27 Mayıs 2022, Cuma 09:58:31

Almanya'da hava yolu pazarında dengeler değişiyor

Almanya tatil hava yolu pazarının önemli oyuncularından SunExpress ve Eurowings büyüme planları yaparken, EasyJet küçülmeye gidiyor. SunExpress, artan Türkiye talebine yanıt vermek için 8 uçak daha kiralıyor.
  • 330 350 Olmuyomu
  • Planyamama başkanlığı yine iş başında insanlar kaç aydır aynı şeyle uğraşıyor. Çıkartın artık programları
  • Sunex elindeki uçakları uçuracak personele sahip değil, yeni aldığı uçakları kiminle uçuracak,, yoksa kırbac sayısını artırıp, kaza riskini mi artıracak, kara bir leke daha yaklaşıyor, bakalım kaç vakit sonra göreceğiz...

Almanya tatil hava yolu pazarının önemli oyuncularından SunExpress ve Eurowings büyüme planları yaparken, EasyJet küçülmeye gidiyor. SunExpress, artan Türkiye talebine yanıt vermek için 8 uçak daha kiralıyor.

Almanya seyahat pazarının 3 önemli tatil hava yolu EasyJet, SunExpress ve Eurowings önümüzdeki döneme ilişkin farklı kararlar aldı.

SunExpress 8 uçak daha kiralayacak

THY ile Lufthansa'nın ortak girişimi SunExpress, 2022 sezonunda Türkiye'ye dönük yüksek talebe yanıt verebilmek için, 2 Boeing B737-800'i normal, 6 adet de A320'yi ise wet-lease yoluyla 6-7 yıllığına kiralama kararı aldı. Son 6 ayda filoya eklenen 17 uçak da hesaba katıldığında, şirketin filosundaki toplam uçak sayısı 67'ye çıkıyor. Şirket, 2022 sezonunda Türkiye'den 30 ülkedeki 60 havalimanına uçuş gerçekleştirecek.

Easyjet Almanya'da küçülme kararı aldı

TurizmGüncel'de yer alan habere göre; SunExpress'in aksine, İngiltere merkezli hava yolu EasyJet ise Almanya'da küçülmeye gitme kararı aldı. Şirket, Berlin Havalimanına konuşlandırdığı uçak sayısını 18'den 11'e düşürme, 800 çalışandan 275'inin de işine son verme kararı aldı. Şirket, Berlin-Brandenburg Havalimanındaki küçülmesine gerekçe olarak da artan havalimanı ücretlerini ve toparlanmanın beklenenden yavaş ilerlemesini gösterdi.

Eurowings'ten hızlı yanıt

EasyJet'in Berlin-Brandenburg Havalimanındaki küçülme kararına hızlı yanıt veren Eurowings, şirketin Berlin'deki pilot ve kabin görevlilerine iş teklifi sundu. Eurowings CEO'su Jens Bischof, EasyJet'in kararına şaşırdıklarını, ancak bu durumu acil ihtiyaç duydukları personeli bulmak için bir şans olarak gördüklerini söyledi. Bischof, "EasyJet'in Berlin'deki ekibine cazip teklifler sunacağız." dedi.

“Her gün on binlerce rezervasyon talebi geliyor”

Talebin güçlü bir şekilde toparlandığını ifade eden Jens Bischof, "Her gün on binlerce rezervasyon talebi geliyor. Bu, pandemi öncesinin bile çok daha üstünde. Eurowings iyi bir pozisyon aldı. Ryanair'in Düsseldorf ve Stuttgart'tan ve Wizzair'in ise Dortmund'dan çekilmesi nedeniyle iyi bir konumdayız." dedi.

Almanya'da hava yolu pazarında dengeler değişiyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Sailor ~ 2 yıl önce
330 350 Olmuyomu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Roster ~ 2 yıl önce
Planyamama başkanlığı yine iş başında insanlar kaç aydır aynı şeyle uğraşıyor. Çıkartın artık programları

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sunex ~ 2 yıl önce
Sunex elindeki uçakları uçuracak personele sahip değil, yeni aldığı uçakları kiminle uçuracak,, yoksa kırbac sayısını artırıp, kaza riskini mi artıracak, kara bir leke daha yaklaşıyor, bakalım kaç vakit sonra göreceğiz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Wet lease diyorlar ~ 2 yıl önce
Wet lease diyorlar, google var bak istersen
Laf ebesi ~ 2 yıl önce
Boş boş konuşma. Aylardır alım yapıldığı gibi pandemi öncesi alıp ancak hiç uçuramamış olmasına rağmen işine son vermeyip tuttuğu ekipleri var. Sezona el birliği ile hazırız. Başarılar dilemek yerine fitnelemek çok yakışıksız.
FRA ~ 2 yıl önce
Adamlarin %50 si LH group a bagli bi suru havayollri var. mutlaka lufthansa euro wings discoverdan eleman cekerler. Tek dertleri bu olsa gerek..

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000