17 Mart 2023, Cuma 21:20:15

AirportHaber Genel Koordinatörü Ali Kıdık Milletvekili Aday Adaylığı başvurusunda bulundu

AirportHaber Genel Koordinatörü deneyimli gazeteci Ali Kıdık, Milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulundu.
  • ALLAH yolunu açık etsin
  • Milletvekili değil ama sivil havacılık idari bölümlerinde görmek isterdim
  • Hayırlı olsun Ali Bey
  • Ben sizi THY Yönetim Kurulu Başkanı olarak görmek isterdim yada sivil havacılık genel müdürü.... 211 lerin haklarının iadesi konsunda en çok sesi çıkan kişisiniz teşekkürler
  • Dhmi temizlik ve liyakat bekliyor Ali bey. Seçimi aldıktan sonra havacılık duayeni bir vekil olarak lütfen bu kurumu unutmayın. Çalan çırpanlar, imzaları atanlar, hülleyle atananlar bekler. Hızla dönenler olacak, senelerdir kimlere hizmet ettiklerini, kimlerle yürüdüklerini unutturmaya çalışacak akı atıp kurt kalmak isteyen akkurtlar olacak. Parti olarak lütfen yüz vermeyin, gereğinin yapılması için mücadele edin. Sizden muradımız budur. Toplu temizlik.
  • Öncelikle başarılar. Eğer iktidar değişir ve seçilirsen de sektörde başta thy olmak üzere iktidarın çiftliği haline getirilmiş kurumlarda baştan aşağı layıkıyla temizlik yapılmazsa,hukuksuzlukların,haksızlıkların,mobbinglerin,ayrımcılıkların,torpilin,yolsuzlukların hesabı temel,hamdi,bilal,ilker,ahmet gibiler ve yandaşlarından adam gibi sorulmazsa senin de vebalin ağır olur unutma ki...
  • Ali beyi tanımam ama meclis kürsüsünde havacılık bilen birisi olması her görüş için iyi olur diye düşünüyorum. Başka havacılık bilen insan varsa onlarda diğer partilerden aday olsun.
  • TK’daki zulme beraber son vereceğiz.
  • Vay bee
  • Askerliğimizi aynı yerde yapmışız başkan,Edirne güzel yerdi

AirportHaber Genel Koordinatörü deneyimli gazeteci Ali Kıdık, Milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulundu.

Türk havacılığına yön veren AirportHaber'in kurucusu, 32 yıllık gazeteci Ali Kıdık, içinde bulunduğu siyasi kariyerine yeni bir yön vermek için bugün önemli bir adım attı. Kıdık, 14 Mayıs'ta yapılacak Milletvekili Genel Seçimleri için İyi Parti'ye Milletvekill aday adaylığı başvurusunda bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İyi Parti Grup Sekreteri ve Belediye Meclis üyesi olan Ali Kıdık, bugün yaptığı Milletvekilliği aday adaylık başvurusu sonrası İyi Parti Küçükçekmece İlçi Binası'nda partililerle bir araya geldi.

ALİ KIDIK KİMDİR?

1968 Giresun Görele doğumlu, dokuz çocuklu bir ailenin altıncı çocuğu. İlkokulu memleketinde tamamladıktan sonra, ortaokul ve liseyi Türkiye'nin farklı şehirlerinde okudu. Lise eğitim hayatını, 1985 yılında Bakırköy Ticaret Lisesi'nde tamamladı.

Gazeteciliğe olan tutkusu nedeniyle lise son sınıfı okuduğu dönemde ücretsiz olarak Bakırköy Postası adlı gazetede fahri muhabirlik yapmaya başladı ve meslek hayatına ilk adımını atmış oldu.

Liseden mezun olduktan sonra Eskişehir Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde üniversite hayatına başlayan Kıdık, 1989 yılında kendisine Günaydın Gazetesi’nden gelen muhabirlik teklifini geri çevirmedi ve okulu bırakarak gazetecilik mesleğine resmen başladı.

