03 Aralık 2022, Cumartesi 16:26:15

ABD yeni hayalet uçağını tanıttı

ABD Hava Kuvvetleri B-21 Raider adı verilen hayalet savaş uçağını büyük bir etkinlik ile tanıttı.
  • adamlar nelerle ugrasırken biz hala boeing 737 filosuna üvey evlat muamelesi yapıp bütün avrupa uçuşlarına airbus 320 filosunu veriyoruz
  • biz elmayla armutla uğraşırken adamlar 6. nesil uçak yaptı!
  • Bunun daha kralını asrın lideri önderliğinde,ortadoğu ve balkanların en büyük uçak mühendisi temel ve saz arkadaşlarıyla hatta damatla tamamıyla yerli ve milli olarak yaparız başta siz dünya bize bir kere daha gıpta eder, kıskanır,çekinir,evelallah, inşallah,maşallah,hamdolsun, amin...
  • 128 milyar dolara yaklaşık 170 tane bu uçaktan alınabiliyor.
  • B-21 Raider’in birim fiyatı 750 Milyon dolar ve 100 tane sipariş verilmesi, toplam 80 Milyar dolara mal olacakmış, bir önceki B-2 Spirit uçağın birim fiyatı 2,2 Milyar dolar iken üretim maliyetlerini çok aşağıya çekmişler gibi gözüküyor. Boeing şimdiden geliştirmekte olan 6ncı nesil savaş uçaklarının birim fiyatını 400 Milyon dolarlardan konuşurken biraz düşündürücü geliyor.
  • Buna ne diyeceksiniz acaba?

Son yıllarda bütün ülkelerin savunma sanayi ve silah harcamalarında artış devam ederken, ABD’den dikkat çekici bir hamle geldi. ABD Hava Kuvvetleri, şaşalı bir lansman gecesi ile “bugüne kadar üretilen en gelişmiş hava aracı” olarak tanıtılan B-21 Raider isimli yeni nesil hayalet savaş uçağını tanıttı.

Palmdale California’da düzenlenen etkinlikte her bir uçağın 750 milyon dolara üretildiği belirtilirken, B-21 Raider’ın en uzun menzile sahip hayalet uçak olduğu da belirtildi. Kıtalararası savaşlarda kullanılabilecek bu savaş uçağının radarlarda görünmez olduğu da duyuruldu.

Birinci Dünya Savaşı’ndaki Doolittle Raiders’tan ismini alan savaş uçağının geleneksel füze ve silahların yanı sıra termonükleer saldırıları da gerçekleştirebildiği belirtildi.

ABD Hava Kuvvetleri’nin bu uçaktan en az 100 tane almayı planladığını ve B-1 ve B-2 savaş uçaklarını bununla değiştireceği belirtildi. Bu program kapsamında gelecek 30 yıl içerisinde 203 milyar doların ürün geliştirme, satın alma ve tamir etmeye harcanacağı kaydedildi.

Pentagon’un balistik nükleer füze, denizaltılar için savaş başlığı gibi yeni atılımlarda da bulunacağı ve bunun Çin ordusunun modernizasyon hızına yetişmek için yapıldığı belirtildi. Son raporlara göre Çin’in 2035 yılına kadar 1500 nükleer savaş başlığına sahip olması bekleniyordu.

ABD yeni hayalet uçağını tanıttı

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

yorgun 737 kaptanı ~ 1 yıl önce
adamlar nelerle ugrasırken biz hala boeing 737 filosuna üvey evlat muamelesi yapıp bütün avrupa uçuşlarına airbus 320 filosunu veriyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Purser ~ 1 yıl önce
Ne alaka şimdi yukardaki haberle,ne egolusunuz be
elma ~ 1 yıl önce
biz elmayla armutla uğraşırken adamlar 6. nesil uçak yaptı!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eyyy amerigaaa ~ 1 yıl önce
Bunun daha kralını asrın lideri önderliğinde,ortadoğu ve balkanların en büyük uçak mühendisi temel ve saz arkadaşlarıyla hatta damatla tamamıyla yerli ve milli olarak yaparız başta siz dünya bize bir kere daha gıpta eder, kıskanır,çekinir,evelallah, inşallah,maşallah,hamdolsun, amin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
330 ~ 1 yıl önce
128 milyar dolara yaklaşık 170 tane bu uçaktan alınabiliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorumcu ~ 1 yıl önce
B-21 Raider’in birim fiyatı 750 Milyon dolar ve 100 tane sipariş verilmesi, toplam 80 Milyar dolara mal olacakmış, bir önceki B-2 Spirit uçağın birim fiyatı 2,2 Milyar dolar iken üretim maliyetlerini çok aşağıya çekmişler gibi gözüküyor. Boeing şimdiden geliştirmekte olan 6ncı nesil savaş uçaklarının birim fiyatını 400 Milyon dolarlardan konuşurken biraz düşündürücü geliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hımm ~ 1 yıl önce
Buna ne diyeceksiniz acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000