26 Kasım 2021, Cuma 17:15:26

Afganistan'ın ilk kadın pilotu kariyerine devam etmek istiyor

Afganistan’da Taliban’ın hakim olmasının ardından Bulgaristan’a göçen ülkenin ilk kadın pilotu Mohadese Mirzaee, Bulgaristan’da mesleğine dönmek istediğini söyledi.
  • seni Türkiye ye alalım bacım, iki seneye kalmaz zaten kendin bırakmak istersin :0
  • Afganistan'ın günün birinde normal bir ülke olabilmesi ve çağdaşlaşabilmesi yolunda mücadele edecek gençlerine ve kadınlarına umut ışığı ve kutupyıldızı olabilecek bir örnek. Bir zamanlar kadınların pilot olabildiği bir Afganistan vardı neden yeniden var olmasın.
  • Yanlış ülkeye göçmüş. Gerçi Türkiye’de bir yerlere başvursa hemen işe alırlar, Bulgaristan da pasaport verir, EU vatandaşı olur.
  • Bu pilot kızımızı TK da görmek isteriz..
  • ATATÜRK Ü sevmek için binlerce sebep var ....ama sadece şu sebepten dolayı bile Atatürk sevilir..canım Atam şu kurduğun ülkede değerini hala anlamayanlar ilke ve inkilaplarından rahatsız olanlar var..
  • ülkeye göçmen alacaksanız bunun gibi eğitim gecmisi olan, ülkeye katma deger saglayabilecek kalifiye insanlara alin. ama biz ne yapıyoruz? nerede serseri var hepsini ülkeye doldurduk. eğitimi olanlar ise bati ülkelerine kaçtılar
  • Güzel taktik. İş bulmak için Talibanı kullan. Ne güzel iş.
  • Eksikti. Bunuda alın bari yazıktır, günahtır. Memleketin öz evlatları Atlas ve Onurair'in pilotları 2 yıldır işsiz!.
  • Hic merak etme..bu haberdeb sonra yarin öbur gun THY’den sana teklif gelir; sizinle calismayi cok isteriz diye. Memeleket insanim dururken yabanci aski hic sönmeyen ulkem senide memnun eder!
  • 800 Tecrübeli Türk pilotu ile, mesleğine başlarken yolu kesilen genç Pilotlar da kariyerlerine devam etmek istiyorlar. Ağaca bakacağımıza ormanı görsek nasıl olur?

Afganistan’da Taliban’ın hakim olmasının ardından Bulgaristan’a göçen ülkenin ilk kadın pilotu Mohadese Mirzaee, Bulgaristan’da mesleğine dönmek istediğini söyledi. Taliban’ın kontrolünden birkaç ay önce tamamı kadınlardan oluşan bir uçuş sırasında dünya gündemine gelen 23 yaşındaki Mirzaee, “Taliban kadınları susturmak istiyor. Tutkumdan vazgeçersem, amaçlarına ulaşmış olurlar” diye konuştu.

ABD’nin 20 yılın ardından ülkeden çekilmesiyle Taliban’ın hakimiyeti ele geçirdiği Afganistan’ın ilk kadın pilotu Mohadese Mirzaee ülkeden ayrılarak Bulgaristan’a göç etti.

Yaklaşık üç ay önce ailesini ve hayalindeki işi Afganistan'da bırakan 23 yaşındaki Mirzaee, Bulgaristan’da kariyerine devam etmek istiyor.

Sofya’da açıklamalarda bulunan Mirzaee, "Herhangi bir yerde pilotluğa başvurmaya başladım, çünkü uçmaya geri dönmem gerektiğini biliyorum” diye konuştu.

Taliban'ın Kabil'i ele geçirdiği haberi yayıldığında, havaalanında Kabil - İstanbul uçuşu için hazırlanan 23 yaşındaki pilot, o sabah erken saatlerde evinden ayrılmış, annesine ve iki kız kardeşine veda etmişti.

Mohadese Mirzaee, Taliban’ın ülkeye hakim olmasının ardından uçuş iptal edilirken, binlerce Afgan’ın ülkeyi terk etmek istediği anlarda uçakla Ukrayna’nın başkenti Kiev’e giden uçakla ülkeden ayrıldı.

