14 Ağustos 2017, Pazartesi 21:00:12

Hava İş'ten 'TİS ve Protokol' açıklaması

Hava İş Sendikası, THY ile imzaladığı TİS ve Tadil Protokolü'ne uymayan personel hakkında açıklama yaptı.
  • Buna karşılık canları her istediğinde sendika tarafından hedef olarak gösterilen birim çalışanlarının; - Yoğun kar operasyonunda evde ailesini bırakıp 48 saatten uzun süre operasyonun normale dönmesi için aralıksız mesai harcadıkları, - AHL'ye yapılan alçak terör eyleminde gönüllülük esasıyla sabaha kadar mesai yapıp operasyonun normale dönmesinde büyük katkı sağladıkları, - Alçak darbe girişiminde günlerce evlerine gitmeden mesai yapıp operasyonun normale dönmesinde büyük katkı sağladıkları, - Deprem,vb. doğal afetler ve benzeri olağanüstü durumlarda mesai mefhumu gözetmeksizin emek verdikleri en azından hatırlanmalıdır. Bayrak taşıyıcı şirketine aidiyet duyan ve operasyonun kimi noktalarını milli görev sayan kişilerin emeklerine gölge düşürülmesi kabul edilemez.
  • Merak edilen husus ise THY açıkça sözleşmeleri ihlal ediyorsa (uçuş ve görev süreleri gibi iki önemli madde gerçekten ihlal ediliyorsa daha meşru bir hak arama nedeni olabilir mi?) sendika neden hukuki haklarını aramıyor (hukuki dayanağı olmadığını onlarda biliyor). Basiretleri ve çözümleme derinlikleri ancak bir Ekip Planlama çalışanını disipline sevk etmeye yetiyor. Bu yapılırken de hukukun en temel prensibi "masumiyet karinesi" çiğnenerek büyük bir insanlık ayıbının içinde olmaktan çekinilmiyor. Kişinin kendini savunma hakkı hiçe sayılarak tüm çalışanların önünde kişi suçlu ilan ediliyor. Ekip Planlama çalışanlarının uçuş ekiplerinin emeğiyle ilgili hiç bir dertlerinin olmadığı ve emeklerine derin saygı duyulduğu(olağanüstü durumlarda kendi sorumluluk alanlarında yaptıkları fedakarlıkların bire bir gözlemlendiği) bilinmelidir.
  • Ekip planlamanın uygulamalarıyla ilgili tüm sıkıntıları dile getirmek şüphesiz sendikanın hakkı ve görevidir. Bunun yöntemi tüm paydaş birimleri bir araya getirmeye zorlamak ve iyileştirme önerilerini yasal ve ölçülebilir operasyonel verilere dayandırarak net bir şekilde masaya koymaktır. Sendika yasal dayanağı olmayan açıklamalarla gri alanlar oluşturarak uçucu personel nezdinde gerçekleri saptırmaktadır. SENDİKA ve THY ARASINDA İMZALANAN HİÇBİR PROTOKOLDE,SÖZLEŞMEDE UÇUŞ SÜRELERİ ve GÖREV SÜRELERİYLE İLGİLİ BAĞLAYICI HÜKÜM BULUNMAMAKTADIR. Atıfta bulunulan 07-029 NOLU YÖNETMELİK 5(BEŞ) YIL ÖNCE YÜRÜRLÜKTEN KALDIRILMIŞTIR. Bu durumda ahlaklı ve akıllı insanların yapabilecekleri; 1- İlgili yönetmeliğin tekrar yürürlüğe konulması için THY yönetimiyle ilgili hukuki süreç başlatmak, 2- FTL'den daha kısıtlayıcı olmasını önerdikleri maddelerle ilgili(uçuş ve görev süreleri) bir protokol hazırlayıp THY yönetimine onaylatmak,onaylanmış protokolü paylaşmaktır.
  • Yorgunuz!
  • Kole misin acaba?
  • FETÖ'dendir, rahat olun Asrın Liderimiz Reyiz halleder.
  • Grev artık OLMALIDIR.
  • Bence şükredin halinize bir işiniz var, piyasa çok kötü. Saçma sapan işler yapmayın thy söylemek istemesem de Türkiye deki en iyi iş verenlerden biri. 3 boş şef arda gelmiyor diye sızlanıyorsunuz ama ben 6 gün çalışıyorum ve 3 te bir fiyatına. Gerçekten şükredin sonra üzülüyor insan.
  • Mazlumu getirin bana mazlum nerdesin be ,Kemal Sunal'ın bu filmini seyretmediniz heralde mazlum :)
  • Damar damar üstüne gelmiştir sıkıntı olmaz

Hava İş Sendikası, THY ile imzaladığı TİS ve Tadil Protokolü'ne uymayan personel hakkında açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada TİS ve Tadil Protolüne uymayan personelin üyelikten ihraç istemiyle disipline sevkedildiği belirtildi.

