22 Ocak 2023, Pazar 17:03:09

ABD'de F-16C teslimatları başladı

ABD Hava Kuvvetleri ve ABD Deniz Kuvvetleri, ABD Ulusal Hava Muhafızlarından yükseltilmiş F-16C savaş uçaklarını teslim almaya başladı
  • Reklama bak heaapta kendisi kullaniyormus, bilmesek yiyecegiz
  • 1970-80 yili teknolojisiyle yapilan ucaklari halen itele gitsin bir salak mutlaka bulunur

ABD Hava Kuvvetleri ve ABD Deniz Kuvvetleri, ABD Ulusal Hava Muhafızlarından yükseltilmiş F-16C savaş uçaklarını teslim almaya başladı

Hizmete alınan ABD Hava Kuvvetleri’ne ait 2 F-16C savaş uçağı Alaska’da bulunan Eielson Hava Kuvvetleri Üssü’nde teslim edildi. Modernizasyon kapsamında kapsamında F-16C’lere yeni iyileştirmeler sağlanarak özellikleri pekiştirildi.

354. Harekat Grubu Komutan Yardımcısı Yarbay Chad Richards:

“Hava Kuvvetleri, Ulusal Muhafızlar tarafından yapılan yatırımları yeniden sermayelendirmek ve mevcut Saldırgan filosunun yeteneklerini yükseltmek için harika bir fırsat kullanıyor. Bu, JPARC’de (Joint Pacific Alaska Range Complex) eğitilen uçak ve pilotların daha iyi bir düşmana sahip olabilmesi ve daha kaliteli bir tehdide karşı eğitim alabilmesi için daha fazla yetenek ve gerçekçilik sağlayacak.” 

“Güncellenen uçak, çabalarını artıracak ve tüm ortaklarımız ve müttefiklerimiz için daha da değerli eğitimler verecek. Hem Birleşik Devletler Hava Kuvvetleri’ne, ortak ortaklarımıza hem de Pasifik’teki birçok ortak ülkeye benzersiz bir eğitim sunabiliyoruz. Saldırgan filoların onlarla ne yapacağını ve Hava Kuvvetlerimizi nasıl güçlendireceğimizi görmek için sabırsızlanıyorum.”  dedi. 

Bu geliştirilmeyle birlikte Ulusal Hava Muhafızlarının F-16’ları yıllar boyunca Merkez Görüntüleme Birimi, Akrep Miğfere Monte Ekran (HMD), Litening hedefleme podu ve AN/APG-83 SABR (Ölçeklenebilir Çevik Işın Radarı) gibi çeşitli yükseltmeler aldı. Aktif Elektronik Olarak Taranan Dizi (AESA) radarı. CDU, orta konsol kaidesinin analog göstergelerini 6×8 inçlik bir ekranla değiştiriyor ve aynı zamanda yeni hedefleme podu ve radardan gelen beslemeyi daha ayrıntılı olarak göstermek için daha büyük bir ekran sağlıyor.

ABD Donanması da Yükseltilmiş F-16C aldı

ABD Donanmasının ünlü filolarından Fighter Squadron Composite 13 (VFC-13) için de teslimat gerçekleştirildi. İlk uçak Ekim 2022’de Arizona Ulusal Hava Muhafızlarından alındı ​​ve halihazırda Nevada da bulunan Fallon Donanma Hava Üssü’ne konuşlandırıldı.

Scramble Magazine’e göre, 2021’de yayımlanan resmi ABD Donanması bütçe belgeleri, 20 adet tek kişilik F-16Cs Blok 32 ve altı adet iki kişilik F-16D Blok 25’in, filo için eğitimlerde düşman görevlerini desteklemek üzere Donanmaya transfer edildiğini belirtti. (defenceturk)

ABD'de F-16C teslimatları başladı

Yorumlar

Reklam ~ 1 yıl önce
Reklama bak heaapta kendisi kullaniyormus, bilmesek yiyecegiz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Heh heh ~ 1 yıl önce
1970-80 yili teknolojisiyle yapilan ucaklari halen itele gitsin bir salak mutlaka bulunur

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000