28 Ocak 2022, Cuma 12:04:40

Airbus Helicopters'in 2021 performansı belli oldu

Airbus Helicopters, COVID-19 pandemisinin ekonomik sonuçlarından büyük ölçüde etkilenen 2020 pazarına göre 2021 yılında iyileşme göstererek 419 brüt, 414 net sipariş aldı. Şirket 2020 yılında 289 brüt, 268 net sipariş almıştı.
  • Asrın lideri önderliğinde,ortadoğu ve balkanların en büyük uçak mühendisi temel ve saz ekibiyle yerli ve milli olarak yaptığımız helikopterlerle Airbus'u sollayıp geçeceğiz evelallah,inşallah,maşallah,hamdolsun,amin...

Airbus Helicopters, COVID-19 pandemisinin ekonomik sonuçlarından büyük ölçüde etkilenen 2020 pazarına göre 2021 yılında iyileşme göstererek 419 brüt, 414 net sipariş aldı. Şirket 2020 yılında 289 brüt, 268 net sipariş almıştı.

H125 ve H130 hafif helikopter siparişlerindeki artışın, sivil ve kamu sektörü pazarındaki toparlanmayı yansıtıyor. Şirket, Fransa’nın 40 adet H160 (sivil ve askeri versiyon), 8 adet H225M ve iki adet H145 sipariş etmesi, İspanya’nın 36 adet H135 sipariş vermesi ve Almanya’nın Bavyera polis gücü için 8 adet H145 tedarik etmesiyle kendi ülkelerinde güçlü bir ivme gördü. 2020 yılında 300 teslimat gerçekleştiren Airbus Helicopters, 2021’de 45 ülkedeki 167 müşterisine 338 araç teslimatı yaptı. Böylece sivil ve parapublic pazarındaki yüzde 52’lik payına katkıda bulundu. Airbus Helicopters, uçak birimi sayısında birin üzerinde net defter/fatura oranı kaydetti.

Airbus Helicopters CEO'su Bruno Even, “2021, Airbus Helicopters için büyük sözlerin yerine getirildiği bir yıl oldu. Fransız Silahlı Kuvvetleri’nin ortak hafif helikopter programı için yenilikçi H160M helikopterlerini geliştirmek ve eski helikopterlerimizi işleten müşteriler için yeni hizmet paketi HCare Classics'i oluşturmak gibi müşterilerimizin gereksinimlerini karşılayan yeni ürünler ve hizmetler geliştirmek üzere sözler verdik. Ayrıca ilk H160'ı Japon operatör All Nippon Helicopter'a teslim ettik. Sürdürülebilir havacılık alanında yenilik yapmak ve öncülük etmek görevlerimizden biri olduğu için sürdürülebilir havacılık yakıtı kullanımını uygulamaya başladık ve CityAirbus NextGen'in lansmanı ile bölgesel hava intikal (Urban Air Mobility) yolculuğumuzu sürdürdük. Tüm bu başarıları elde etmek için var gücüyle çalışan ekiplerimizle gurur duyuyorum. Ekip çalışması, güvenilirlik ve dürüstlük gibi Airbus değerlerimize bağlılıkları, tedarik zincirini güvence altına almak için çalışmaya devam etmemizi ve müşterilerimizin operasyonlarını kolaylaştırmak için sürekli iyileştirmelerimizi sunmamızı sağlayacaktır. Müşterilerimizin her gün temel görevlerini yerine getirmelerine yardımcı olmak için çalışanlarımıza, ürünlerimize ve hizmetlerimize duydukları güvene özellikle önem veriyorum.” dedi.
Airbus Helicopters, 2021’de beş kanatlı H145 teslimatlarını hızlandırarak Mayıs sonunda Alman acil sağlık hizmetleri operatörü DRF Luftrettung’a ilk beş kanatlı H145 teslimatını yaptı. Diğer önemli teslimatlar arasında, Mart ayında Singapur için ilk H225M’nin yanı sıra Brezilya Donanması için bir deniz muharebe konfigürasyonunda ilk H225M ve planlanandan önce teslim edilen Katar için ilk NH90 TTH yer aldı. Kuzey Amerika'da ABD Ordusu, Columbus, Mississippi'deki Airbus Helicopters fabrikasından ilk UH-72B'yi teslim aldı ve Lakota filosu bir milyon uçuş saatini tamamlayarak önemli bir aşama kaydetti.

