19 Ocak 2022, Çarşamba 17:28:17

Airbus sözleşmeyi imzaladı

Airbus’a bağlı bir kuruluş olan Airbus Crisa, Northrop Grumman ile Yerleşim ve Lojistik Karakolu (HALO) için Güç Yönetimi ve Dağıtım (PMAD) sisteminin geliştirilmesine yönelik bir sözleşme imzaladı.

Airbus’a bağlı bir kuruluş olan Airbus Crisa, Northrop Grumman ile Yerleşim ve Lojistik Karakolu (HALO) için Güç Yönetimi ve Dağıtım (PMAD) sisteminin geliştirilmesine yönelik bir sözleşme imzaladı.

Airbus Crisa, 1985 yılında uzay misyonları için elektronik ekipman ve yazılım ve yer istasyonları için mühendislik projeleri tasarlamak ve üretmek üzere kurulmuş bir İspanyol şirketidir, şu anda Airbus Defence and Space’in çatısı altında hizmet veriyor.

2024’te fırlatılması planlanan yeni Lunar Gateway istasyonu, başlangıçta iki modüle sahip olacak ve sonraki yıllarda beş modüle genişletilecek. İstasyon, Ay’ın yüzeyine ve Mars’a düzenlenecek gelecekteki seyahatler için bir uzay laboratuvarı ve lojistik noktası olarak hizmet verecek şekilde tasarlanmıştır. İlk iki başlangıç modülü, PPE ve HALO olarak adlandırılır. PPE (Güç ve İtiş Elemanı), istasyona güç veren güneş dizinlerine ve Ay’ın etrafında sabit bir yörüngede kalmasına izin veren iticilere sahiptir. HALO ise, astronotların ilk görevlerinin tahmini 40 günü süresince yaşayacakları Yerleşim ve Lojistik Karakol modülüdür.

Airbus Crisa CEO’su Fernando Gómez-Carpintero, “NASA’nın Ay’a dönüş programı Artemis’in bir parçası olan Ay yörüngesindeki Ay Geçidi ile elde ettiğimiz 50 milyon doların üzerindeki bu sözleşme, küresel üreticilere son derece uzmanlaşmış uzay ekipmanı sunma yeteneğimizin bir göstergesidir. Airbus Crisa, PMAD’yi gelecekteki tüm uzay istasyonları ve insan araçları için standart modüler güç yönetim sistemi olacak şekilde tasarladığından özellikle çok heyecan verici bir adımdır. Sektörde daha önce benzeri görülmemiş bir mimari konseptle oyun değiştiren bir çözüm sağladık. Bu başarı, şirketi sektörün en ön saflarına yerleştirerek yeni bir uluslararası standardın temellerinin atılmasını sağlıyor” dedi.

PMAD’nin dört güç ünitesi vardır ve elektriği Güç ve İtiş Elemanının (PPE) güneş panellerinden yönetecektir. Gücü gemideki ekipmana ve istasyonun geri kalanına gerektiği gibi dağıtacak ve her zaman mürettebatın güvenliğini sağlayacaktır. PMAD, yaşam destek sistemine, iç aydınlatmaya, iletişim sistemlerine ve bilimsel deneylere güç verecek. Bu, HALO’nun bataryasının optimum seviyede kalmasını ve paneller yeterli güneş ışığı almadığında kullanıma hazır olmasını sağlayacaktır. PMAD, ayrıca yanaştıklarında ziyaret eden araçlara da güç sağlamalıdır.

Airbus Crisa, zorlu ESA keşif görevlerinde edindiği deneyim sayesinde uydu ve fırlatıcı uygulamaları için güç dönüşümü dijital kontrolü, enerji yönetimi ve dağıtımı alanlarında kilit bir uluslararası oyuncudur. Bu sözleşme, ABD’li üreticilere güvenilir uçuş ürünleri sağlama konusundaki yüksek potansiyelini göstermektedir.



 

Airbus sözleşmeyi imzaladı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000