212 Sayılı Basın İş Yasası’na tabi kadrolu gazeteci oldu.

1991-1992 yıllarında acemi birliği eğitimini Erzincan 59’uncu Topçu Tugayı’nda usta birliği askerlik görevini de Edirne 3’üncü Mekanize Tümen Komutanlığı Karargahı’nda yaptı.

TGRT Yankı adlı programda muhabir olarak çalışmaya başladı. Aynı dönemde günümüzün tanınan gazetecilerinden Ahmet Hakan, Ahmet Tezcan, Ömer Lütfi Mete gibi isimlerle birlikte çalıştı.

1994-1995 yıllarında kendisine TGRT Özel Haber Servisi’nde görev verildi ancak günün koşullarında çalışma ortamını bulamadığı için istifa ederek kurumdan ayrıldı ve fakat kurumun sahibi olan Enver Ören’in ricasıyla Türkiye Gazetesi’nde Özel Haber Servisi’nde mesleğine devam etti.

Buradaki çalışma sisteminin prensipleriyle örtüşmemesi üzerine 1 yıl sonra istifa etti ve TGRT için çekilmekte olan Beyaz Savaş ile Bizim Ev adlı dizilerin yapım kadrosunda yer aldıktan sonra 1995 yılının son aylarında yapım ve yönetimde etkin rol almak için kendi şirketini kurdu.

Günaydın Gazetesi’nde çalıştığı yıllarda havacılık sektörüne duyduğu ilgiden dolayı Türk televizyonlarında o güne kadar hiç yapılmamış bir formatı hayata geçirerek, VIP adlı havacılık programını Özal Ailesi’ne ait olan Kanal 6 televizyonunda 1996 yılında yayınlamaya başladı.

VIP adlı program daha sonra sırasıyla Show TV, BRT ve TGRT televizyonlarında izleyiciyle buluştu.

2000 yılında dünyada sayılı ülkelerde kutlanan 7 Aralık Dünya Sivil Havacılık Günü’nü Türkiye’de kutlanmasını organize etti.

Takvimler 2001 yılını gösterdiğinde Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün Civil Aviation Authority adlı resmi dergisinin çıkarılmasını sağladı. Aynı zamanda derginin genel yayın yönetmeliğini de üstlendi. Bu dönemde havacılık temalı TV programı da televizyonda gösterimine devam ediyordu. Ancak 11 Eylül 2001 tarihinde ABD’de yaşanan ikiz kuleler saldırısı sonrası ekonomideki çalkantılı dönemden dolayı yayıncılık işlerine ara verdi.

2002 yılında AK Parti’den İstanbul 1’inci Bölge Milletvekili Aday Adayı oldu. Kendi isteğiyle adaylık sürecinden çekildi. AK Parti’nin 3 Kasım 2002 seçimlerini kazanmasıyla havacılık bilgisinden ve sektördeki tanınırlığından dolayı Ulaştırma Bakanlığı’na atanan Binali Yıldırım’a danışmanlık yapmak üzere Ankara’ya davet edildi.

8 ay Ankara’da kaldıktan sonra gazetecilik mesleğini icra etmek için yeniden İstanbul’a döndü. Kısa bir süre Türkiye Haberci adlı gazetede köşe yazarlığı yapan Kıdık, internet haberciliğinin gelecekteki önemini o zamandan görerek AirportHaber’in temellerini atmaya başladı.

Uzun süre altyapı çalışmalarını sürdüren Ali Kıdık, 5 Nisan 2005 tarihinde AirportHaber’i yayın hayatına başlattı. Havacılık sektörüne yönelik yaptığı haberlerle kısa sürede ulusal ve uluslar arası tüm medyanın dikkatini çekmeye başardı. 2006 yılında “Apron’da deve kesme” haberiyle dünyada 180 ülkede yazılı ve görsel medyaya haber kaynağı olarak o dönemde bir internet haber portalının başarması güç bir rekora imza attı.

Aynı dönemde Ucuyorum adlı havacılık forumuyla amatör ve profesyonel havacıları bir araya getirdi. Gençlerin havacılık sektörüne olan ilgisinin artmasında büyük katkı sağladı.

