18 Ekim 2020, Pazar 09:53:21

Elazığ Havalimanı'nda 2. pist için geri sayım başladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yapımı süren Elazığ Havalimanı'nda incelemelerde bulundu.
  • Ülkeyi batırmak falan herhalde. Baksana adamlar ellerinden geleni yapıyor!
  • BİLGİ SAHİBİ OLMADAN,FİKİR BEYAN ETMEK NE KADAR DOĞRU YAPILAN İŞLERİN BİR AMACI VAR, ARAŞTIRIN ÖĞRENİN....
  • taksi yolundan 2. pist olarak bahsediliyorsa ok değilse şaka gibi
  • Bu ekonomik sıkıntılar içinde durmak yok beton yapmaya,yandaşları zengin etmeye devam...
  • Sabiha Gökcene niye yapmıyosunuz Amaç???
  • Yakışır Elazize
  • Elazığ da gerçekten 2.pist ihtiyacı mı var?
  • Havalimanının kapasitesi artacak mış!!! Sanki dakikada 3 uçak indiriyorsun değil mi bakan?
  • şaka heralde dimi bu ?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yapımı süren Elazığ Havalimanı'nın 2'nci pisti ve apronunda yaptığı incelemede, "İkinci pist çalışmalarımızda şimdiye kadar, 50'ye 150 metre boyutlarındaki yeni ilave apronumuzu tamamladık. Askeri taksi yolları ile yüksek sürat taksi yollarının gövdelerini yaptık. Elazığ Havalimanı ikinci pisti, ilave apron işlerimizi, 2021 yılının haziran ayında tamamlayıp, inşallah halkımızın hizmetine açacağız" dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, çeşitli inceleme ve temaslarda bulunmak üzere Elazığ'a geldi. Elazığ Havalimanı'nda Vali Erkaya Yırık, AK Parti Milletvekilleri Sermin Balık, Zülfü Demirbağ, Metin Bulut ve Zülfü Tolga Ağar ile Belediye Başkanı Şahin Şahin Şerifoğulları tarafından karşılanan Bakan Karaismailoğlu, havalimanında yapımı süren ikinci pist ve apronda incelemede bulundu.

'İKİNCİ PİST 3 BİN METRE UZUNLUĞUNDA, 45 METRE GENİŞLİĞİNDE İNŞA EDİLYOR'

2003 yılında hizmete açılan Elazığ Havalimanı'nın yıllık yolcu sayısının yıllar içinde giderek artış göstererek 1 milyonu geçtiğini söyleyen Bakan Karaismailoğlu, bu artışa cevap verecek ikinci bir pistin yapımına 2018 yılında başlanıldığı ifade etti. ikinci pist çalışmalarının yüzde 80'inin tamamlandığını aktaran Bakan Karaismailoğlu, "Yapımında sona yaklaştığımız ikinci pistimiz, 3 bin metre uzunluğunda, 45 metre genişliğinde inşa edilmektedir. Projede ayrıca, ilave apron ile bağlantı ve yüksek sürat taksi yolları, çevre yolları ve ilave işlerimiz sürüyor. İkinci pist çalışmalarımızda şimdiye kadar, 50'ye 150 metre boyutlarındaki yeni ilave apronumuzu tamamladık. Askeri taksi yolları ile yüksek sürat taksi yollarının gövdelerini yaptık. Elazığ Havalimanı ikinci pisti, ilave apron işlerimizi, 2021 yılının Haziran ayında tamamlayıp, inşallah halkımızın hizmetine açacağız. Proje kapsamında ayrıca, ikinci pistin başlangıcındaki 300 metrelik bölümü ile pist kaplama banketleri, taksi yolları ve 2 nolu ilave apronun yapımı devam ediyor" dedi.

'HAVALİMANIMIZIN İNİŞ-KALKIŞ KAPASİTESİ ARTACAK'

Elazığ Havalimanı'nda Jandarma Havacılık Üssü ve Jandarma Tetkik İnsansız Hava Araçları Birliği Hizmet Binası ve Tesisi Projesi'nin de sürdüğünü belirten Bakan Karaismailoğlu, "Elazığ Havalimanı ikinci pisti, ilave apron işlerimizi, 2021 yılının haziran ayında tamamlayıp, inşallah halkımızın hizmetine açacağız. Projemiz tamamlandığında, havalimanımızın iniş-kalkış kapasitesi artacak. Elazığ Havalimanı bölgesinde ulaşım ve lojistik üssü haline gelecek. Havayollarımız bizim için her daim stratejik bir alan olacaktır. Önemli yatırımlar yaparak 2003'de 26 olan aktif havalimanı sayımızı, son 18 yılda 56'ya çıkarmamız da bunun bir göstergesidir. Yapımı devam eden 5 yeni havalimanı projemiz tamamlandığında, havadaki gücümüz daha da artacaktır. Görüyoruz ki havalimanı inşa ettiğimiz her şehrimiz, ekonomik açıdan canlanmakta, daha fazla yatırım çekmekte ve yeni iş olanaklarına kavuşmaktadır. Türkiye’nin büyük bir ekonomi olmasında havalimanlarının önemi unutulmamalıdır. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın vizyonu ve geleceğe ilişkin hedefleri bizleri, sadece havayolları alanında değil tüm ulaşım ve altyapı projeleri alanında iddialı adımlar, dev projeler için her daim cesaretlendirmektedir. Biz de Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak, kendisinin önderliğinde yapacağımız projeleri, atacağımız adımları ve ülkemize katmak istediklerimizi, Milli Ulaşım ve Altyapı Politikaları başlığı altında bir araya getiriyoruz" diye konuştu.

Elazığ Havalimanı'nda 2. pist için geri sayım başladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Amaç ~ 3 yıl önce
Ülkeyi batırmak falan herhalde. Baksana adamlar ellerinden geleni yapıyor!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A 321 EZS ~ 3 yıl önce
BİLGİ SAHİBİ OLMADAN,FİKİR BEYAN ETMEK NE KADAR DOĞRU YAPILAN İŞLERİN BİR AMACI VAR, ARAŞTIRIN ÖĞRENİN....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
taksi ~ 3 yıl önce
taksi yolundan 2. pist olarak bahsediliyorsa ok değilse şaka gibi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pist ~ 3 yıl önce
Bu ekonomik sıkıntılar içinde durmak yok beton yapmaya,yandaşları zengin etmeye devam...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 3 yıl önce
Sabiha Gökcene niye yapmıyosunuz Amaç???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hangi akepli ~ 3 yıl önce
Kim zengin olacak? Yetim hakkınyemekten utanmıyormusumuz?
Gakko ~ 3 yıl önce
Yakışır Elazize

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DHMİ ~ 3 yıl önce
Elazığ da gerçekten 2.pist ihtiyacı mı var?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
!!!! ~ 3 yıl önce
Havalimanının kapasitesi artacak mış!!! Sanki dakikada 3 uçak indiriyorsun değil mi bakan?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
şaka ~ 3 yıl önce
şaka heralde dimi bu ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000