07 Aralık 2022, Çarşamba 08:59:24

ANKA İHA Afrika yolcusu

ANKA İHA’nın iki farklı Afrika ülkesine ihracatına yönelik çalışmalar sürüyor.

ANKA İHA’nın iki farklı Afrika ülkesine ihracatına yönelik çalışmalar sürüyor.

TUSAŞ dergisinin 130. sayısında yerli imkanlarla geliştirilen ANKA İHA’nın adı açıklanmayan 2 Afrika ülkesine tedarikine dair yeni satış sözleşmelerinin imzalanması için çalışmalar yürütüldüğü aktarıldı. Ek olarak dergide ANKA İHA’nın bir Afrika ülkesine tedarik edildiği aktarıldı.

Bu bağlamda TUSAŞ, 12-16 Ekim 2022 tarihleri arasında Tunus Hammamet Uluslararası Havalimanı’nda gerçekleştirilen Uluslararası Havacılık ve Savunma Fuarı’nda (IADE) yer almıştı. IADE 22’de TUSAŞ, platformlarının 1/7 ölçekli modellerinin yanı sıra geçtiğimiz yıl ilk ihracatını Tunus Hava Kuvvetlerine gerçekleştirdiği ANKA İHA’yı da sergilemişti.

ANKA, ziyaretçiler tarafından yoğun ilgiyle karşılanmıştı. Tayland, Filipinler ve Malezya gibi bölge ülkelerden çok sayıda askerî ve devlet delegasyonunun katılım sağladığı fuarda standı ziyaret eden Tunus Büyükelçisi Çağlar Fahri Çakıralp ve Tunus Ulusal Savunma Bakanı Imed Memmich platformlar hakkında bilgi almıştı.

Malezya’dan ANKA SİHA tedariki
Malezya Savunma Bakanı Hishammuddin Hüseyin Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Malezya Hava Kuvvetleri’nin ihtiyaçları kapsamında açılan ihale sonuçlarına değinmişti. Bakan Hüseyin açıklamasında deniz karakol uçağı için İtalyan firması Leonardo’nun geliştirdiği deniz karakol uçağı ATR 72’den 2 adet tedarik edileceğini belirtmişti.

Ayrıca Bakan Hüseyin Malezya Hava Kuvvetleri için orta irtifa uzun havada kalışlı (MALE) insansız hava aracı tedariki kapsamında TUSAŞ tarafından üretilen İHA sisteminden 3 birim / sistem alınacağını belirtmişti. Bahse konu İHA sisteminin ANKA SİHA sistemi olduğu biliniyor. (defenceturk)

ANKA İHA Afrika yolcusu

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000