İşte Hava İş'in açıklaması;

Değerli Üyelerimiz,

Sendikamızın, 14.07.2017 tarihinde THY ile imzaladığı, aşağıdaki linkte yer alan protokol metninde görüleceği üzere, TİS 95.Maddesi tekrar düzenlenmiş, yıllardan bu yana uygulanan 07-029 hükümlerinin var olduğu ve aynen devam ettirileceği bir kez daha teyit edilmiştir.

Ancak, bu protokolün uygulanmasında bazı aksaklıklar yaşandığına şahit olmaktayız. Daha da vahim olanı ise sendikamıza da üye olan bazı ekip planlama personelinin hala "protokolü değil FTL'i uyguluyoruz, TİS ve protokol bizim için geçerli değildir" gibi sözler söylemeleridir. Her şeyden önce biz tüm üyelerimizin hakkını korumaya çalışıyoruz ki, buna ekip planlamadaki ilgili kişiler de dahildir. Ayrıca bu birkaç personel, bunu söyleyerek başta THY Genel Müdürü olmak üzere, protokolde imzası bulunan tüm yöneticilerin; ya attıkları imzaların arkasında olmadığını, ya da onların attıkları imzayı kendilerinin umursamadığını söylemiş oluyorlar. Bu sebeple TİS ve Protokolü uygulamayıp "bizi FTL bağlar, TİS ve Protokol bağlamaz" diyen kim varsa tarafımıza bildirilmesini ve haklarında gereken her türlü hukuki işlemi başlatacağımızı bildiririz.

Bu kapsamda Ekip Planlamada görev yapan bazı üyelerimiz, görüşme yaptıkları uçucu personele "Sendika yönetiminin, protokolde attıkları imzanın ne anlama geldiğini bilmediklerini ve personeli yanılttıklarını" beyan eden aşırı ifadelerde bulunmuşlardır. Bu ve benzeri söylemlerde bulunan ve isimleri de Sendikamıza bildirilen ilgili personel, Sendika üyeliğinden ihraç istemi ile Disiplin Kurulumuza sevk edilmiştir. Ayrıca hem bu personel, hem de daha önce noter kanalı ile ihtar gönderilen ilgili kişiler hakkında her türlü hukuki girişimde de bulunulacaktır.


Hava İş'ten 'TİS ve Protokol' açıklaması

Yorumlar Tüm Yorumlar (53)

