23 Haziran 2022, Perşembe 16:32:54

10 ton su kapasiteli helikopter görevde

Marmaris’te üç gündür süren orman yangınına havadan destek için Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı unsurlar da göreve başladı.
  • Orman Bakanlığı yıllardır inanılmaz rakamlara yangın söndürme hava aracı kiralıyor, yine de iş dönüp dolaşıp devletin askeri helikopterlerine kalıyor. Bir yerde bir yanlış yok mu beyler? Yıllardır verilen bu kiralama paralarına devlet kendi filosunu kuramaz mıydı? Cevap, kurabilirdi. E yoruma gerek yok o zaman.
  • Ormanlar bitti. Orman kalmadı. Kişiliksiz yöneticiler geçen kış mevsimi boyunca neredeydiniz. Ülke umurunuzda değildi. Ormanlar umurunuzda değildi. Nasıl olur da sandalyemde otururum hesabı yaptınız hep. Çığlık çığlığa yaktınız onca canlıyı. Allah sizi o yanan canlardan daha beter etsin.
  • On ton degil 100 ton olmasi lasim
  • Az daha bekleyin daha otel yapılacak yerler tam yanmadı
  • Elimizde Kayseride yatan tonla c160-c130 var yangin kitleride mevcut, neden kullanilmaz anlasilir gibi degil, helikopterle olmaz bu is
  • yazık oldu güzelim ülkemize...
  • Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi'nin açıklamaları: İlk gün "Çok alevli bir yangın değil" diyen Vahit Kirişçi, dün "Büyük ölçüde yangın kontrol altına alındı diyebiliriz" açıklamasında bulundu. Bugün ise "Düne göre çok çok iyi durumdayız" dedi. Alışık olduğumuz açıklamalar, Almanya bizi kıskanıyor eksik kalmış, yakında dünya lideri olacağız ha gayret, aynen ekonomi gibi. "Zaten en dip durumdayız bunun aşağısı yok rahat olun" açıklaması çok yakında...
  • Helikopterle yangin sondurmemi olur? Astari yuzunden pahali,attigin birim sondurucu miktari yaktigin yakitla kiyaslarsan bu isin sacmaligini gorursun; yangin ucaklarla sondurulur, helikopterle zenginler ve vip ler gezer

Marmaris’te üç gündür süren orman yangınına havadan destek için Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı unsurlar da göreve başladı.

14 uçak ve 20 helikopter ile başlayan hava gücü sayısı 61’e çıkarken, havadan müdahale eden helikopterler içinde TSK’nın Kara Kuvvetleri Komutanlığı emrindeki çift motorlu ağır yük helikopteri ve 10 ton su atabilen CH-47 tipi Chinook helikopteri Marmaris yangınında görev alıyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Türkiye'nin en büyük yangın söndürme helikopteri tek bir atımda 10 ton su atma kapasitesiyle Muğla Marmaris’teki yangına müdahale ediyor. Tüm kurumlarımızla birlikte, Tüm gayretimizle, müdahalemiz ve mücadelemiz devam ediyor” dedi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Marmaris’teki yangın söndürme çalışmalarına 1 adet S-70, 1 adet AS-532 ve 1 adet CH-47 tipi helikopterler ile havadan müdahale ediyor.

10 ton su kapasiteli helikopter görevde

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

ASKERİ HAVA ARACI ~ 2 yıl önce
Orman Bakanlığı yıllardır inanılmaz rakamlara yangın söndürme hava aracı kiralıyor, yine de iş dönüp dolaşıp devletin askeri helikopterlerine kalıyor. Bir yerde bir yanlış yok mu beyler? Yıllardır verilen bu kiralama paralarına devlet kendi filosunu kuramaz mıydı? Cevap, kurabilirdi. E yoruma gerek yok o zaman.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaptan ~ 2 yıl önce
Ormanlar bitti. Orman kalmadı. Kişiliksiz yöneticiler geçen kış mevsimi boyunca neredeydiniz. Ülke umurunuzda değildi. Ormanlar umurunuzda değildi. Nasıl olur da sandalyemde otururum hesabı yaptınız hep. Çığlık çığlığa yaktınız onca canlıyı. Allah sizi o yanan canlardan daha beter etsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Âmin ~ 2 yıl önce
Âmin.
10ton ~ 2 yıl önce
On ton degil 100 ton olmasi lasim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Qqq ~ 2 yıl önce
Az daha bekleyin daha otel yapılacak yerler tam yanmadı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Elimizde ~ 2 yıl önce
Elimizde Kayseride yatan tonla c160-c130 var yangin kitleride mevcut, neden kullanilmaz anlasilir gibi degil, helikopterle olmaz bu is

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yktn46 ~ 2 yıl önce
yazık oldu güzelim ülkemize...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kainat ~ 2 yıl önce
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi'nin açıklamaları: İlk gün "Çok alevli bir yangın değil" diyen Vahit Kirişçi, dün "Büyük ölçüde yangın kontrol altına alındı diyebiliriz" açıklamasında bulundu. Bugün ise "Düne göre çok çok iyi durumdayız" dedi. Alışık olduğumuz açıklamalar, Almanya bizi kıskanıyor eksik kalmış, yakında dünya lideri olacağız ha gayret, aynen ekonomi gibi. "Zaten en dip durumdayız bunun aşağısı yok rahat olun" açıklaması çok yakında...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hadi ordan ~ 2 yıl önce
Helikopterle yangin sondurmemi olur? Astari yuzunden pahali,attigin birim sondurucu miktari yaktigin yakitla kiyaslarsan bu isin sacmaligini gorursun; yangin ucaklarla sondurulur, helikopterle zenginler ve vip ler gezer

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot ~ 2 yıl önce
Savaş var THK nin CL215 leri nerede..
Gel buradan! ~ 2 yıl önce
Yangin ve mania iliskisi desek ...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000