Ülkemin parçalandığını gördüm. Kalkış yaptığımızda hava karanlıktı, hatırladığım tek şey bu” diyen Mirzaee, “Her şey çok çabuk oldu. Kabil'in düştüğüne inanamıyordum. Sabah evden çıkıp ailemle vedalaştığımda akşama kadar bunu hayal bile edemezdim. Evden kalıcı olarak ayrılacaktım” şeklinde konuştu.

Birkaç ay önce ülkenin tamamı kadın görevlilerden oluşan ilk uçuşunda, Boeing 737'nin pilotlarından biri olarak manşetlere konu olan Mirzaee, “Taliban kadınları susturmak istiyor. Tutkumdan vazgeçersem, amaçlarına ulaşmış olurlar” diye konuştu.

Mirzaee başardıklarıyla ilgili, “Afganistan ve genel olarak erkek egemen havacılık endüstrisi için büyük bir başarıydı” derken, “Taliban, yüzlerce kadını işinden uzaklaştırdı, tamamı erkeklerden oluşan bir hükümet kurduğunda, gelecek için umutlarım elimden alındı” şeklinde konuştu.

Ülkenin ilk kadın pilotu son olarak, “Afgan kadınları son on yılda inanılmaz işler başardı. Bize verilen tüm imkanları kullandık. Haklarımız için savaştık ve büyük başarılar elde ettik. Bir pencerenin açıldığını umuyordum” ifadelerini kullandı.

Afganistan'ın ilk kadın pilotu kariyerine devam etmek istiyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (26)

havacı ~ 2 yıl önce
seni Türkiye ye alalım bacım, iki seneye kalmaz zaten kendin bırakmak istersin :0

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çok tekil de olsa ~ 2 yıl önce
Afganistan'ın günün birinde normal bir ülke olabilmesi ve çağdaşlaşabilmesi yolunda mücadele edecek gençlerine ve kadınlarına umut ışığı ve kutupyıldızı olabilecek bir örnek. Bir zamanlar kadınların pilot olabildiği bir Afganistan vardı neden yeniden var olmasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hollanda’ya gitseydi ~ 2 yıl önce
Yanlış ülkeye göçmüş. Gerçi Türkiye’de bir yerlere başvursa hemen işe alırlar, Bulgaristan da pasaport verir, EU vatandaşı olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TK ~ 2 yıl önce
Bu pilot kızımızı TK da görmek isteriz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
112 Ap0 ~ 2 yıl önce
ATATÜRK Ü sevmek için binlerce sebep var ....ama sadece şu sebepten dolayı bile Atatürk sevilir..canım Atam şu kurduğun ülkede değerini hala anlamayanlar ilke ve inkilaplarından rahatsız olanlar var..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gocmen ~ 2 yıl önce
ülkeye göçmen alacaksanız bunun gibi eğitim gecmisi olan, ülkeye katma deger saglayabilecek kalifiye insanlara alin. ama biz ne yapıyoruz? nerede serseri var hepsini ülkeye doldurduk. eğitimi olanlar ise bati ülkelerine kaçtılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Harun ~ 2 yıl önce
Güzel taktik. İş bulmak için Talibanı kullan. Ne güzel iş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir bu ~ 2 yıl önce
Eksikti. Bunuda alın bari yazıktır, günahtır. Memleketin öz evlatları Atlas ve Onurair'in pilotları 2 yıldır işsiz!.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Liroy ~ 2 yıl önce
Hic merak etme..bu haberdeb sonra yarin öbur gun THY’den sana teklif gelir; sizinle calismayi cok isteriz diye. Memeleket insanim dururken yabanci aski hic sönmeyen ulkem senide memnun eder!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kpt ~ 2 yıl önce
800 Tecrübeli Türk pilotu ile, mesleğine başlarken yolu kesilen genç Pilotlar da kariyerlerine devam etmek istiyorlar. Ağaca bakacağımıza ormanı görsek nasıl olur?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000