3 yıl üst üste 7 Aralık Dünya Sivil Havacılık Günü’nü organize ederek, tüm sivil havacılık camiasını buluşturdu. Gerçekleştirilen orgazisyonlarda tematik kanal fikrini ortaya attı ve 2008 yılında dünyanın ilk “Sivil Havacılık Temalı Televizyon Kanalı” olan Airport TV’nin kurulmasını sağladı.

2,5 yıl boyunca yayın hayatını sürdüren Airport TV’nin Genel Yayın Yönetmenliği’ni üstlendi. Daha sonra ortaklarla yaşanan sorunlar nedeniyle kanaldaki görevinden kendi isteğiyle ayrıldı.

2015 yılında Meral Akşener ile yolları kesişen Ali Kıdık, o günden sonra Akşener hareketinin önemli isimlerinden biri oldu.

25 Ekim 2017’de resmen kurulan İYİ Parti’nin İstanbul İl Yönetimi Kurucu Üyeleri arasında yer aldı. Hemen ardından da Olağanüstü Genel Kurul sonrası yeniden İstanbul İl Başkanlığı’nda görev aldı.

24 Haziran 2018’de gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Seçimleri’nde İstanbul 3. Bölge Milletvekili Aday Adayı oldu. Milletvekilliği sıralamasında yer alamayınca İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile yurt gezilerine devam etti.

Seçimlerin ardından yerel seçimlere hazırlanmak üzere İstanbul’da çalışmalarını sürdürdü ve 31 Mart 2019 Yerel Seçimler’de Küçükçekmece Belediyesi Meclis Üyeliği için İYİ Parti kontenjanından 3. sıradan Meclis Üyesi Adayı olarak gösterildi.

Seçim sonucunda Küçükçekmece Belediye Meclis Üyesi oldu.

AirportHaber Genel Koordinatörü Ali Kıdık Milletvekili Aday Adaylığı başvurusunda bulundu

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

ALLAH tamamına erdirsin ~ 1 yıl önce
ALLAH yolunu açık etsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ali bey ~ 1 yıl önce
Milletvekili değil ama sivil havacılık idari bölümlerinde görmek isterdim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Oktay kaytmaz ~ 1 yıl önce
Hayırlı olsun Ali Bey

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY ~ 1 yıl önce
Ben sizi THY Yönetim Kurulu Başkanı olarak görmek isterdim yada sivil havacılık genel müdürü.... 211 lerin haklarının iadesi konsunda en çok sesi çıkan kişisiniz teşekkürler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dhmi ~ 1 yıl önce
Dhmi temizlik ve liyakat bekliyor Ali bey. Seçimi aldıktan sonra havacılık duayeni bir vekil olarak lütfen bu kurumu unutmayın. Çalan çırpanlar, imzaları atanlar, hülleyle atananlar bekler. Hızla dönenler olacak, senelerdir kimlere hizmet ettiklerini, kimlerle yürüdüklerini unutturmaya çalışacak akı atıp kurt kalmak isteyen akkurtlar olacak. Parti olarak lütfen yüz vermeyin, gereğinin yapılması için mücadele edin. Sizden muradımız budur. Toplu temizlik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sn Ali Bey ~ 1 yıl önce
Öncelikle başarılar. Eğer iktidar değişir ve seçilirsen de sektörde başta thy olmak üzere iktidarın çiftliği haline getirilmiş kurumlarda baştan aşağı layıkıyla temizlik yapılmazsa,hukuksuzlukların,haksızlıkların,mobbinglerin,ayrımcılıkların,torpilin,yolsuzlukların hesabı temel,hamdi,bilal,ilker,ahmet gibiler ve yandaşlarından adam gibi sorulmazsa senin de vebalin ağır olur unutma ki...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ali ney ~ 1 yıl önce
Ali beyi tanımam ama meclis kürsüsünde havacılık bilen birisi olması her görüş için iyi olur diye düşünüyorum. Başka havacılık bilen insan varsa onlarda diğer partilerden aday olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kral ~ 1 yıl önce
TK’daki zulme beraber son vereceğiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ali ağa ~ 1 yıl önce
Vay bee

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dr dotty. ~ 1 yıl önce
Askerliğimizi aynı yerde yapmışız başkan,Edirne güzel yerdi

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000