçimi kaybedersem sonra bazı şeyler açığa çıkar diye mi korktun? passat'a biniyor diye ona kızıyordun sen neye biniyorsun? onun hiç değilse koruması yoktu senin niye var? kimden korkuyorsun? sen ve sendika yöneticilerinin,çalışanlarının maaşları nedir? işçiler aleyhine mahkemede şahit olan birinin sendika başkanı olması ve işverenin tepesindeki adamın sendika başkanının nikah şahidi olmasının dünyada bir örneği var mıdır? eşin doğum iznindeyken nasıl müfettiş oldu? thy'ye nasıl girdin önce şef sonra birdenbire sendika başkanı oldun? işvereni abant'a çağırmanın manası neydi? bunlara verecek cevabın var mı? bunlar etik mi doğru mu? allah,din,imandan bahseden adam kul hakkı yer mi? kul hakkı yiyenlerle samimi olur mu? sendikaya ve yönetimine sarı yaftasını taktırdın bravo sana!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yıpranma payı ~ 7 yıl önce
Yıpranma da verilsin. Mesela her çalışma yılı 18ay sayılsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yağlıbal ! ~ 7 yıl önce
torpille thy'ye girip torpille sendika başkanı olan zat, hani eski başkanı yolsuzlukla ima etmiştin hani mahkemeye verip hesap soracaktın ne oldu da geçmişe sünger çektim dedin? yoksa yaklaşan seçimlerde kaybedeceğini anladın da senden hesap sormasınlar diye mi bu böyle bir taktik izledin? eski başkan ve ekibi için çok fazla maaş alıyorlardı dedin sen ve ekibin ne kadar alıyor neden açıklamıyorsun? yine onları şeffaf olmamakla,gelir,gideri üyeye açmamakla eleştirmiş hepsini üyeye her ay açıklayacağım demiştin hani nerede? işçinin hakkından,hukukundan bahsediyorsun bir sürü üyenin hakkı yeniyor ama işçiler aleyhine mahkemede şahitlik yaptın sen mi işçinin hakkını koruyacaksın? ayrıca eşin doğum iznindeyken nasıl müfettiş oluyor? feto nedeniyle thy'den atılan adamı nasıl sendikaya yönetici yapıyorsun? tis'de zam aldık diyorsun ilker efendi de çalışanımıza zammı biz verdik diyor hanginiz doğruyu söylüyor? hepiniz aslında aynısınız,danışıklı döğüş yapıyorsunuz,kul hakkı yiyiyorsunuz!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
döviz ~ 7 yıl önce
Döviz böyle yükselir,insanlara TL maaş verip maaşlarını eritirseniz çıkacak (hiç inandırıcı değil ama ) kanunla kendiniz çalar kendiniz oynarsınız.2001 krizinde bu ülkede kaptan maaşı 5000 dolardı , 150k dolara etilerden ev alınıyordu; şimdi 5000 dolara kaptan uçururuz diyorsanız gülerim size.. Genç jenerasyon her gün flightglobal&aviationcv aşındırıyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eski talpa üyesi ~ 7 yıl önce
Sayın meslektaşlar bu çeşit çıkarılan haberler tamamen seçime yönelik oy için yapılan eskileri kaşıyarak başa gelme oyunlarıdır.eski talpa yönetminde hava iş kanunu ile igili çok ayrıntılı bir çalışma sonucunda .ankara hukuk fakültesinden gelen hukukcu hocaların esliğinde gerçekleşen seminerde yeni bir kanunun hazırlanması kabul görmesi alt komisyonlarda tartışılması ve pilotlardan başka iş veren politikacı ve hukukcuların bunu kendi menfaatleri döğrultusunda gündeme getireceği ve hiç bir şekilde up date olmuyacağı örnek basın yayın kanunu.çok net bir şekilde anlatılmıştı .bunun yerine sadece mevcut iş kanunun 4uncu maddesine küçük bir ilave ile havacıların bu iş kanundan faydalndırılması konulursa tüm sorunu çözüyoruz.ayrıca mevcut iş kanunu devamlı günün koşullarına uygun up date olan dinamik bir iş kanunu ve tüm sendikal ve siyası kişilikler tarafından desteklenmektedir bize fayda bundandır . Yeni sadece bize ait bir işkanunu çıkartmak elimizdekini de kaybetmemizi sağlayacaktır . Sendikadan ve Talpadan talebimiz in bu doğrultuda olması herkesin menfaati icabıdır eğer bu iki kurum iş yapıcaksa gelinen yoldan geriye giderek zaman kaybetmemeleridir. Eski talpa yönetiminin yaptığı çalışma üzerine gidilirse herkes mutlu olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000