11 Ekim 2021, Pazartesi 09:04:34

British Airways'ten anons kararı

Birleşik Krallık'ın en büyük hava yolu şirketi British Airways, bünyesindeki kabin görevlileri ve pilotlara, 'bayanlar ve baylar' diye anons yapmayın talimatı verdi.
  • alisveris krizin icinde ne buyuk bir degisiklik
  • TK mızda da “Selâmün aleyküm yolcularımız” gibi milli ve örfü bir kucaklayıcı selam ile anons duymamız nasib olur inşaAllah
  • Woke ideoloji hayatlarımızı per perişan etmeye ant içmiş gibi.
  • Tebrik ederim çok güzel bir karar. Umarım aynı uygulamayı dünyadaki diğer hava yolu şirketlerinde de görürüz.
  • Nefret ediyorum artık şu lgbt parlatma çabalarından. Nereye gidiyoruz abi erkek erkek kadın kadındır. Cinsiyetsizleştirme projesinin amacına hizmet etmeyin.
  • Eğer THY de bunların peşine takılır böyle bir karar alırsa yazıklar olsun.
  • sjw ulkesi ingiltere, tiksiniyorum, erkek erkek, kadin kadindir, arada olanlara da saygi duyalim ama bu dedigimin dogrulugunu degistirmez!

Birleşik Krallık'ın en büyük hava yolu şirketi British Airways, bünyesindeki kabin görevlileri ve pilotlara, 'bayanlar ve baylar' diye anons yapmayın talimatı verdi. Şirkete göre, daha katılımcı ve çeşitliliği destekleyen bir politika açısından bu talimat oldukça önemli.

İngiltere’nin en köklü havayolu şirketi British Airways, tarihi bir karara imza attı. Şirket tarafından kabin görevlileri ve pilotlara anons yaparken ‘bayanlar ve baylar’ tabirini kullanmayın uyarısı geldi. British Airways, bundan böyle, daha geniş sosyal normlara saygı göstermek amacıyla uçaklarında cinsiyetten bağımsız terimleri kullanacaklarını açıkladı.

Daha önce Lufthansa, easyJet ve Air Canada dahil üzere büyük havayolu şirketleri, çocukları ve daha geniş kitleleri benimsemek için farklı bir terimler hayata geçirmişti. Japon Havayolları da geçtiğimiz yıl ‘olumlu bir atmosfer yaratmak ve herkese saygı göstermek için’ cinsiyetten bağımsız terimler kullanmaya başladıklarını açıklamıştı.

ABD’Lİ HAVAYOLU ŞİRKETLERİ DE UYGULAMAYA BAŞLIYOR

British Airways sözcüsü konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Çeşitliliğe ve kapsayıcılığa inanıyoruz ve bizimle seyahat ederken tüm müşterilerimizin kendilerini iyi hissetmelerini sağlamaya kararlıyız.” dedi.

Avustralyalı havayolu şirketi Qantas, personeli cinsiyete özgü terimler kullanmaktan kaçınmaya teşvik etmek için 2018'de “Katılım Ruhu” girişimini başlatırken, ABD'li havayolu şirketi Delta Air Lines'da gelecek günlerde benzer bir uygulamayı uçuşlarında hayata geçirecek.

British Airways'ten anons kararı

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

yorum ~ 2 yıl önce
alisveris krizin icinde ne buyuk bir degisiklik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rooster Joe ~ 2 yıl önce
TK mızda da “Selâmün aleyküm yolcularımız” gibi milli ve örfü bir kucaklayıcı selam ile anons duymamız nasib olur inşaAllah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Woke apocalypse ~ 2 yıl önce
Woke ideoloji hayatlarımızı per perişan etmeye ant içmiş gibi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorum ~ 2 yıl önce
Tebrik ederim çok güzel bir karar. Umarım aynı uygulamayı dünyadaki diğer hava yolu şirketlerinde de görürüz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fo ~ 2 yıl önce
hanımefendiler beyefendiler lezler geyler biseksüeller transeksüeller ve sevgili çocuklar diyelim bizde evet haklısın
yorumcu ~ 2 yıl önce
Nefret ediyorum artık şu lgbt parlatma çabalarından. Nereye gidiyoruz abi erkek erkek kadın kadındır. Cinsiyetsizleştirme projesinin amacına hizmet etmeyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İşte aktrol yorumcu denen denyo ~ 2 yıl önce
Bi gidin şu ülkeden bi bitin artık. Resini al da git defol!
Yazıklar olsun ~ 2 yıl önce
Eğer THY de bunların peşine takılır böyle bir karar alırsa yazıklar olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Saygi ~ 2 yıl önce
Akil olsa thy de yapar bunu ama nerde.suan en cok gezen parasi olan grup bu.business acisindan dusunuyorsan parasini aliyorsan saygida duyacaksin.insanlari ayirtetmeyince siz kazanirsiniz ayirt edince degil.
kusbeyin ~ 2 yıl önce
sjw ulkesi ingiltere, tiksiniyorum, erkek erkek, kadin kadindir, arada olanlara da saygi duyalim ama bu dedigimin dogrulugunu degistirmez!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aaa ~ 2 yıl önce
Küresel pislikler heryeri sarmis
Katılıyorum ~ 2 yıl önce
Bu cinsiyet üzerinden Show yapmak cidden sıktı artık. Millet sırf popüler kültüre hizmet etmek için eşcinsellere nasıl yaranırız derdinde. Madem eşcinsellerle eşitiz , abartmayın onları onlar da bizim gibiyse abartmayın kardeşim her yerde önümüze çıkarmayın. Bak ciddi diyorum kim eşcinsellik üstünden yürüyorsa kesinlikle Show peşindedir, şakşakcı arıyordur kendine.
Evet ~ 2 yıl önce
Erkekler ve kadınlar: beyfendiler, hanımefendiler) hoşgeldiniz dediğin zaman arada kalanlara hoşgeldiniz dememiş oluyorsun sıkıntı burda...
evet'e ~ 2 yıl önce
Anons yapılacağı zaman kadınlar, erkekler, yaşlılar, gençler, hastalar, gözlüklüler, evliler, bekarlar.. diye saysınlar. Kimseyi boş geçmesinler. Bu kadar saçmalığa gerek yok bence. sjw kanserdir demişler hakikaten doğruymuş.
Sjw ~ 2 yıl önce
Ne demek sjw

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000