02 Aralık 2022, Cuma 10:30:48

Düşen uçakla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı

Bursa'da sportif amaçlı kullanılan ve Osmangazi çevrim santralinde düşen BRM Aero Bristell B23 tipi uçağın kazasıyla ilgili önemli detaylar ortaya çıktı.
  • Çok bilenler konuşuyor boş adamlar sizi..
  • Düsününkü böyle beceriksiz ögrenci yetistireçekte bizleri uçuracak eyvah eyvah

Bursa'da sportif amaçlı kullanılan ve Osmangazi çevrim santralinde düşen BRM Aero Bristell B23 tipi uçağın kazasıyla ilgili önemli detaylar ortaya çıktı.

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde bulunan Ovaakça doğalgaz çevrim santralindeki araziye düşen uçakla ilgili yeni detaylar belirlendi.

Uçağın sahibi ve pilotu Hakan Köksal ile birlikte uçtuğu arkadaşı Burcu Sağlam'ın hayatını kaybettiği kaza öncesi hava şartlarının aniden değiştiği ve TC-UHY kuyruk tescilli BRM Aero Bristell B23 tipi uçağın kontrolden çıktığı iddia edildi. Pilot Köksal'ın daha sonra uçakta bulunan paraşüt sistemini devre soktuğu ve uçağı bu şekilde indirmek istediği belirtildi. Ancak şiddetli rüzgardan dolayı uçağın santralin yakınındaki yüksek gerilim hattına takıldığı ve daha sonrasında da yüksek voltajdan kaynaklı alev aldığı belirtildi.

Öte yandan yetkililer, uçaktaki şahıslardan birinin uçaktan fırlayarak diğerinin de kaza sonrası çıkan yangında yaşamını yitirdiği açıkladı.

Kazanın nihai nedeninin hava şartlarından mı yoksa teknik bir sorun nedeniyle mi düştüğü kaza kırım ekiplerinin raporları sonrası belli olacak.

©AirportHaber.com

Düşen uçakla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Pilot ~ 1 yıl önce
Çok bilenler konuşuyor boş adamlar sizi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sanirim ~ 1 yıl önce
Sen çok dolusun pilotcuk
Sanırım ~ 1 yıl önce
Senden dolu olduğu kesin
Korsanpilot ~ 1 yıl önce
Düsününkü böyle beceriksiz ögrenci yetistireçekte bizleri uçuracak eyvah eyvah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yusuf ~ 1 yıl önce
Öncelikle Allah rahmet eylesin. Camianın ve yakınlarının başı sağ olsun. Havacılık hayatımda öğrendiğim en büyük öğreti: ASLA BÜYÜK KONUŞMAYACAKSIN!
Hakan ~ 1 yıl önce
Bu ucus eğitim uçuşu değil,genel havacilik olarak yapılan bir ucus,ama yine de o anki hava şartlarında cikilmamasi gereken bir ucus.Bursa bölgesinde hava çok hızlı değişir,bilmek gerek vfr şartlara uymak gerekir
Cahil ~ 1 yıl önce
Hayatında bırak havacılığı, uçak görmemiş cahil burada yorum yapıyor. Üslubundan havacılığın yanından bile geçmediğin belli. Ölenlere allah rahmet eylesin mekanları cennet olsun, boş beleş yorumlarını kendine sakla insanların acısına saygı göster!

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000