16 Eylül 2021, Perşembe 16:36:20

ESOGÜ ile TUSAŞ'tan iş birliği

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Şenocak ve beraberindeki heyet, Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığı (TUSAŞ) Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil'i makamında ziyaret etti.
  • böyle bi bölümü türkiyenin en iyi havacılık üniversitesi olan estü eski adıyla anadolu ünide neden açmazlar... esogüde uçak yok hangar yok altyapı yok akademik kadro yok anadolu varken esogü saçmma olmuş....ülkede mantıklı olan bişey yok ya la
  • Bu ülkede torpil,hemşehricilik, particilik,nepotizm,adam kayırma bitmedikçe mühendis yetiştirseniz bile hiçbir kurum ve şirkette çalışamazlar,çalışsalar bile adam akıllı hiçbir şey üretemezler. İktidarın adamları iş bulur çalışır diğerleri de yurtdışına beyin göçü olarak kaçar. Thy'ye ve tusaş'a torpillileri tıka basa dolduran baştorpilli temel bunları iyi bilir ama yine de laf olsun diye konuşur.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Şenocak ve beraberindeki heyet, Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığı (TUSAŞ) Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil'i makamında ziyaret etti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rifat Edizkan ve Uçak Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Melih Cemal Kuşhan'ın da katıldığı ziyaret sırasında Rektör Prof. Dr. Şenocak, bu sene ilk defa öğrenci alan ve yoğun ilgiyle karşılanan ESOGÜ Uçak Mühendisliği Bölümü hakkında bilgilendirmede bulundu. TUSAŞ'ın da desteğini alan bölümün ülkemizin en yüksek puanlı dördüncü bölümü olduğu, Eskişehir'in ilk uçak mühendislerini yetiştirmeye başlayacakları bilgisini iletti.

Prof. Dr. Temel Kotil de gelişmelerden duyduğu memnuniyeti dile getirerek “ESOGÜ-TUSAŞ Uçak Mühendisliği Eğitiminde İşbirliği Protokolü” kapsamındaki desteklerinin 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı ile başlayacağını, gereksinimleri karşılamak üzere girişimlerde bulunmaya hazır olduklarını ifade etti.

Görüşme sırasında TUSAŞ tarafından ESOGÜ Uçak Mühendisliği bünyesinde bir irtibat odası kurulması, bu odanın tüm donanımının TUSAŞ tarafından sağlanması, öğrencilere Türk uçak sanayiine yönelik ilk çalışmalarını gerçekleştirmeleri yönünde imkân sağlanması konusunda hemfikir olundu. Bu irtibat noktasında yine TUSAŞ tarafından görevlendirilen doktoralı elemanlarca ESOGÜ Uçak Mühendisliği öğrencilerine sanayi danışmanlığı hizmeti verileceği belirtildi.

Rektör Prof. Dr. Kemal Şenocak ülkemiz adına ivedi olarak çağdaş uçak mühendislerinin yetiştirilmesinin çok önemli olduğunu kaydederek üstün kalite düzeyinde, dünya çapında akademisyenlerden oluşan bir eğitim ve araştırma grubu kurma amacında olduklarını ifade etti.

ESOGÜ ile TUSAŞ'tan iş birliği

Yorumlar

estü ~ 3 yıl önce
böyle bi bölümü türkiyenin en iyi havacılık üniversitesi olan estü eski adıyla anadolu ünide neden açmazlar... esogüde uçak yok hangar yok altyapı yok akademik kadro yok anadolu varken esogü saçmma olmuş....ülkede mantıklı olan bişey yok ya la

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havagazı ~ 3 yıl önce
Bu ülkede torpil,hemşehricilik, particilik,nepotizm,adam kayırma bitmedikçe mühendis yetiştirseniz bile hiçbir kurum ve şirkette çalışamazlar,çalışsalar bile adam akıllı hiçbir şey üretemezler. İktidarın adamları iş bulur çalışır diğerleri de yurtdışına beyin göçü olarak kaçar. Thy'ye ve tusaş'a torpillileri tıka basa dolduran baştorpilli temel bunları iyi bilir ama yine de laf olsun diye konuşur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
nitrojen ~ 3 yıl önce
adam haklı beyler

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000