18 Ocak 2023, Çarşamba 18:21:39

FLAŞ | Ahmet Bolat'tan taşeronlarla ilgili önemli açıklama

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat taşeronlarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
  • Sayin bolat Antalya tgs 1 sezon calistim ve isten kibarca attiniz beni ve arkadaşlarımı isimizi iyi ve AZIMLI yaptik.ama ne yazikki Az once bir msj geldi.Aradigimiz kriterler bende bulamamislar.Size hakkimizi helal ETMIYORUM. SIRA SIZE GELICEK....MERAK ETMEYIM
  • Gökçe firması 14Nisanda geçiş sağlıyor. Teknikte çalışan Saf firması çalışanları için herhangi bir adım atılmadı. Bizlere verilen sözler tutulmayacakmı? Kimse tek bir açıklama yapmıyor. Biri sesimizi duyurabilirmi lütfen.
  • Bugün şirket içerisinde duyulan bir haber ile resmen yıkıldık. 5M ve Gökçe Firmasında çalışan arkadaşlarımız hakettikleri geçiş işlemleri için evrak hazırlıklarını yapmaya başladılar. Ancak SAF şirketinin ihaleyi iptal etmediği ve bu sebeple Saf şirketinin nezaman yeni şirkete geçeceği hakkında net bir bilgi ne yazıkki yok. Lütfen sesimize kulak verin. Ahmet BOLAT Bey lütfen bizleride ertelemeyin.
  • Halenbi geçiş yokkadroya
  • sayın baskanım kadrolu operatorleri denetleme yapmasmısssınız bu zamana kadarrr boş yere para vermşsınız yuklu maassss hakkketmedilerrr emekli oldumu 30 bin tlll maass aaaayıp b e e harammm olsun
  • Madem kadro yapacaktiniz buzamana kadar nerdeydiniz insanların hakkına girdiniz ne olduğu belli olmayan şirketlere ihale vermiş THY inşallah olur insanlar en azından biraz nefes alır..
  • GÖKÇE YOK SADECE 5M, MEC VE SAF VAR TAŞERON ŞİRKETLERİN %100 BURDA ÇALIŞANLAR İÇİN GEÇERLİ YANİ ŞİRKETİN YAPTIĞI TEK GÖREV BURASI OLMALI
  • Kadro yok size ağlamaya devam her yerede yazmayın para isterik diye
  • Güvenlik kadroya alınmıyormuş geçmiş olsun Bengi yeni aldı saten ihaleyi
  • AİR CLİNC PİRİMİ 10 BİN ALDİ UNUTMAYALİM

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat taşeronlarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

Sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Ahmet Bolat, geçmiş yıllardaki verilere değinirken 2023 yılı hedefleriyle ilgili de bilgiler verdi. 

Bolat'ın açıklamasındaki en önemli detay ise taşeronların kadroya alınması oldu. Bolat, yaptığı paylaşımda TK Hizmet Servis AŞ'nin kurulacağını ve Nisan-Mart ayına kadar üm taşeron personel THY bünyesine alınacağını söyledi.

İşte THY Yönetim Kurulu Başkanı Bolat'ın açıklaması;

20 Mayıs 1933 tarihinde 4 uçak (toplam 28 koltuk), 7 pilot, 1 telsizci, 8 makinist ve 8 memurla hizmete başlamış Türk Hava Yolları’mızın, 2022 yılı başarısını konuşmak ve gelecek 10 yılını şekillendirmek üzere tüm yöneticilerimizle Antalya’da bir araya geldik.

2003 yılında “butik havayolu” olarak anılan Ortaklığımız, 20 yılda ortalama %12.2 gibi bir ivmeyle ve her sene kar yaparak büyümüş. (Detaylara dikkatli olanlar 2016’daki terör ve 2020 deki pandemi nedeniyle olan zararları hatırlayacaklardır.)

Geçtiğimiz haftalarda arkadaşlarla sürekli toplandık ve Sapanca’daki toplantılarda detaylarını konuştuğumuz 2023-2033 Stratejilerimizin üzerinden defalarca geçtik.

(Birinci fotoğraf yine böyle bir Cumartesi sabahı Levent’in ekibiyle rakamları kontrol ederken, Rafet’in ekibiyle de sunumun formatını düzenlediğimiz toplantıdan.) İşinin ehli arkadaşlarıma devasa bir sahnede konuşacak olduğumdan dolayı bayağı bir titizlendim doğrusu.

Nasıl bir THY hedefliyoruz 2033 yılında? Detaylar şimdilik ticari sır ama şu kadarını söyleyeyim; ülkemize bugüne göre yaklaşık 3 kat büyüklükte ekonomik değer üretecek ve dünyanın 59. büyük ekonomisi olacak bir “Türk Havayolu Ekosisteminden” bahsediyoruz. Ve buna tüm kalbimizle inanıyoruz.

2003 yılının 65 uçaklık butik havayolunu, yılda ortalama %12.2 büyüterek Avrupa’nın en büyük 1. network taşıyıcısına dönüştüren, dünyanın en değerli 10. havayolu haline getiren kadrolar, aynı inanç ve azimle, ülkemizdeki siyasi istikrarın da devamıyla yeni hedeflerine başarıyla ulaşacaklar inşaAllah. (30 yıllık sevdanın geçen 20 yılına nazaran, gelecek 10 yılında daha temkinli (%7.4) bir büyüme öngördük.)

