18 Ocak 2022, Salı 09:11:40

Ercan Havalimanı "iç hat" kapsamına mı alınacak?

KKTC Başbakanı Faiz Sucuoğlu’nun Ankara'da Binali Yıldırım'la Ercan Havaalanı’nın “iç hatlar kapsamına alınması” konusunu görüştüklerini söylemesi tartışma yarattı.
  • Alınsın iyi olur. Ayrıca havalimanıda artık devlet tarafından yönetilsin. Kurtulalım toplu konutçudan
  • ne yani kokpitten koşup rakı alamayacak mıyım artık ?
  • T&T denilen toplu konut yapımcısı şirkete havalimanı işletmesi verilirken bütün bunlar gözönüne alınmalıydı. Firma tecrübesi. Çalışanlar tecrübesiz. İlk defa havalimanı işletmeye çalışıyorlar. Yurtdışı bağlantıları yok. Pazarlama sıfır. E havalimanı da bu duruma geldi. Bakın TAV’a. Havalimanı açtığı her yere bir sürü havayolu getiriyor. Gidip oraları pazarlıyor. Hem ülke kazanıyor hem TAV kazanıyor. Bu işler tecrübe ister. İnşaat şirketinden havalimanı işletmecisi mi olurmuş yaw.
  • Gümrük de kalksın .
  • Butun havayollari Dishat biletlerini Eur yda Usd ile satiyorlar Ercan biletleri de TL olmamali Dishat oldugu icin yabanci para olmali.
  • Ercan havalimanı yönetimi biraz profesyonel olup başarı gösterseydi bu hallere gelinmezdi. Yurtdışı olarak sadece Türkiyeyi gördü. Kılını bile kıpırdatmadı. Şimdi hakettiler. İç hat olsun tabii. Belki üç beş turist gelir.
  • Ercan Uçuşlarının iç hat gibi fiyatlandırılması gereklidir.Herkezin yararınadır ve çok geç kalınmıştır.Hatta hava limanı vergileride kaldırımalıdır.
  • Herkes bilir ki, KKTC bir Türk Cumhuriyetidir. İç Hatlar olmasında da hiçbir mahsur yoktur. Yoksa birilerinin KKTC ile ilgili bir planı mı var ?
  • Nasil bir kafadir. Bu kadar basiretsiz bir açıklama olamaz, oy icinmi oy kaybetmek icinmi artik bilemiyorum.

KKTC Başbakanı Faiz Sucuoğlu’nun Ankara'da Binali Yıldırım'la Ercan Havaalanı’nın “iç hatlar kapsamına alınması” konusunu görüştüklerini söylemesi tartışma yarattı.

Duvar Gazetesi'nde yer alan habere göre; Kıbrıs’ın kuzeyinde bu pazar gerçekleştirilecek erken milletvekilliği seçimlere sayılı günler kala, Ercan Havalimanı'nın gelecekteki statüsü tartışmalara neden oluyor. KKTC Başbakanı Faiz Sucuoğlu’nun geçen haftaki Ankara ziyareti sonrasında Ercan’ın fiyat statüsünün değiştirileceği mesajını vermesi muhalefetin tepkisini çekti.

Kıbrıs Türk basınına yansıyan son bilgilere göre, Sucuoğlu Ankara ziyareti sonrası yaptığı açıklamada Türkiye tarafıyla gerçekleştirilen temaslarda uçak biletleri konusunun da konuşulduğunu dile getirdi. Sucuoğlu, Ercan'ın iç hatlar statüsünde fiyatlandırma yapılabileceğini söyledi.

