12 Mayıs 2022, Perşembe 09:31:11

ABD'nin Türkiye'ye F-16 satışında yeni gelişme

ABD medyası, Biden yönetiminin Kongre'den Türkiye'ye yönelik yeni silah satışı paketine onay vermesini talep ettiğini duyurdu. Söz konusu paketin 400 milyon dolar değerinde olduğu ifade edildi.
  • Sıktı ama verecekseniz verin vermeyeceksiniz vermeyin. Bu nedir yaa.
  • Vedigimiz paraya yazik almayin, eski teknoloji cagdisi ucak F16
  • Onca itiraza,muhalefete rağmen bir anda kongre'ye onay verin demezler vardır altında bir çapanoğlu. Aleyhimize ne varsa yapan abd,avrupa,araplara kesinlikle güvenilmez,bunlarla hiçbir iş yapılmaz da iktidar yüzünden onların her şeyine öyle muhtaç hale getirildik ki yapacak bir şey yok maalesef...
  • Eski cagdisi ucagi almayin yahu

ABD medyası, Biden yönetiminin Kongre'den Türkiye'ye yönelik yeni silah satışı paketine onay vermesini talep ettiğini duyurdu. Söz konusu paketin 400 milyon dolar değerinde olduğu ifade edildi.

ABD'de Biden yönetimi Kongre'den Türkiye'nin F-16 savaş uçağı filosu için gelişmiş silah ve diğer teçhizatların satışına onay verilmesini istedi. The Wall Street Journal'ın ABD'li yetkililere dayandırdığı habere göre, yetkililer Biden yönetiminin söz konusu anlaşmayı, Türkiye'ye 40 yeni F-16 satmaya yönelik ayrı bir teklif için Kongre'deki desteğin seviyesini ölçmek amaçlı kullanıyor olabileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mart ayı sonunda ABD ile F-16'ların modernizasyonu ve yeni alımlara ilişkin görüşmelerle ilgili olumlu yaklaşımlar olduğunu; sürecin böyle devam etmesi halinde Türkiye'nin yeni alacağı F-16'lar ve modernizasyon işini süratle bitirme fırsatı bulacağını söylemişti.

Erdoğan, ABD Başkanı Biden'ın kendisine bu konuyla ilgili olumlu yaklaşımını Kongre'ye sunacağı bilgisini verdiğini de belirtmiş ve S-400'lerin ise Türkiye'nin malı olduğunu ve bu konudaki tartışmaların Türkiye için artık kapanmış olduğunu dile getirmişti.

F-16'LARDAKİ BELİRSİZLİK SÜRÜYOR

Öte yandan Türkiye'nin, F-16 Blok 70 savaş uçağı talebi de bulunuyor. Türkiye'nin F-16 Blok 70 talebi, 40 adet yeni savaş uçağı ile eldeki F-16'ların modernizasyonu için 80 adet kit tedarikini içeriyor.

WSJ'ye göre; eğer 400 milyon dolarlık silah alım paketi Kongre'de onaylanırsa, bu F-16 savaş uçaklarının satışına izin verilmesine de zemin hazırlayabilir.

F-16 paketinin ise; önümüzde 2-3 ay içerisinde Kongre'ye ulaşması bekleniyor.

ABD'nin Türkiye'ye F-16 satışında yeni gelişme

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Bunlarda ~ 2 yıl önce
Sıktı ama verecekseniz verin vermeyeceksiniz vermeyin. Bu nedir yaa.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Alamayin yazik ~ 2 yıl önce
Vedigimiz paraya yazik almayin, eski teknoloji cagdisi ucak F16

Yanıtla

Kalan karakter 1000
biden yönetimi ~ 2 yıl önce
Onca itiraza,muhalefete rağmen bir anda kongre'ye onay verin demezler vardır altında bir çapanoğlu. Aleyhimize ne varsa yapan abd,avrupa,araplara kesinlikle güvenilmez,bunlarla hiçbir iş yapılmaz da iktidar yüzünden onların her şeyine öyle muhtaç hale getirildik ki yapacak bir şey yok maalesef...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sanki ~ 2 yıl önce
Bu iktidardan önce hiç muhtaç değildik ne çabuk unuttunuz kıbrıs barış herakatından sonraki ambargoları yada 1990'larda Kobra ve super cobra taaruz helikopteri dilendiğimiz günleri yada insansız hava araçlarına girmiyorum daha.Her şey 2004 MGK'dan sonra değişti.Bilmeyen bir sürü insanda beğenmiş.
Yapmayin ~ 2 yıl önce
Eski cagdisi ucagi almayin yahu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kpt Ramon ~ 2 yıl önce
Artık yerli ve milli olanı kullanırlar. 2073 de tabii!
Ne alalım? F35? ~ 2 yıl önce
Sanki çok seçenek var… Seç beğen al…

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000