16 Ekim 2020, Cuma 09:51:26

Covid-19'a yakalanan doktor Ambulans uçakla yurda getirildi

OMÜ Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı'nda uzmanlık eğitimi alan Afganistan uyruklu Ahmad Zarif Sedeqi, yıllık izin için gittiği ülkesinde Kovid-19'a yakalanınca Sağlık Bakanlığının gönderdiği ambulans uçakla Türkiye'ye getirildi.
  • Afgan doktoru getirmek gurur vericiyse,türk pilotu Sri Lanka da bırakmak utanç verici olmuyor mu?
  • Sri lankaya ucak göndermis beyefendi hep busines ucuyor sanırım bu pandemide sen kargo ucaginda geldigine sukret..
  • Hep şov ilk önce sri lanka kalan ekipleri getirin kendi ülkesnin vatandaşına bu kadar düşman bi hükümet daha önce görmedim!
  • Akp sana daha oy verirsem afgan olayim
  • Afgan asıllı gelip bizim hastanede uzmanlık yapıo,sonra memleketine gidip hasta olunca devletimiz alıp getiriyo. Bizim bu yabancı seviciliğimiz,kendi halkımıza düşmanlığımız ne zaman bitecek?
  • Adamın yurdu mu burası?
  • İsveç'e,Afganistan'a uçak gönder ama Sri Lanka'ya gönderme,insanlar oradan buraya kargo uçağında gelsin sonra gurur duy.
  • Covidli Afgan’ı memlekete getirirler, Kolombo’da içler acısı halde mahsur kalan THY pilotlarını orada bırakırlar. Pilotuna thy’den başka, Türk’e de Türk’den başka düşmana gerek yok gerçekten..
  • Bu ülkenin en büyük havayolu şirketi Thy'nin covid teşhisi konulmuş biri Türk diğeri yabancı personeli yurtdışından buraya özel kıyafetle kargo uçağıyla geliyor bu Afganlı için ambulans uçak yollanıyor il sağlık müdürü de bununla gurur duyuyor ! Bu ülkede bizden başka herkes değerli hamdolsun !
  • Elin Afganlısı ambulans uçakla ülkeye getiriliyor, ama koskoca THY pilotları umursanmıyor. Yaşamak istemiyorum gerçekten bu ülkede artık ya valla. Y A Z I K

OMÜ Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı'nda uzmanlık eğitimi alan Afganistan uyruklu Ahmad Zarif Sedeqi, yıllık izin için gittiği ülkesinde Kovid-19'a yakalanınca Sağlık Bakanlığının gönderdiği ambulans uçakla Türkiye'ye getirildi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı'nda uzmanlık eğitimi alan Afganistan uyruklu Ahmad Zarif Sedeqi, geçen ay yıllık izin için gittiği ülkesinde öksürük ve nefes darlığı şikayetiyle hastaneye başvurdu. Burada yapılan tetkiklerde Sedeqi'nin Kovid-19 testi pozitif çıktı.

Hastalık belirtileri ağırlaşınca başvurduğu hastaneye yeterli imkan olmadığı gerekçesiyle yatırılmayan Sedeqi, kendi imkanlarıyla oksijen tüpü alarak tedavi olmaya çalıştı.

Hastalığının ilerlemesi üzerine Sedeqi, tedavisi için Türkiye'den yardım talebinde bulundu.

Bunun üzerine Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın talimatıyla, Sedeqi'nin Türkiye'ye getirilmesi için Afganistan'a ambulans uçak gönderildi.

Samsun Çarşamba Havalimanı'na uçakla getirilen Sedeqi, buradan da ambulansla tedavi göreceği Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Hastanesine götürüldü.

İl Sağlık Müdürü Muhammet Ali Oruç, gazetecilere, Ahmad Zarif Sedeqi'nin 2017 yılından bu yana Samsun'da görev yaptığını söyledi.

Sedeqi'nin yaklaşık 12 yıldır da Türkiye'nin farklı illerinde doktorluk yaptığını belirten Oruç, "Afganistan'daki imkanların iyi olmaması nedeniyle tedavisinin Samsun'da yapılması için bizden talepte bulundu. Yaptığımız görüşmeler sonucunda Sağlık Bakanlığımız ambulans uçak tahsis etti. Tedavisini burada sürdüreceğiz. İnşallah Samsun'da şifa bulacaktır. Bir doktorumuzu bu şekilde Afganistan'dan getirmemiz, gerçekten ülkemiz adına gurur vericidir." ifadelerini kullandı.

Covid-19'a yakalanan doktor Ambulans uçakla yurda getirildi

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Peki bir soru ~ 4 yıl önce
Afgan doktoru getirmek gurur vericiyse,türk pilotu Sri Lanka da bırakmak utanç verici olmuyor mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KARGO UÇAGINA SÜKRET ~ 4 yıl önce
Sri lankaya ucak göndermis beyefendi hep busines ucuyor sanırım bu pandemide sen kargo ucaginda geldigine sukret..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kendi vatandaşını getir önce!! ~ 4 yıl önce
Hep şov ilk önce sri lanka kalan ekipleri getirin kendi ülkesnin vatandaşına bu kadar düşman bi hükümet daha önce görmedim!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
2 donem verdim ~ 4 yıl önce
Akp sana daha oy verirsem afgan olayim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bull ~ 4 yıl önce
Afgan asıllı gelip bizim hastanede uzmanlık yapıo,sonra memleketine gidip hasta olunca devletimiz alıp getiriyo. Bizim bu yabancı seviciliğimiz,kendi halkımıza düşmanlığımız ne zaman bitecek?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yurda? ~ 4 yıl önce
Adamın yurdu mu burası?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hey yavrum hey ~ 4 yıl önce
İsveç'e,Afganistan'a uçak gönder ama Sri Lanka'ya gönderme,insanlar oradan buraya kargo uçağında gelsin sonra gurur duy.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eksik ~ 4 yıl önce
Afganistandan Afgan vatandaşı getirilmiş. Sri lanka konusu THY ekibi.
Adil ~ 4 yıl önce
Ula akrabalarım daha ilaç alamadı virüs için ama millete uçak gidiyor helal olsun vala
pff ~ 4 yıl önce
Covidli Afgan’ı memlekete getirirler, Kolombo’da içler acısı halde mahsur kalan THY pilotlarını orada bırakırlar. Pilotuna thy’den başka, Türk’e de Türk’den başka düşmana gerek yok gerçekten..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gurur ! ~ 4 yıl önce
Bu ülkenin en büyük havayolu şirketi Thy'nin covid teşhisi konulmuş biri Türk diğeri yabancı personeli yurtdışından buraya özel kıyafetle kargo uçağıyla geliyor bu Afganlı için ambulans uçak yollanıyor il sağlık müdürü de bununla gurur duyuyor ! Bu ülkede bizden başka herkes değerli hamdolsun !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ticies ~ 4 yıl önce
Elin Afganlısı ambulans uçakla ülkeye getiriliyor, ama koskoca THY pilotları umursanmıyor. Yaşamak istemiyorum gerçekten bu ülkede artık ya valla. Y A Z I K

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000