Sendikal Oyunlar-3 ~ 7 yıl önce
Buna karşılık canları her istediğinde sendika tarafından hedef olarak gösterilen birim çalışanlarının; - Yoğun kar operasyonunda evde ailesini bırakıp 48 saatten uzun süre operasyonun normale dönmesi için aralıksız mesai harcadıkları, - AHL'ye yapılan alçak terör eyleminde gönüllülük esasıyla sabaha kadar mesai yapıp operasyonun normale dönmesinde büyük katkı sağladıkları, - Alçak darbe girişiminde günlerce evlerine gitmeden mesai yapıp operasyonun normale dönmesinde büyük katkı sağladıkları, - Deprem,vb. doğal afetler ve benzeri olağanüstü durumlarda mesai mefhumu gözetmeksizin emek verdikleri en azından hatırlanmalıdır. Bayrak taşıyıcı şirketine aidiyet duyan ve operasyonun kimi noktalarını milli görev sayan kişilerin emeklerine gölge düşürülmesi kabul edilemez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sendikal Oyunlar-2 ~ 7 yıl önce
Merak edilen husus ise THY açıkça sözleşmeleri ihlal ediyorsa (uçuş ve görev süreleri gibi iki önemli madde gerçekten ihlal ediliyorsa daha meşru bir hak arama nedeni olabilir mi?) sendika neden hukuki haklarını aramıyor (hukuki dayanağı olmadığını onlarda biliyor). Basiretleri ve çözümleme derinlikleri ancak bir Ekip Planlama çalışanını disipline sevk etmeye yetiyor. Bu yapılırken de hukukun en temel prensibi "masumiyet karinesi" çiğnenerek büyük bir insanlık ayıbının içinde olmaktan çekinilmiyor. Kişinin kendini savunma hakkı hiçe sayılarak tüm çalışanların önünde kişi suçlu ilan ediliyor. Ekip Planlama çalışanlarının uçuş ekiplerinin emeğiyle ilgili hiç bir dertlerinin olmadığı ve emeklerine derin saygı duyulduğu(olağanüstü durumlarda kendi sorumluluk alanlarında yaptıkları fedakarlıkların bire bir gözlemlendiği) bilinmelidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sendikal Oyunlar-1 ~ 7 yıl önce
Ekip planlamanın uygulamalarıyla ilgili tüm sıkıntıları dile getirmek şüphesiz sendikanın hakkı ve görevidir. Bunun yöntemi tüm paydaş birimleri bir araya getirmeye zorlamak ve iyileştirme önerilerini yasal ve ölçülebilir operasyonel verilere dayandırarak net bir şekilde masaya koymaktır. Sendika yasal dayanağı olmayan açıklamalarla gri alanlar oluşturarak uçucu personel nezdinde gerçekleri saptırmaktadır. SENDİKA ve THY ARASINDA İMZALANAN HİÇBİR PROTOKOLDE,SÖZLEŞMEDE UÇUŞ SÜRELERİ ve GÖREV SÜRELERİYLE İLGİLİ BAĞLAYICI HÜKÜM BULUNMAMAKTADIR. Atıfta bulunulan 07-029 NOLU YÖNETMELİK 5(BEŞ) YIL ÖNCE YÜRÜRLÜKTEN KALDIRILMIŞTIR. Bu durumda ahlaklı ve akıllı insanların yapabilecekleri; 1- İlgili yönetmeliğin tekrar yürürlüğe konulması için THY yönetimiyle ilgili hukuki süreç başlatmak, 2- FTL'den daha kısıtlayıcı olmasını önerdikleri maddelerle ilgili(uçuş ve görev süreleri) bir protokol hazırlayıp THY yönetimine onaylatmak,onaylanmış protokolü paylaşmaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yav heee heeee ~ 7 yıl önce
Yav bi sus ekp planlama yaveri biz adamlarla ne konustugumuzu bilioruz tehditle goz korkurtmayla is yapiolar sen sendikal oyun diyorsun.O ekip planlama surunecek emin ol
Yorgunuz! ~ 7 yıl önce
Yorgunuz!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
? ~ 7 yıl önce
Kole misin acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Paralel Planlama ~ 7 yıl önce
FETÖ'dendir, rahat olun Asrın Liderimiz Reyiz halleder.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GREV İSTİYORUZ ~ 7 yıl önce
Grev artık OLMALIDIR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şef ~ 7 yıl önce
Bence şükredin halinize bir işiniz var, piyasa çok kötü. Saçma sapan işler yapmayın thy söylemek istemesem de Türkiye deki en iyi iş verenlerden biri. 3 boş şef arda gelmiyor diye sızlanıyorsunuz ama ben 6 gün çalışıyorum ve 3 te bir fiyatına. Gerçekten şükredin sonra üzülüyor insan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Türkçe ~ 7 yıl önce
Senin şükretmen normal Türkçe yazmayı bile bilmiyorsun ,o iş sana çok bile
Fake chef ~ 7 yıl önce
Arkadaş cheflerin çıkarılmasını kastederek sahte şef ağzıyla konuşuyor. Atılırsınız demeye çalışıyor güya, inandırıcı olsun diye sevmediğini söylemeye çalışmış THY'yi. Burada herkes yapılan anlaşmalara sadık kalınması konusunda konuşuyor. Bu hukuksuzluktur. Hukuksuzca yapılan işlere ses çıkaranları tehdit etmeye yeltenmeyin bu sahte ağızlarla.
Tamam ~ 7 yıl önce
Bobregim temiz, akcigerler iyi degil ama is gorur, karaciger mukemmel. Madem maas aliyoruz bunlari da vereyim mi sefim ? Hukuksuzluk hukuksuzluktur sagligim elden gittikten sonra thy verecek mi bana sagligimi ? Hos kime ne anlatiyoruz ya fake falan demissiniz de sirketin yuzde 90 i boyle dusunuyor e ne diyelim MUSTEHAK !
Mazlum ~ 7 yıl önce
Mazlumu getirin bana mazlum nerdesin be ,Kemal Sunal'ın bu filmini seyretmediniz heralde mazlum :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:) ~ 7 yıl önce
Damar damar üstüne gelmiştir sıkıntı olmaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:)) ~ 7 yıl önce
En sevdiğim yorum

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000