Şimdi gelelim bazı yayın organlarında konuşulan “triple maaşa”. Malum Ocak ayı zammı TİS gereği %16.4 gibiydi. Öncelikle sosyal haklardaki başka iyileştirmelerin yanında maaş zammını %20 yaptık.

2022’de ödemiş olduğumuz performans primleri toplam karımızın % 11.3’ünü bulmuştu. Buna rağmen kabin ekiplerimize özel bir sözüm olmuştu. Bu nedenle sadece kabin arkadaşlarımıza seyyanen net 10 bin TL ödeyeceğiz.

2023 yılı başarı ödülümüzün oranını karımızın %15’ine yükselttik: Nisan ve Temmuz ayında birer maaş olarak ödüllendireceğiz. Yani Nisan ayında 3 maaş ve Temmuz ayında aynı şekilde 3 maaş vereceğiz. Yaptığımız karın %15’inden bu 2 maaşın toplamını düşeceğiz. Ne kalıyorsa onları da 2023 Aralık maaşıyla birlikte ödeyeceğiz.

Geçen sene olduğu gibi bu ödüller aynı şekilde tüm iştiraklerimizdeki arkadaşlarımıza da uygulanacak.

Malum geçen sene taşeron çalışanlarımıza net 25 bin TL prim ödedik. Bu sene ne yapacağız? Taşeron şirketlerde sadece bizim için çalışan tüm arkadaşlarımız, Mart-Nisan ayına kadar THY’li olacak. %100 THY’nin iştiraki olan TK-Hizmet-Servis AŞ’yi kurarak hepsini ailemizin gerçek üyesi yapacağız. (Bu güzel müjdelerden dolayı da oldukça keyfim yerine geldi, fotoğraf 2.) Günün sonunda kadın yöneticilerimizle selfi yaptım.

Yüce Rabbimden kazasız-belasız, huzur ve bereket dolu bir yıl diliyorum.

FLAŞ | Ahmet Bolat'tan taşeronlarla ilgili önemli açıklama

Yorumlar Tüm Yorumlar (522)

TGS RAMP ANTALYA ~ 11 ay önce
Sayin bolat Antalya tgs 1 sezon calistim ve isten kibarca attiniz beni ve arkadaşlarımı isimizi iyi ve AZIMLI yaptik.ama ne yazikki Az once bir msj geldi.Aradigimiz kriterler bende bulamamislar.Size hakkimizi helal ETMIYORUM. SIRA SIZE GELICEK....MERAK ETMEYIM

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknik Taşeron ~ 11 ay önce
Gökçe firması 14Nisanda geçiş sağlıyor. Teknikte çalışan Saf firması çalışanları için herhangi bir adım atılmadı. Bizlere verilen sözler tutulmayacakmı? Kimse tek bir açıklama yapmıyor. Biri sesimizi duyurabilirmi lütfen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Saf Taşeron ~ 11 ay önce
Bugün şirket içerisinde duyulan bir haber ile resmen yıkıldık. 5M ve Gökçe Firmasında çalışan arkadaşlarımız hakettikleri geçiş işlemleri için evrak hazırlıklarını yapmaya başladılar. Ancak SAF şirketinin ihaleyi iptal etmediği ve bu sebeple Saf şirketinin nezaman yeni şirkete geçeceği hakkında net bir bilgi ne yazıkki yok. Lütfen sesimize kulak verin. Ahmet BOLAT Bey lütfen bizleride ertelemeyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
5m ~ 12 ay önce
Halenbi geçiş yokkadroya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
taseron ~ 1 yıl önce
sayın baskanım kadrolu operatorleri denetleme yapmasmısssınız bu zamana kadarrr boş yere para vermşsınız yuklu maassss hakkketmedilerrr emekli oldumu 30 bin tlll maass aaaayıp b e e harammm olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tasarön ~ 1 yıl önce
Madem kadro yapacaktiniz buzamana kadar nerdeydiniz insanların hakkına girdiniz ne olduğu belli olmayan şirketlere ihale vermiş THY inşallah olur insanlar en azından biraz nefes alır..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
5M ~ 1 yıl önce
GÖKÇE YOK SADECE 5M, MEC VE SAF VAR TAŞERON ŞİRKETLERİN %100 BURDA ÇALIŞANLAR İÇİN GEÇERLİ YANİ ŞİRKETİN YAPTIĞI TEK GÖREV BURASI OLMALI

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Taşeron ~ 1 yıl önce
Eminmisin sadece o saydığın şirketlerin sadece orada personel çalıştırdığına
TGS müjde ~ 1 yıl önce
Kadro yok size ağlamaya devam her yerede yazmayın para isterik diye

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yiyorsa yüzümüze söyle ~ 5 ay önce
Soytarı
Geçmiş olsun ~ 1 yıl önce
Güvenlik kadroya alınmıyormuş geçmiş olsun Bengi yeni aldı saten ihaleyi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nereden ~ 1 yıl önce
Biliyorsun?
Berrin ~ 1 yıl önce
Kim söyledi bizim güvenlik müdür ü gecceğimizi söyledi
Salmans ~ 1 yıl önce
AİR CLİNC PİRİMİ 10 BİN ALDİ UNUTMAYALİM

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Banane ~ 1 yıl önce
Aldığınız dolar bazlı bahşişlere say aylığınız 30 bine geliyor

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000