12 Mart 2023, Pazar 09:41:01

Bakan Akar'dan ABD'ye F-16 Çağrısı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye'nin F-16 satın alma talebine karşı çıkan ABD Kongre üyelerinin, "soruna rasyonel şekilde yaklaşmaları gerektiğini" ifade etti.
  • Hormonlu,aşırı borçla,ben yaptım oldu kafasıyla güya büyümek marifet midir? 500 değil 5000 uçak olsa ne ,ucuz işgücü,sömürü,işsizlikle tehditle büyüse,her tarafı uçak olsa ne yazar? Bir de thy'nin giderinden,masrafından, zararından,ödediği faiz,lease,zararından da bahsetsene. İga yapıldı da ne oldu,olurundan çok daha fazlasına mal edildi,yandaşlar daha da zengin edildi hala devlet alması gereken kirayı alamıyor,ülke her açıdan iyice kötüye gidiyor senin gibi sahibinin sesleri de hala yağcılık,yalakalık peşinde !
  • thy 2001 de 50 uçak vardı beğenmeyenler konuşuyor şu anda kargo ile birlikte 500 uçak o beğenmediniz havalimanı şehir dışına yapıldı tüm gelişmiş ülkelerde şehir dışında olur. atatürke inen uçak florya da evimin üstünden geçiyordu allah korusun kaza kırıma uğrasa evlerin üstüne düşse veya daha korkuncu ataköydeki gökdelenlere çarpsa yüzlerde insan ölecek. hükümet çalışıyor yeni nesil istemezukçular oturduğun yerden yüksek maaş beklentisi içinde yaşıyor. biz bu seviyelere gelmek için toefl ielts amerika mba tüm bu aşamaları geçtik. eğitimin kıralını aldık. biraz çalışın sizinde olsun
  • ABD dostumuz da değil, müttefiğimiz de. Büyük Ortadoğu Projesi(BOP) içeriğine bakıldığında can düşmanımız
  • sizler ne değişik arkadaşlarsınız türkiye f16 alamadı diye niye seviniyorsunuz. biz baykar kaç tane iha siha üretti gelirini deprem bölgesine bağışladı. siz ne yaptınız insanlar veya insanlık için. devlet baba üretiyor helikopter atak helikopteri iha siha milgem projesi jet motorlu projeler. togg çıkacak yakında. bu ülke 80 lerde pkk ile mücadele etmek için peşmergeden silah satın alırdı. silah üretiyoruz en iyisini yerli sanayi yüzde 80. ihracat 250 milyar dolar 5 katrilyon. biraz ağlamayın çalışın. devlet sizi 40 yaşında emekli etse o zaman akp ye oy verirsiniz.
  • Müttefik ve dost dediğiniz abd,almanya,fransa,hollanda, rusya gibi ülkeler aleyhimize ne varsa yapıyor,pkk'ya,fetoculara destek veriyor,kucak açıyor, soykırımı tanıyor iktidar ve akar gibiler de hala utanmadan sıkılmadan bunlardan medet umuyor,uçak,silah peşinde koşuyor,turistleri, yatırımcıları gelsin diye ayaklarına bakanları yolluyor, arabalarına,icatlarına olmayan itibarımız ayağına tonla para verip alıyoruz ama iktidar ve iktidara oy verip duranlar sayesinde bu ülkelere muhtaç kaldık maalesef.
  • HEE.HEE .EEE.
  • Amerikan seref madayasi taktilar bu adama, takanda basimiza cuval geciren general, ben olsam kabul etmezdin; kabul etmissem insan icine cikmazdim
  • önce f 35leri alıp sonra s 400 leri alsaydınız böyle olmazdı
  • :)
  • Kendi askerine söz geçiremiyor amerikaya emrediyor

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye'nin F-16 satın alma talebine karşı çıkan ABD Kongre üyelerinin, "soruna rasyonel şekilde yaklaşmaları gerektiğini" ifade etti. 

Katıldığı bir televizyon programında soruları yanıtlayan Akar, Türkiye'nin F-16 alımı ile ilgili olarak, "Sorumluluklarımızı yerine getirdik, benzer şekilde müttefiklerimizden de bunu bekliyoruz. Sayın ABD Başkanı'nın olumlu görüşte olduğunu müşahede ettik. Şu ana kadarki beyanlar olumlu açıklamalar. Beyaz Saray ve Pentagon'da olumlu açıklamalar yapılıyor" dedi.

"Herkesin aklını başına toplaması lazım"

Akar, şunları söyledi:

"Bazı Kongre üyelerinin yaptığı olumsuz açıklamalar var. Aklı selimin hakim olmasını istiyoruz. Rasyonel bir şekilde soruna yaklaşmaları lazım. Türkiye'nin güçlü olması demek NATO'nun güçlü olması demek. Herkesin aklı başına toplaması lazım." 

"Bu ahlaki değil"

Türkiye'nin F-35 programından hukuka aykırı şekilde çıkarıldığını belirten Akar,  "Bu ahlaki de değil. Görüşmeler konuşmalar devam ediyor. 18 Ocak'ta Washington'da bir görüşme yapıldı" diye konuştu. 