Sucuooğlu’nun ‘iç hatlar’ mesajı ana muhalefetin tepkisini çekti. Kıbrıs Türk solu yeni gelişmeye, ‘Türkiye'yle entegrasyonun yolu açılıyor’ düşüncesiyle karşı çıkıyor. KKTC Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) milletvekili Doğuş Derya, Kıbrıs’ta yayın yapan ‘Genç Tv’ye demecinde Sucuoğlu’nun açıklamasına sert tepki gösterdi. Derya, Sucuoğlu’nun “Türkiye ziyaretinde Binali Yıldırım'la da görüştüğünü ve Ercan Havalimanı’nın Türkiye'nin iç hatları kapsamına alınacağını açıkladığını” belirtti; bunun gerçekleşmesi durumunda Ercan'ın bir “vilayet havaalanına” dönüşeceğini söyledi.

Derya, “Bu, Ercan Havalimanı'nın Türkiye illerinde bulunan havaalanları statüsüne indirgenmesi demektir. Ayrıca Türkiye'den KKTC'ye yapılacak olan uçuşlarda hiçbir muhaceret işlemi yapılmayacağı anlamına gelmektedir” vurgusunda bulundu. CTP’li vekil ayrıca, sosyal medya aracılığıyla “Devleti biz kurduk, egemen ve eşitiz" diye naralar atanlar, KKTC'nin devlet havalimanını bir vilayet havaalanı haline getirip devleti yok sayıyorlar” mesajını verdi.

Ercan’ın Türkiye’deki iç hatlar statüsüyle eşgüdüm içerisinde olma olasılığı uzun yıllardan beri Kıbrıs’ta tartışılan bir mesele. Söz konusu tartışma yeni Ercan Havalimanı’nın inşasının sürdüğü bir süreçte Kıbrıs’ta yankı bulmaya devam ediyor.

Ercan Havalimanı "iç hat" kapsamına mı alınacak?

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Copilot ~ 2 yıl önce
Alınsın iyi olur. Ayrıca havalimanıda artık devlet tarafından yönetilsin. Kurtulalım toplu konutçudan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bosver ~ 2 yıl önce

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çelimsiz XS efo ~ 2 yıl önce
ne yani kokpitten koşup rakı alamayacak mıyım artık ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lecn ~ 2 yıl önce
T&T denilen toplu konut yapımcısı şirkete havalimanı işletmesi verilirken bütün bunlar gözönüne alınmalıydı. Firma tecrübesi. Çalışanlar tecrübesiz. İlk defa havalimanı işletmeye çalışıyorlar. Yurtdışı bağlantıları yok. Pazarlama sıfır. E havalimanı da bu duruma geldi. Bakın TAV’a. Havalimanı açtığı her yere bir sürü havayolu getiriyor. Gidip oraları pazarlıyor. Hem ülke kazanıyor hem TAV kazanıyor. Bu işler tecrübe ister. İnşaat şirketinden havalimanı işletmecisi mi olurmuş yaw.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İç olsun ~ 2 yıl önce
Gümrük de kalksın .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dishat ~ 2 yıl önce
Butun havayollari Dishat biletlerini Eur yda Usd ile satiyorlar Ercan biletleri de TL olmamali Dishat oldugu icin yabanci para olmali.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ercan ~ 2 yıl önce
Ercan havalimanı yönetimi biraz profesyonel olup başarı gösterseydi bu hallere gelinmezdi. Yurtdışı olarak sadece Türkiyeyi gördü. Kılını bile kıpırdatmadı. Şimdi hakettiler. İç hat olsun tabii. Belki üç beş turist gelir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çifte vatandaş ~ 2 yıl önce
Ercan Uçuşlarının iç hat gibi fiyatlandırılması gereklidir.Herkezin yararınadır ve çok geç kalınmıştır.Hatta hava limanı vergileride kaldırımalıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vatandaş ~ 2 yıl önce
Herkes bilir ki, KKTC bir Türk Cumhuriyetidir. İç Hatlar olmasında da hiçbir mahsur yoktur. Yoksa birilerinin KKTC ile ilgili bir planı mı var ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Garip ~ 2 yıl önce
Nasil bir kafadir. Bu kadar basiretsiz bir açıklama olamaz, oy icinmi oy kaybetmek icinmi artik bilemiyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000