20 Temmuz 2021, Salı 10:07:53

Elektrikli uçak Heart Aerospace ES-19 tanıtıldı

Havacılığın elektrikli dönüşümü için büyük bir adım olarak öne çıkan elektrikli uçak Heart Aerospace ES-19 tanıtıldı.
  • Allah muhafaza Gümrük muhafaza
  • Bunun daha kralını asrın lideri önderliğinde,ortadoğu ve balkanların en büyük uçak mühendisi temel ve saz arkadaşlarıyla hatta damatla birlikte yerli ve milli olarak yaparız dünya bize bir kere daha gıpta eder,kıskanır,evelallah, inşallah,maşallah,hamdolsun, amin...
  • Eee o elektriği üretmek için yine kömür veya doğalgaz santraline ihtiyacın olacak. Maksat gösteriş olsun

Havacılığın elektrikli dönüşümü için büyük bir adım olarak öne çıkan elektrikli uçak Heart Aerospace ES-19 tanıtıldı. 

Heart Aerospace ES-19, havacılığı değiştirebilecek bir seçenek çünkü tamamen elektrik temelinde havada kalabiliyor. Dört adet pervaneli elektrik motoru üzerine kurulan elektrikli uçak ES-19, isminde de geçtiği üzere 19 kişilik bir yolcu kapasitesine sahip.

400 km menzili ile kısa mesafeli uçuşlara odaklanan uçak, 750 metrelik pistlere dahi iniş ve kalkış yapabiliyor. Direkt olarak şehirler arası yolculuklara odaklanan şık hava aracı, tahmin edebileceğiniz üzere bir emisyon oluşturmuyor, benzerlerinden daha düşük maliyet çıkarıyor ve daha sessiz çalışıyor.

Heart Aerospace ES-19 için şimdilik görülen tek sıkıntı ise elektrikli uçağın hemen göreve girmeyecek olması. Hatta ES-19’un henüz ilk uçuş testine de uzak olduğu aktarılıyor. Burada tam olarak tasarımın 2023 sonunda bitirilmesi ve ilk uçuşun ise 2024‘ün ilk çeyreği içerisinde yapılması hedefleniyor. Hava aracının göreve girmesi ise 2026 ya da 2027 yıllarında olacak gibi görünüyor. 

Elektrikli uçak konusunda birçok firma çalışıyor
United Air firması geçtiğimiz hafta Heart Aerospace firmasından tam 200 adet elektrikli uçak satın alacağını duyurmuştu. Bu hamle alanda uzun zamandır gördüğümüz en büyük siparişler arasında yer alıyordu ve bu açıdan genel olarak çok ses getirmişti.

United Air tarafından alınan uçaklar da tam olarak Heart Aerospace ES-19 modeliydi. Sipariş verdiği bu 19 kişilik elektrikli uçaklar ile kısa mesafeli uçuşları çok daha düşük maliyet ile gerçekleştirmek isteyen United Air, bu adımıyla havacılığın daha temiz hale getirilmesi için de büyük bir ilerleye yapmış olacak. (Log.com.tr)





Elektrikli uçak Heart Aerospace ES-19 tanıtıldı

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Ulan elektriklerin falan gider ~ 3 yıl önce
Allah muhafaza Gümrük muhafaza

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eyyyy heart ~ 3 yıl önce
Bunun daha kralını asrın lideri önderliğinde,ortadoğu ve balkanların en büyük uçak mühendisi temel ve saz arkadaşlarıyla hatta damatla birlikte yerli ve milli olarak yaparız dünya bize bir kere daha gıpta eder,kıskanır,evelallah, inşallah,maşallah,hamdolsun, amin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Komik ~ 3 yıl önce
Eee o elektriği üretmek için yine kömür veya doğalgaz santraline ihtiyacın olacak. Maksat gösteriş olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yenilenebilir ~ 3 yıl önce
Enerji diye bir sey vay gunaydin
mafaky ~ 3 yıl önce
O zaman niye harıl harıl elektrikli otomobil, elektrikli otobüs üretiliyor? Maksat fosil yakıt tüketimini, karbon emisyonunu azaltmak!... Tabi ki bu araçların bataryalarını şarj etmek için elektrik enerjisine ihtiyaç var. Ancak elektrik üretmek için sadece kömür, fosil yakıt ya da doğalgaz kullanan santraller kullanılmıyor: hidroelektrik veya rüzgar enerjisi ya da güneş enerjisi kullanarak elektrik de elde edilebilmekte. Belki global toplam elektrik üretiminin çok önemli bir yüzdesi bu şekilde (henüz) üretilemiyor ama her geçen gün bu yüzde artmakta!
cahilsin ~ 3 yıl önce
Güneş senin için sadece göbeğini kaşıyıp plajdaki hatunları dikizlemek için doğuyor değil mi?
Sensin komik ~ 3 yıl önce
Ne yapalım, elektrikli araç geliştirmek için kömürden elektrik uretmedigimiz günleri mi bekleyelim. Nükleer enerji var, güneş var, rüzgar var, dalga enerjisi bile var. Avrupa'da 10-20 yıl içinde enerjisinin yüzde 80'ini yenilenebilir kaynaklardan sağlamayı hedefleyen ülkeler var. O zaman ne olacak sence?
Offff ~ 3 yıl önce
Süper yorum yaaa işte fazilet, işte feraset. Dostum her şeyi bu kadar iyi bilmeyi nasıl başarıyorsun?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000