Bakan Akar'dan ABD'ye F-16 Çağrısı

Yorumlar Tüm Yorumlar (24)

fo yazana ~ 1 yıl önce
Hormonlu,aşırı borçla,ben yaptım oldu kafasıyla güya büyümek marifet midir? 500 değil 5000 uçak olsa ne ,ucuz işgücü,sömürü,işsizlikle tehditle büyüse,her tarafı uçak olsa ne yazar? Bir de thy'nin giderinden,masrafından, zararından,ödediği faiz,lease,zararından da bahsetsene. İga yapıldı da ne oldu,olurundan çok daha fazlasına mal edildi,yandaşlar daha da zengin edildi hala devlet alması gereken kirayı alamıyor,ülke her açıdan iyice kötüye gidiyor senin gibi sahibinin sesleri de hala yağcılık,yalakalık peşinde !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
amerikancı ~ 1 yıl önce
amerika kendi parasını basacak dünyada istediği her türlü emtiayı bedavaya alacak biz onu bunu yapınca togg iha siha başarısız sayılıcaz sana göre. amerika nın dış borcu ne kadar haberin var mı: borçsuz bir şey olmaz
amerikancı yazana ~ 1 yıl önce
Amerika'nın borcunu bırak da kendi borcuna,ekonomik haline,dışa bağımlılığına,ithalatına,cari açığına bak ayrıca Amerika borçlu doğru da en alacaklı ülke de orası. Olmayan aklınla ahkam kesme...
fo ~ 1 yıl önce
thy 2001 de 50 uçak vardı beğenmeyenler konuşuyor şu anda kargo ile birlikte 500 uçak o beğenmediniz havalimanı şehir dışına yapıldı tüm gelişmiş ülkelerde şehir dışında olur. atatürke inen uçak florya da evimin üstünden geçiyordu allah korusun kaza kırıma uğrasa evlerin üstüne düşse veya daha korkuncu ataköydeki gökdelenlere çarpsa yüzlerde insan ölecek. hükümet çalışıyor yeni nesil istemezukçular oturduğun yerden yüksek maaş beklentisi içinde yaşıyor. biz bu seviyelere gelmek için toefl ielts amerika mba tüm bu aşamaları geçtik. eğitimin kıralını aldık. biraz çalışın sizinde olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şunu artık anlayalım ~ 1 yıl önce
ABD dostumuz da değil, müttefiğimiz de. Büyük Ortadoğu Projesi(BOP) içeriğine bakıldığında can düşmanımız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gerçekçi ~ 1 yıl önce
sizler ne değişik arkadaşlarsınız türkiye f16 alamadı diye niye seviniyorsunuz. biz baykar kaç tane iha siha üretti gelirini deprem bölgesine bağışladı. siz ne yaptınız insanlar veya insanlık için. devlet baba üretiyor helikopter atak helikopteri iha siha milgem projesi jet motorlu projeler. togg çıkacak yakında. bu ülke 80 lerde pkk ile mücadele etmek için peşmergeden silah satın alırdı. silah üretiyoruz en iyisini yerli sanayi yüzde 80. ihracat 250 milyar dolar 5 katrilyon. biraz ağlamayın çalışın. devlet sizi 40 yaşında emekli etse o zaman akp ye oy verirsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dost ve müttefik??? ~ 1 yıl önce
Müttefik ve dost dediğiniz abd,almanya,fransa,hollanda, rusya gibi ülkeler aleyhimize ne varsa yapıyor,pkk'ya,fetoculara destek veriyor,kucak açıyor, soykırımı tanıyor iktidar ve akar gibiler de hala utanmadan sıkılmadan bunlardan medet umuyor,uçak,silah peşinde koşuyor,turistleri, yatırımcıları gelsin diye ayaklarına bakanları yolluyor, arabalarına,icatlarına olmayan itibarımız ayağına tonla para verip alıyoruz ama iktidar ve iktidara oy verip duranlar sayesinde bu ülkelere muhtaç kaldık maalesef.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
QWE ~ 1 yıl önce
HEE.HEE .EEE.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anerikan generali ~ 1 yıl önce
Amerikan seref madayasi taktilar bu adama, takanda basimiza cuval geciren general, ben olsam kabul etmezdin; kabul etmissem insan icine cikmazdim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ar ~ 1 yıl önce
E nolacak benden öncekiler de aldı dedi bir de !!!!
laz ~ 1 yıl önce
önce f 35leri alıp sonra s 400 leri alsaydınız böyle olmazdı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Strateji ~ 1 yıl önce
Gelismis bir ulke ogle yapardi Once f35 gelmesini beklerdi Ama bu tarikat kafalarda bu zeka nerde
strateji ~ 1 yıl önce
gelişmiş ülkeler zaten uçapını üretiyor
:) ~ 1 yıl önce
:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Asker ~ 1 yıl önce
Kendi askerine söz geçiremiyor amerikaya emrediyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000