24 Kasım 2021, Çarşamba 15:26:11

F-35 kazasının sebebi belli oldu

İngiliz Kraliyet Donanması’na ait bir F-35B Lightning II tipi savaş uçağı, geçtiğimiz hafta Akdeniz’de düşmüştü. İngiliz F-35’inin düşüş sebebi belirlendi.
  • keske satılsa böylece gercek çalışanlar uretkenlerde emeğinin karşliğine belki alırdı kendin yöneticilere pazarlayan guruhta kaybolur giderdi
  • HADİ BAKALIMM..
  • Tabi tabi..teknik ariza olaydi F35’in nasil bir fiyasko oldugu ortaya cikardi ama simdi öyle degil anlasilan…basit ve iciz bir plastik parca unutulmus demekki
  • Tk UAE ye devredilmis

İngiliz Kraliyet Donanması’na ait bir F-35B Lightning II tipi savaş uçağı, geçtiğimiz hafta Akdeniz’de düşmüştü. İngiliz F-35’inin düşüş sebebi belirlendi.

Akdeniz’de görevli HMS Queen Elizabeth Uçak Gemisi’nden kalkış yaptığı esnada düşen F-35’in pilotu ise fırlatma koltuğu aracılığıyla uçağı terk etmişti.

İngiliz F-35’inin düşüş sebebi ortaya çıktı. İngiliz basınına göre; 100 milyon sterlinlik F-35 uçağı, motorunu koruyan ucuz bir plastik yağmur kılıfı sebebiyle düştü. Mürettebat, uçağın Akdeniz’e çakılmasının ardından deniz yüzeyinde kırmızı bir kılıf buldu. Bakım ekibinin, söz konusu kırmızı örtüyü çıkarmayı unuttuğu ve HMS Queen Elizabeth Uçak Gemisi’nin güvertesinde kalkış gerçekleştiren F-35’in motorunun ise örtüyü emdiği üzerinde duruluyor.

Ayrıca düşen uçağın Queen Elizabeth Uçak Gemisi’ne oldukça yakın olduğu ve eject kolunu çekerek uçaktan ayrılan pilotun paraşütünün, geminin güvertesine takıldığı bilgisi paylaşıldı.

Düşen uçağın, ‘Kısa Kalkış – Dikey İniş (STOVL)’ konfigürasyonundaki bir F-35B olduğu biliniyor. F-35B, kısa pistlerden kalkış gerçekleştirmek üzere özel olarak geliştirilmiş bir uçak. Türk Donanması’nın da ANADOLU Amfibi Hücum Gemisi için F-35B tedarik planı bulunuyordu.

F-35B konfigürasyonundaki uçaklarda, uçağın motoruna ilaveten bir de üst kısımda ‘Lift Fan’ bulunuyor. Uçak, bu fan sayesinde kısa kalkış ve dikey iniş gerçekleştirebiliyor. İngiliz F-35’inin, lift fanı da kullanarak irtifa aldıktan sonra düştüğü düşünülüyor. (Savunmasanayist)

F-35 kazasının sebebi belli oldu

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

keşke satılsa ~ 5 ay önce
keske satılsa böylece gercek çalışanlar uretkenlerde emeğinin karşliğine belki alırdı kendin yöneticilere pazarlayan guruhta kaybolur giderdi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AE ~ 2 yıl önce
HADİ BAKALIMM..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lelle ~ 2 yıl önce
Tabi tabi..teknik ariza olaydi F35’in nasil bir fiyasko oldugu ortaya cikardi ama simdi öyle degil anlasilan…basit ve iciz bir plastik parca unutulmus demekki

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hayirli olsun ~ 2 yıl önce
Tk UAE ye devredilmis

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kargo ~ 2 yıl önce
Kargo
. ~ 2 yıl önce
He he
Yalan ~ 2 yıl önce
Acaba hic yuzunuz kizarmiyomu bu kadar yalan yorum yazip sonrada cikip insan icinde yuruyorsunuz, ne oldu Katar bitti simdide BAE mi basladi ? Bu kadar geri zeki seviyesindemisin eger almak isteseler yuzde 49 zaten halka arz acikta bir dunya satisi duruyor git al bir yerin yiyorsa... boyle insanlar havacilikta ne is yapiyor nasil calisiyor hic anlamiyorum.
Ne alaka ~ 2 yıl önce
Ibb fransizlara devredilmis

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000