18 Mayıs 2017, Perşembe 10:56:57

Bilet fiyatları uçtu!

Uzun zamandır yüksek seyreden uçak bileti fiyatları yaz sezonunun gelmesiyle cep yakacak gibi görünüyor. İlk sinyal 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın haftasonu tatiliyle birleşmesiyle geldi.
  • Airport haber neden burda pegasusun bilet fiyatlari yok acaba... cok merak ediyorum tum firmalar varken PGS neden yok. Biri aciklayabilirmi???
  • Amsterdam istanbul 1 hafta € 500 oduyoruz. Cok vazla. Thy yap bir cilginlik fiyatlari €50 dusur. Ekstra alisveris yaparim hem ekonomiye katkisi olur.
  • İstanbul Sofya 50 dakikalık uçuş süresi olan bir nokta( İzmir/ Antalya gibi) bilet fiyatı promosyon dönemleri hariç 750 tl minımum ortalama 1000 tl
  • Vay be atlasjet bi bodrum ucusunda bir fo maasini cikariyo bol kazanclar !!!!!!!!
  • 1368 liraya Bodruma gidip bir de orada kazıklanacağıma Yunan adalarına gider hem daha ucuza hem de daha sakin ve kaliteli bir tatil yaparım. Veyahut da hiç gitmem zaten 3 gün için gidip gelmeye değmez.
  • uçak değil uçan bilet fyatları, kendi ülkende bile rahat seyahat edemeyeceksin
  • Yaz sezonu biletleri 7-8 ay öncesinden 300 TL civarındaydı.(Bazıları demiş 2 ay öncesinden alsanız 150 TL civarında olur diye)Örneğin Ordu-Giresun ile Trabzon gibi.
  • İzmir'de kelepir villa-susuzluktan-5+1 havuzlu-gerçek değerinin yarısına İlk gelen alır.Bir daha iş bilmezlere yetki metki Yok :)
  • Erken alan kazanır 2 ay önceden alsaydiniz 150 lira öderdiniz gidiş dönüş maalesef son dakikacıyız halk olarak..
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Uzun zamandır yüksek seyreden uçak bileti fiyatları yaz sezonunun gelmesiyle cep yakacak gibi görünüyor. İlk sinyal 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın haftasonu tatiliyle birleşmesiyle geldi.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın haftasonu tatiliyle birleşmesi uçak bileti fiyatlarını da uçurdu! İstanbul-Antalya gidiş-dönüş en ucuz bilet fiyatı 655 TL’ye yükseldi.

600'in üzerinde havayolunu gerçek zamanlı olarak tarayarak, fiyat ve mekan bazında sonuçları karşılaştırmalı olarak sunan Skyscanner’da 18 Mayıs 2017 gidiş, 21 Mayıs 2017 dönüşlü İstanbul-Antalya uçuşu için en uygun bilet 655 TL’yle Onur Air tarafından satılıyor. Aynı seyahati Türk Hava Yolları’yla yapmak isteyenlerin 768 TL ödemesi gerekiyor. Havayolu şirketlerinin kendi satış kanalları dışında satış gerçekleştiren global satış kanallarında bilet fiyatları asgari ücretin de üzerine çıktı. Örneğin, İstanbul-Bodrum uçuşu için aynı tarihlerde AtlasGlobal ile seyahat etmenin ücreti 1368 TL'ye ulaştı.

UÇAKLARDA YER YOK!

Öte yandan AtlasGlobal’in aynı tarihlerde düzenlediği seyahatlerde uçakları yüzde 100 doluluk oranlarına ulaştı. Şirketin online rezervasyon sisteminde 18 Mayıs gidiş, 21 Mayıs dönüş uçuşlarında yer bulunmuyor.

Türk Hava Yolları’nın da online rezervasyon sisteminde 18 Mayıs tarihli İstanbul-Antalya uçuşlarının tamamı dolarken 21 Mayıs tarihli Antalya-İstanbul uçuşlarında son koltuklar satışa sunulmuş durumda. 

