01 Aralık 2021, Çarşamba 11:40:15

Antalya Havalimanı Ne Kadara İhale Edilecek?

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü'nde bugün Antalya Havalimanı için ihale heyecanı yaşanıyor.
  • Demek ki tav’ı bitirecekler

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü'nde bugün Antalya Havalimanı için ihale heyecanı yaşanıyor.

2007 yılında gerçekleştirilen Antalya Havalimanı'nın işletme ihalesini Fraport-IC Holding ortaklığı 2 milyar 371 milyon Euro (3 milyar 197 milyon dolar) bedelle kazanmıştı. TAV ise 3 milyar 57 milyon dolarla ihaleye en yüksek teklif veren ikinci istekli olmuştu.

Aradan geçen yıllardan sonra TAV, Mayıs 2017'de IC Holding'e ait hisseleri 360 milyon euro karşılığında alarak Alman Fraport AG'ye ortak olmuştu.

Normal şartlarda işletme süresi 2024'te sona erecek olan Antalya Havalimanı için Covid-19 pandemisi nedeniyle işletme süresi 2026 yılına kadar uzatıldı. İşletme sürecinin sona ermesine yaklaşık 5 yıl gibi süre olmasına rağmen DHMİ sürpriz bir şekilde Antalya Havalimanı'nın kapasite artırımına yönelik ilave yatırımların yapımı ve iç/dış hatlar, genel havacılık, CIP terminalleri ve mütemmimlerinin işletme haklarının (25 yıl süreyle) kiralanmak suretiyle verilmesi için ihale düzenlenme kararı aldı.

LİMAK-VINCI AIRPORTS SÜRPRİZİ

8 firma ihaleyle ilgili dosya satın alırken, bunlardan 3'ü yer görme belgelerini onaylattı. TAV-Fraport AG ve Vnukovo-INTEKAR Yapı ihale için DHMİ'ye teklif zarfı sunarken, büyük bir sürpriz yaşandı. Dünyada 45 havalimanı işleten VINCI Airports ile ihaleye birlikte katılması beklenen LİMAK'ın ihaleye katılmama kararı aldığı öğrenildi.

İHALE BEDELİ MERAK EDİLİYOR

DHMİ Kamu Özel Sektör İşbirliği (KÖİ) Daire Başkanı Gülnur Uzaldı'nın başkanlık ettiği ihale komisyonu iki isteklinin dış zarflarını açarak ön incelemeyi yaptı. Detaylı incelemeler için dosyalar alt komisyona sevk edildi.

Yapılacak inceleme için saat 12:00'a kadar ihaleye ara verildiği duyuruldu. İncelemeden sonra kapalı teklif zarfları açılacak.

İhalede iki tarafın vereceği teklifler sonrasında Antalya Havalimanı için açık artırma usulüyle kıyasıya bir yarış başlaması bekleniyor.

Türkiye'nin turizm başkenti Antalya için hayati bir öneme sahip olan havalimanı ihalesinin ne kadar bir bedel ile sonuçlanacağı ise şimdiden merak konusu oldu.

©AirportHaber.com

Antalya Havalimanı Ne Kadara İhale Edilecek?

Yorumlar

The end ~ 2 yıl önce
Demek ki tav’ı bitirecekler

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000