27 Ocak 2022, Perşembe 14:45:58

Akıncı TİHA'nın ilk yabancı müşterisi belli oldu

Akıncı Taarruzi İnsansız Hava Aracı’nın (TİHA) ilk yabancı müşterisi belli oldu. Akıncı TİHA’nın ilk durağı Ukrayna.
  • Rusya ile Abd'nin kavgasına Polonya ve Ukrayna'ya tiha vs satarak biz de müdahil olursak Rusya ile gaz olayında,ticari ve politik ilişkilerde büyük sorunlar yaşarız,olan da yine bize olur,daha önceki uçak düşürme olayından sonra Rusya ile yaşananlar,turist gelsin diye atılan taklalar hepsi akıllarda,bunları bilmek ve tahmin etmek için deha olmaya gerek yok.
  • 80 yıllık laikçi batı uşağı zihniyeti başımızdan savdığımız için bugün Türkiye dünyanın en iyi İHA larını üretebilen ülkelerden oldu. Daha sayısız gelişmeler de devam ediyor. Türkiye eski gücüne geri dönüyor. Muhalif görünümlü batılı uşakları ağlamaya devamke.
  • Dünyada sanki başka ülke yok, ABD'nin finosu Ukrayna, Türkiye'den SİHA alıyor. Ukrayna'yı NATO'ya almak isteyen ABD kendi neden SİHA satmıyor acaba da bize sattırıyor? Amaç belli. Rusya ile Türkiye arasında anlaşmazlık çıkartmak. Türkiye çok dikkatli olmalı. Emperyalizm gözünüzün yaşına bakmaz.
  • Ukraina'da Akinci'nin ne isi var? Turkiye ile Rusya arasindaki ilisrileri mi imha edecek? Rusya'dan bir cevap gelse turistler Ukraina'dan mi gelecekler Turkiye'ye?
Akıncı Taarruzi İnsansız Hava Aracı’nın (TİHA) ilk yabancı müşterisi belli oldu. Akıncı TİHA’nın ilk durağı Ukrayna.

Londra merkezli Middle Eeast Eye haber sitesinin Türkiye Muhabiri Ragıp Soylu’nun özel haberine göre Akıncı TİHA’nın ilk ihraç edildiği ülke Ukrayna oldu.

Soylu’nun haberine göre Ukrayna’ya yönelik Akıncı teslimatları gelecek yıl başlayacak.

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, geçtiğimiz günlerde Akıncı TİHA için ilk ihracat sözleşmesinin imzalandığını açıklamıştı.

“Bayraktar Akıncı TİHA’nın ilk ihracat sözleşmesini de tamamladık. Sözleşme kapsamında Bayraktar Akıncı TİHA ve yer sistemlerini 2023 yılı içinde teslim edeceğiz. Ar-GE aşamasından itibaren tüm projelerini kendi öz kaynağı ile yürüten Baykar, gelirlerinin yüzde 85’ten fazlasını ihracattan elde ediyor. Bu ihracat gelirleri sayesinde geliştirdiği yüksek teknolojili insansız savaş uçağı MİUS (Muharip İnsansız Uçak Sistemi) ve Bayraktar TB3 gibi platformlar için araştırma ve geliştirme kaynağı oluşturuyor.”

Akıncı, Ukrayna Yolcusu

Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, geçtiğimiz aylarda Twitter hesabından yaptığı bir paylaşımda Ukrayna Hava Kuvvetleri renklerine bürünmüş AKINCI TİHA modelini paylaşmıştı.

Bodnar, AKINCI TİHA ile ilgili şunları kaydemişti:

“Şu an için sadece maketi var fakat umuyorum ki yakında gerçeğe dönüşecek.” (savunmasanayist)

 

Akıncı TİHA'nın ilk yabancı müşterisi belli oldu

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

dikkat ~ 2 yıl önce
Rusya ile Abd'nin kavgasına Polonya ve Ukrayna'ya tiha vs satarak biz de müdahil olursak Rusya ile gaz olayında,ticari ve politik ilişkilerde büyük sorunlar yaşarız,olan da yine bize olur,daha önceki uçak düşürme olayından sonra Rusya ile yaşananlar,turist gelsin diye atılan taklalar hepsi akıllarda,bunları bilmek ve tahmin etmek için deha olmaya gerek yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Başarı ~ 2 yıl önce
80 yıllık laikçi batı uşağı zihniyeti başımızdan savdığımız için bugün Türkiye dünyanın en iyi İHA larını üretebilen ülkelerden oldu. Daha sayısız gelişmeler de devam ediyor. Türkiye eski gücüne geri dönüyor. Muhalif görünümlü batılı uşakları ağlamaya devamke.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Başarı yazana ~ 2 yıl önce
Adamsan laikçilerin ve batının icadı ne varsa kullanmazsın diyeceğim de senin gibi onların icatlarını alıp onlarla birbirine hava atmaya bayılan kanı bozuklar için zor. Kullandığın ilaçtan,arabalara,sağlık cihazından,telefona,alınan kredilere,borçlara,gelen turiste her işte batıya ve laik sisteme muhtaçsın hamdolsun...
Kamil ~ 2 yıl önce
Dünyada sanki başka ülke yok, ABD'nin finosu Ukrayna, Türkiye'den SİHA alıyor. Ukrayna'yı NATO'ya almak isteyen ABD kendi neden SİHA satmıyor acaba da bize sattırıyor? Amaç belli. Rusya ile Türkiye arasında anlaşmazlık çıkartmak. Türkiye çok dikkatli olmalı. Emperyalizm gözünüzün yaşına bakmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne icin? ~ 2 yıl önce
Ukraina'da Akinci'nin ne isi var? Turkiye ile Rusya arasindaki ilisrileri mi imha edecek? Rusya'dan bir cevap gelse turistler Ukraina'dan mi gelecekler Turkiye'ye?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000