Uçak bileti fiyatları böylece iç hat uçuşlarında ekonomi sınıfı için belirlenen tek yön tavan fiyatı olan 350 TL’ye ulaşırken, business classta 600 TL’lerin üzerine çıktı.

BODRUM UÇUŞLARI DA DOLDU!

İstanbul-Antalya uçuşlarında yaşanan bilet sıkıntısı İstanbul-Bodrum uçuşlarında da gerçekleşti. Türk Hava Yolları, Onur Air ve AtlasGlobal'in Bodrum uçuşlarının biletleri tamamen satıldı.

OVER BOOK'A DİKKAT! 

Havayolu şirketleri, yoğun talebin olduğu dönemlerde kapasitesinin belirli oranında fazla bilet satarken, talebin yoğun olduğu böyle dönemlerde biletli olmalarına rağmen bazı yolcular uçuşlarını gerçekleştiremiyor. Overbook olarak adlandırılan sistemin mağduru olmamak için, biletini alan yolcuların erkenden check in işlemlerini gerçekleştirmesi gerekiyor. Aksi takdirde, kapasitenin üzerine çıkılması halinde yolcu, bileti olsa da uçuşunu gerçekleştiremiyor.






©AirportHaber.com ÖZEL

Bilet fiyatları uçtu!

Yorumlar Tüm Yorumlar (29)

Merak ettim!!! ~ 7 yıl önce
Airport haber neden burda pegasusun bilet fiyatlari yok acaba... cok merak ediyorum tum firmalar varken PGS neden yok. Biri aciklayabilirmi???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gr ~ 7 yıl önce
Amsterdam istanbul 1 hafta € 500 oduyoruz. Cok vazla. Thy yap bir cilginlik fiyatlari €50 dusur. Ekstra alisveris yaparim hem ekonomiye katkisi olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sofya ~ 7 yıl önce
İstanbul Sofya 50 dakikalık uçuş süresi olan bir nokta( İzmir/ Antalya gibi) bilet fiyatı promosyon dönemleri hariç 750 tl minımum ortalama 1000 tl

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atlas!!! ~ 7 yıl önce
Vay be atlasjet bi bodrum ucusunda bir fo maasini cikariyo bol kazanclar !!!!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 7 yıl önce
1368 liraya Bodruma gidip bir de orada kazıklanacağıma Yunan adalarına gider hem daha ucuza hem de daha sakin ve kaliteli bir tatil yaparım. Veyahut da hiç gitmem zaten 3 gün için gidip gelmeye değmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İpek ~ 7 yıl önce
uçak değil uçan bilet fyatları, kendi ülkende bile rahat seyahat edemeyeceksin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MİSAFİR ~ 7 yıl önce
Yaz sezonu biletleri 7-8 ay öncesinden 300 TL civarındaydı.(Bazıları demiş 2 ay öncesinden alsanız 150 TL civarında olur diye)Örneğin Ordu-Giresun ile Trabzon gibi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aziz sucuoğlu ~ 7 yıl önce
İzmir'de kelepir villa-susuzluktan-5+1 havuzlu-gerçek değerinin yarısına İlk gelen alır.Bir daha iş bilmezlere yetki metki Yok :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İzmirli ~ 7 yıl önce
Derviişin zikri neyse fikride oymuş.AKTROL de rant hesabı yapıyor:)))) Rantçılara İzmirde oy YOKKK...
Durmak yok ~ 7 yıl önce
Otobüse devam.
.. ~ 7 yıl önce
.. 1) o villayı alırken , izmir'i kim yönetiyordu 2) villayı alırken alnına silah mı dayadılar
... ~ 7 yıl önce
Erken alan kazanır 2 ay önceden alsaydiniz 150 lira öderdiniz gidiş dönüş maalesef son dakikacıyız halk olarak..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Abey ~ 7 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000