13 Mayıs 2022, Cuma 13:24:22

Çin'den seyahat kısıtlaması iddialarına yanıt geldi

Çin göçmenlik dairesi pasaport düzenlemelerinin durdurulduğu ve yabancı ülkelerde ikamet etmek için oturum kartlarının geçersiz kılındığı yönündeki söylentileri yalanladı.

Çin göçmenlik dairesi pasaport düzenlemelerinin durdurulduğu ve yabancı ülkelerde ikamet etmek için oturum kartlarının geçersiz kılındığı yönündeki söylentileri yalanladı.

Cuma günü yapılan açıklamada ülke dışında gerekli seyahatler için hala tüm hizmetlerin sağlandığı bildirildi.

Çin Ulusal Göç İdaresi'nin (NIA) yaptığı açıklamada, yetkililerin eğitim, bilimsel araştırma, ticaret ve işletmeler ve tıbbi konular gibi gerekli ve acil konular için yurtdışına seyahat etmesi gereken kişilere gerekli belgeleri hızlı bir şekilde verildiği belirtildi.

NIA, ajansın pasaport düzenlemelerini askıya aldığını ve yabancı ülkeler tarafından yurtdışında yaşamaya uygun Çin vatandaşlarına verilen oturum kartlarının köşelerini keserek geçersiz kıldığını iddia eden "yabancı basında çıkan haberleri" yalanladı. 

Covid-19 sebep gösterilerek seyahatler kısıtlandı

Bu açıklamadan önce NIA'nın uluslararası yolcular arasındaki enfeksiyonların neden olduğu Covid-19 vakalarında artış riskini en aza indirmek için Çin vatandaşlarının gereksiz yurtdışı seyahatlerini "kesin bir şekilde sınırlayacağı" duyurulmuştu.

NIA, sosyal medyada yayınlanan Cuma günü yaptığı açıklamada, "Pandemi gelişiminde büyük belirsizlikler ve denizaşırı seyahatlerde ciddi bir enfeksiyon riski var. Vatandaşlar gereksiz, acil olmayan amaçlarla yurtdışına seyahat etmemeye devam etmeli." denildi.

Ülke, bu yıl bir enfeksiyon dalgasını durdurmak için şehir çapında sokağa çıkma kısıtlamaları da dahil olmak üzere katı hareketlerde ısrar ettiğinden, yurt içi covid salgınlarının olduğu bölgelerde sık uçuş iptalleri ve seyahat kısıtlamaları ile Çin'den denizaşırı seyahat daha da zor hale geldi.

Kısıtlamalar Şubat ayından bu yana arttı
Ülke, gereksiz görülen seyahatler için pasaport verilmesini de askıya aldı. Şubat ayında NIA, eğlence turları için pasaport vermeye veya yenilemeye devam etmediğini duyurmuştu.

NIA verilerine göre, 2021'de anakara vatandaşları tarafından yapılan ülke içi ve dışı seyahatler, 2019'daki seviyeye kıyasla yaklaşık yüzde 80 düştü.

Çin'den seyahat kısıtlaması iddialarına yanıt geldi

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000