27 Kasım 2021, Cumartesi 14:04:31

ABD'den 8 Afrika ülkesine seyahat yasağı

ABD yönetimi, Nu varyantı olarak da bilinen Omicron sebebiyle 8 Afrika ülkesinden yapılan uçuşların 29 Kasım'dan itibaren geçici olarak durdurulmasına karar verdi.

ABD yönetimi, Nu varyantı olarak da bilinen Omicron sebebiyle 8 Afrika ülkesinden yapılan uçuşların 29 Kasım'dan itibaren geçici olarak durdurulmasına karar verdi. Pazartesi günü başlayacak olan sınırlama, Güney Afrika, Botsvana, Zimbabve, Namibya, Lesoto, Esvatini, Mozambik ve Malavi için geçerli olacak.

Beyaz Saray, koronavirüsün yeni bir mutant versiyonu olan Omicron (Nu varyantı) sebebiyle 8 Afrika ülkesinden uçuşların askıya alındığını duyurdu. Yetkililer, 29 Kasım'da başlayacak olan kısıtlamadan yalnızca, kısıtlamaya tabi tutulan Afrika ülkelerinde yaşayan ABD vatandaşlarının muaf tutulacağını belirtti.

SADECE ABD VATANDAŞLARINA İZİN VERİLECEK

Güney Afrika'da ortaya çıkan yeni korona virüs mutasyonu Omicron'a karşı birçok ülkede tedbirlerini arttırıyor. ABD Başkanı Joe Biden, Omicron mutasyonuna karşı yaptığı açıklamada, "Baş tıbbi danışmanım Dr. Tony Fauci ve Covid-19 müdahale ekibimizin üyeleri tarafından Güney Afrika'da yayılan Omicron mutasyonu hakkında bilgilendirildim. Daha fazla bilgiye sahip olana kadar ihtiyati tedbir olarak Güney Afrika ve diğer 7 ülkeden havayolu ulaşımını kısıtlıyorum" ifadelerini kullandı.

Biden, kısıtlamaların 29 Kasım'da yürürlüğe gireceğini kaydetti. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, kısıtlama getirilen diğer ülkelerin Botsvana, Zimbabve, Namibya, Lesoto, Esvatini, Mozambik ve Malavi olduğu belirtildi. Bu ülkelerden yalnızca ABD vatandaşlarının seyahat etmesine izin verilecek.

ABD'den 8 Afrika ülkesine seyahat yasağı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000