07 Haziran 2023, Çarşamba 14:17:59

Ankara Esenboğa için acil metro talebi

Ankara Sanayi Odası (ASO) Yönetim Kurulu Başkanı Seyit Ardıç, “Nüfusu hızla artan ve sanayisi hızla gelişen Başkentimiz Ankara’da havalimanını merkeze bağlayacak bir metro hattına acil ihtiyacımız vardır” dedi.
  • Havalimanı çubuk ilçesinde amma gel görki çubukluları bile havalimanına gitmek için 30 kilometre dolandırıyorlad. Hatta çubuktan havalimanına giden otobüs bile yokmuş. Mecburen taksi kiralamak zorundalar. Havalimanı kendi ilçende olacak ve sen buraya taksiyle gitmek zorunda kalacaksınız. Ve sana belkide 15 20 km yakınken 30 40 kilometre gitmek zorunda kallıyorsun
  • Gerçekten ne zaman ihale olucak ne zaman yapılacak her yerel seçimde vaat ver sonuç sıfır.
  • Dunyanin en havalimani fakiri baskenti olabilir, utanilmasi lazim bu durumdan…
  • 20 yıldır iktidarda olup da başkent havalimanına metro yapmayan,yolsuzluklara batmış betoncuların ve onlara oy verenlerin suçu...
  • acil lazım
  • Acil kelimesini kullanmak o mevkideki insana yakışmıyor. Raporları hazırlatırsın randevuyu Ankara Belediye Başkanından istersin. Parayı da merkezi hükümetten ayarlatırsın. Çözersin.
  • ne gerek var metroya! metrolu havaalanı mı gordunuz hayatınızda?! Avrupa da Dünya da?
  • Günümüzün ekonomik kriz ortamında öncelik sıralamasında yeri varsa ve de fayda-maliyet analizi bakımından karlı ise yapılmalı yoksa birilerini zengin etmek için değil
  • Sonunda akliniza gelmis ya bravo!

Ankara Sanayi Odası (ASO) Yönetim Kurulu Başkanı Seyit Ardıç, “Nüfusu hızla artan ve sanayisi hızla gelişen Başkentimiz Ankara’da havalimanını merkeze bağlayacak bir metro hattına acil ihtiyacımız vardır” dedi.

“İstanbul Havalimanı Metro Hattı” yerelleştirme sanayi zincirinin temel atma töreni Ankara'da bir otelde gerçekleştirildi. Tören sunucu konuklarının tanıtılmasının ardından konuşmacıların hitaplarıyla devam etti. Törene, yerli ve yabancı sektör temsilcileri, ASO Yönetim Kurulu Başkanı Seyit Ardıç, Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü Yalçın Eyigün katıldı.

“İstanbul Havalimanı metro yatırımı, ilklerin gerçekleştiği bir yatırım”

Raylı sistem endüstrisinin gelişme düzeyinin dünyada sanayileşmenin en önemli altyapı göstergelerinden biri olduğunu ifade eden ASO Yönetim Kurulu Başkanı Seyit Ardıç, şunları kaydetti:

“Son dönemlerde ise, küresel iklim değişikliği ile mücadele çerçevesinde raylı sistemler tekrar ön plana çıktı ve vazgeçilmez bir ulaşım türü haline geldi. Ülkemizde son yirmi yılda raylı sistem taşımacılığı dev yatırımlarla canlandı. Raylı sistemler sanayisi, ülkemizde öncelikli sektörler arasında. Bu çerçevesinde geçen her gün artan yatırımlar, yerli firmaların teknolojik imkân ve kabiliyetlerini geliştirmesi ve yerli raylı sistemler sanayisinin gelişmesi açısından önemli fırsatlar sunuyor. Bu sanayide uygulanan yerli katkı şartı da milli marka raylı sistem araçların ve alt sistemlerin ortaya çıkmasına, araç tedarikinde daha düşük maliyetlere, istihdama ve yabancı yatırımcıların yerli üreticiler ile yatırım ortaklıkları kurmasına katkıda bulunuyor. İstanbul Havalimanı metro yatırımı, ilklerin ve enlerin gerçekleştiği örnek bir yatırım oldu.”