2021 için öne çıkan siparişler, Fransız Silahlı Kuvvetleri için istenilen ilk H160M helikopterleri ve modelin ilk kolluk kuvvetleri müşterisi olan Ulusal Jandarma için 10 adet H160 helikopteri de dahil olmak üzere 93 adet H145 ve 52 adet H160'tan oluşuyor. Airbus Helicopters, büyüyen Airbus helikopter filosuna 20 adet H145 ve 6 adet ACH160 ekleyen Suudi Arabistan'daki The Helicopter Company ile ortaklığını da genişletti. H225 helikopteri, uzun süreli müşterisi Japonya Sahil Güvenlik’in Mart ayında filosuna iki helikopter daha sipariş etmesiyle 2021 yılına hızlı bir giriş yaptı.

Airbus Helicopters'ın HCare olanakları, Şubat ayında 80 adet EC135'i kapsayacak şekilde ek bir sözleşme imzalayan Air Methods gibi yeni ve devamlı müşterileri katma değerler konusunda ikna etmeye devam ediyor. Şirket, 2021 yılında hizmette olan yaklaşık 2000 adetlik H120, Dauphin, Puma ve Gazelle helikopterinden oluşan eski filosu için özel yapım bir hizmet seti olan HCare Classics ile ürün yelpazesini genişletti. HDataPower, Airbus Helicopters'ın helikopter sistemleri tarafından üretilen verilerden yararlanarak Helionix donanımlı uçaklara sahip müşterilere sunabileceği avantajlardan (zaman tasarrufu, daha yüksek filo kullanılabilirliği, optimize edilmiş maliyetler) yararlanmaya ve dijitalleşmeye devam eden kararlılığının bir örneği.

Ayrıca 2021, Airbus Helicopters’te yenilik ve ürün geliştirme için önemli bir yıl oldu. H125 performans artışı, operatörlerin Arriel 2D motorları tarafından sağlanan %10'luk güç artışından tam olarak yararlanmasını sağlayan EASA ve FAA sertifikalarını da aldı. Şirket, askeri ürün portföyüne H175M’yi eklerken, Airbus’ın insansız hava sistemi olan VSR700, bu yılın sonlarındaki deniz denemeleri öncesinde test uçuşlarını da genişletmeye başladı.

2021, şirketin karbondan arındırma yol haritası için de özellikle etkili oldu. Flightlab helikopteri, yalnızca güvenlik iyileştirmeleri sağlamayı amaçlayan değil, aynı zamanda hibridizasyona giden yolda temel bir ilk adım olan motor yedekleme sistemi de dahil olmak üzere yeni teknolojilerin uçuş testlerine başladı. Airbus Helicopters ayrıca biyoyakıtların dağıtımını hızlandırmak amacıyla döner kanat topluluğuna adanmış bir SAF Kullanıcı Grubu kurdu. Fransa ve Almanya’daki ana tesislerinde eğitim ve uçuş testleri için sürdürülebilir havacılık yakıtı kullanmaya başlayan şirket, %100 SAF ile çalışan bir motora sahip bir H225 uçurarak yılı tamamladı. Önemli olaylardan biri, Eylül 2021’de Airbus Helicopters’ın kentsel ortamlarda sıfır emisyonlu uçuş sağlamak için tasarlanan yeni uçan taksi prototipi CityAirbus NextGen’i tanıttığı Airbus Zirvesi’nde geldi. Urban Air Mobility pazarı için kullanılan tamamen elektrikli araç, Airbus Helicopters’ın 2022’de 500 kişiyi işe almak istemesinin nedenlerinden sadece biri.

Airbus Helicopters'in 2021 performansı belli oldu

Yorumlar

eyyy airbusss ~ 2 yıl önce
Asrın lideri önderliğinde,ortadoğu ve balkanların en büyük uçak mühendisi temel ve saz ekibiyle yerli ve milli olarak yaptığımız helikopterlerle Airbus'u sollayıp geçeceğiz evelallah,inşallah,maşallah,hamdolsun,amin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000