17 Mart 2023, Cuma 11:13:26

Almanya'da grev kâbusu sürüyor; Yüzlerce sefer iptal edildi

Almanya’da havalimanlarında grevlerin sonu gelmiyor. Hafta başında ülkenin kuzeyindeki şehirlerde greve kaosu yaşanırken, şimdi de ülkenin batısı ve güney batısındaki şehirlerde güvenlik personeli grev yaptı
  • Neden kabus olsun?? İnsanların yasal şekilde haklarını aramaları sebebiyle uçuş iptalleri olmasını KABUS olarak adlandırmanız son derece yanlış.

Almanya’da havalimanlarında grevlerin sonu gelmiyor. Hafta başında ülkenin kuzeyindeki şehirlerde greve kaosu yaşanırken, şimdi de ülkenin batısı ve güney batısındaki şehirlerde güvenlik personeli grev yaptı.

Birleşik Hizmet Sendikası’nın (Ver.di) çağrısı üzerine Kuzey Ren Vestfalya’da Düsseldorf ve Köln-Bonn ile Baden Württemberg’de Stuttgart ve Karlsruhe/Baden-Baden Havalimanı çalışanları iş bıraktı. 681 uçuş iptal edilirken, yaklaşık 89 bin yolcu grevden etkilendi.

Köln-Bonn Havalimanı’ndaki uyarı grevi, perşembe akşamı saat 22.00’da başladı. Buradaki uçuşların yaklaşık üçte ikisi iptal edildi. Yolcu uçaklarının başlangıçta planlanan 148 kalkış ve inişinden yaklaşık 100’ü gerçekleşemedi. Düsseldorf’ta ise işçiler cuma sabahı saat 03.00’te iş bıraktı. Havalimanı sözcüsü, planlanan 391 kalkış ve inişin büyük bir kısmının iptal edildiğini açıkladı. Stuttgart Havalimanı’nda da planlanan 169 uçuş grev nedeniyle iptal edildi. Yaklaşık 20 bin yolcu grevler nedeniyle uçuşunu gerçekleştiremedi. Havalimanından yapılan açıklamaya göre sadece zorunlu inişler ile tıbbi ve askeri uçuşlar gerçekleştirilecek. Karlsruhe/Baden-Baden Havaalanı’nda ise grev çağrısına rağmen kalkış ve inişler gerçekleşiyor. Ancak Genel Müdür Uwe Kotzan, güvenlik kontrollerinde daha uzun bekleme süreleri olduğunu söyledi.

Almanya'da grev kâbusu sürüyor; Yüzlerce sefer iptal edildi

Yorumlar

Adsız ~ 1 yıl önce
Neden kabus olsun?? İnsanların yasal şekilde haklarını aramaları sebebiyle uçuş iptalleri olmasını KABUS olarak adlandırmanız son derece yanlış.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000