Ekonomik iş birlik, olumsuzluklara karşı büyüme gerçekleştirdi

Başkan Ardıç, Türkiye ve Çin'in G20 ülkeleri arasında dünyanın önde gelen yükselen ekonomilerinin olduğunu belirterek, “Cumhurbaşkanımız ve Çin Cumhurbaşkanı Zi Jinping'in rehberliği altında, iki ülkenin ekonomik iş birliği sürekli derinleşiyor. Son birkaç yılda salgınla mücadele ettiğimiz, bölgesel çatışmaların şiddetlendiği, küresel enerji güvenlik krizi ile yüksek enflasyon baskılarının arttığı, küresel talebin zayıf olduğu bir dönemde, ülkemiz ve Çin arasındaki ekonomik iş birliği yine de büyüme gerçekleştirdi ve dayanıklılığını gösterdi” diye konuştu.

“Limanlara ulaşım noktasında demiryolu ağının kurulması, büyük önem arz etmektedir”

Ankara Sanayi Odası olarak, Çin ile iş birliği halinde olmaya devam edeceklerini ifade eden Ardıç, “Cumhuriyetimizin 100. odamızın 60. yılında, ülkemizin kalkınması için birlikte üreteceğiz. Nüfusu hızla artan ve sanayisi hızla gelişen Başkentimiz Ankara'da havalimanını merkeze bağlayacak bir metro hattına acil ihtiyacımız vardır. Yeni yürütme döneminde Esenboğa Havalimanı Metro Hattının hayata geçirilmesi biz Ankaralıları ve Ankara sanayicilerini memnun edecektir. Ayrıca Ankara'nın ihracat potansiyelinin arttırılması için limanlara ulaşım noktasında demiryolu ağının kurulması ve geliştirilmesi de büyük önem arz etmektedir” ifadelerini kullandı.

Ankara Esenboğa için acil metro talebi

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Mardinli ~ 3 ay önce
Havalimanı çubuk ilçesinde amma gel görki çubukluları bile havalimanına gitmek için 30 kilometre dolandırıyorlad. Hatta çubuktan havalimanına giden otobüs bile yokmuş. Mecburen taksi kiralamak zorundalar. Havalimanı kendi ilçende olacak ve sen buraya taksiyle gitmek zorunda kalacaksınız. Ve sana belkide 15 20 km yakınken 30 40 kilometre gitmek zorunda kallıyorsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mustafa ~ 7 ay önce
Gerçekten ne zaman ihale olucak ne zaman yapılacak her yerel seçimde vaat ver sonuç sıfır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ankara gercegi ~ 10 ay önce
Dunyanin en havalimani fakiri baskenti olabilir, utanilmasi lazim bu durumdan…

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Katılıyorum ~ 10 ay önce
Başta bakımsız, karanlık, havasız ve pis bırakan şirket olmak üzere tüm aktörlerin rolü var
Esb de metro yoksa ~ 10 ay önce
20 yıldır iktidarda olup da başkent havalimanına metro yapmayan,yolsuzluklara batmış betoncuların ve onlara oy verenlerin suçu...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
w ~ 10 ay önce
acil lazım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çöz ~ 10 ay önce
Acil kelimesini kullanmak o mevkideki insana yakışmıyor. Raporları hazırlatırsın randevuyu Ankara Belediye Başkanından istersin. Parayı da merkezi hükümetten ayarlatırsın. Çözersin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mansur ~ 10 ay önce
Mansurunuz yapsın atıp tutmak değil
yok artık ~ 10 ay önce
ne gerek var metroya! metrolu havaalanı mı gordunuz hayatınızda?! Avrupa da Dünya da?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İhtiyaç olabilir lakin ~ 10 ay önce
Günümüzün ekonomik kriz ortamında öncelik sıralamasında yeri varsa ve de fayda-maliyet analizi bakımından karlı ise yapılmalı yoksa birilerini zengin etmek için değil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sonunda ~ 10 ay önce
Sonunda akliniza gelmis ya bravo!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000