01 Şubat 2023, Çarşamba 13:18:54

Geleceğin uçaklarıyla ilgili önemli açıklama

Boeing CEO'su Dave Calhoun, kendi kendine uçan uçakların ticari havacılığa girip girmeyeceğinin değil, ne zaman gireceğinin önemli olduğunu söyledi.
  • Önce günümüzde ki insanlı sistemleri düzgün yap boşver şimdi insansız uçakları. Daha max ve 777x hatalarını çözemiyorsun. Tam otonom sistemler senin neyine!
  • 37 bin havalimanina bu altyapiyi nasil kuracaksin ? Daha 737max daki ufak bir sensor hatasini 2.5 yilda cozebilirken tamamen otonom bir yolcu ucagini yolculu sekilde nasil ucuracaksin ? Normal bir ucagin tasarlanip yolculu sekilde ucar hale gelmesi minimum 20-25 yildir. Şuan başlasalar 2050 de ancak ucabilirhale gelir.
  • Airbus gibisi yok.
  • Yakın gelecekte uçaklar pilotsuz uçacak. Hava trafik kontrollerinin işini bilgisayarlar yapcak. Dispeçlik diye birşey kalmayacak programlar herşeyi ayarlayacak. Kabinci olmayacak makineler yemeği içeceği hazırlayacak. Ama TGS hep olacak. TGS olmadan operasyon yürümeyecek. O yüzden elinizdeki personeli kaybetmek istemiyorsanız kaptan maaşına yakın zamlar vermeye hazırlanın

Boeing CEO'su Dave Calhoun, kendi kendine uçan uçakların ticari havacılığa girip girmeyeceğinin değil, ne zaman gireceğinin önemli olduğunu söyledi.

ABD'li uçak üreticisi Boeing'in İcra Kurulu Başkanı Dave Calhoun, Bloomberg'e verdiği röportajda, uçak üreticisinin askeri uygulamalar için geliştirdiği otonom uçuş teknolojisinin gelecekte ticari uçaklarda da yer alacağını söyledi. Calhoun, Washington'da ikonik 747 jumbo jetinin son teslimatını anmak üzere düzenlenen bir etkinlik sırasında yaptığı açıklamada, "Otonomi eninde sonunda tüm uçaklara gelecek. Otonominin geleceği sivil havacılık için gerçek" dedi.

Boeing'in bir sonraki ikonik tasarımı, Calhoun'un 737 Max gibi mevcut nesil dar gövdeli jetlere göre yüzde 30'a kadar yakıt verimliliği artışı sağlayabileceğini söylediği yeni bir kanat tasarımına sahip bir prototip uçağı test etmek için NASA ile yaptığı ortaklıktan kaynaklanabilir. Boeing ve NASA, transonik kafes destekli kanat olarak bilinen ve Calhoun'un 737'nin halefi olmasını umduğunu söylediği tasarım için 2028 yılında test uçuşları yapmayı hedefliyor.

Teknoloji şirketlerinden çıkarılanlar Boeing'de işe başlıyor

CEO, "Şimdi bunun ticarileştirilebileceğini kanıtlamamız gerekiyor. Bu tür bir teknolojinin pazara girebileceğini kendimize kanıtlamayı umuyoruz" dedi. Calhoun ayrıca şirketinin Amazon.com Inc. ve Microsoft Corp. gibi teknoloji şirketlerinin işten çıkarmalarından yararlanarak kalifiye çalışan sayısını artırmaya çalıştığını söyledi. Calhoun "Geçen yıl 15 bin kişiyi işe aldık. Bu yıl 10 bin kişi daha alacağız ve işe alınan yazılım mühendislerinin çoğu Amazon'dan geliyor. Bu konuda hiç sorun yaşamadık. İşten çıkarmaların bunu biraz daha kolaylaştırdığını düşünüyor muyum? Elbette" dedi.

Otonom uçuş teknolojisi nedir?

Otonom araçlar, yapay zeka ve benzeri algoritmalar sayesinde kendi kedine hareket edebilir ve kritik görevleri yerine getirebilir. Otonomi ve akıllı cihazların yakın zamanda öğrenek ve öğreterek belirsiz durumlarda insanlardan daha iyi karar verebilmesi bekleniyor.

NASA Boeing iş birliğinin geçmişi

NASA ve Boeing emisyonları büyük ölçüde azaltacak milyar dolarlık uçak planını hayata geçireceğini açıkladı. Bu ortaklığın başlamasındaki ilk neden havacılığın da sürdürülebilir olduğunu göstermek. Havayollarının emisyonlarını önemli ölçüde azaltmayı amaçlayan ABD uzay ajansı Sürdürülebilir Uçuş Test Aracı projesine yedi yıl boyunca 425 milyon dolar yatırım yaparken, Boeing ve diğer ortaklar da 725 milyon dolarlık bir katkıda bulundu. (Gazeteoksijen)

Geleceğin uçaklarıyla ilgili önemli açıklama

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Eyy Boeing ~ 1 yıl önce
Önce günümüzde ki insanlı sistemleri düzgün yap boşver şimdi insansız uçakları. Daha max ve 777x hatalarını çözemiyorsun. Tam otonom sistemler senin neyine!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eyy boeing! ~ 1 yıl önce
37 bin havalimanina bu altyapiyi nasil kuracaksin ? Daha 737max daki ufak bir sensor hatasini 2.5 yilda cozebilirken tamamen otonom bir yolcu ucagini yolculu sekilde nasil ucuracaksin ? Normal bir ucagin tasarlanip yolculu sekilde ucar hale gelmesi minimum 20-25 yildir. Şuan başlasalar 2050 de ancak ucabilirhale gelir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Km1 ~ 1 yıl önce
Airbus gibisi yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kamuran ~ 1 yıl önce
Airbus'dakiler zaten pilot sayılmaz haklısın. Operatör daha doğru.
TGS ~ 1 yıl önce
Yakın gelecekte uçaklar pilotsuz uçacak. Hava trafik kontrollerinin işini bilgisayarlar yapcak. Dispeçlik diye birşey kalmayacak programlar herşeyi ayarlayacak. Kabinci olmayacak makineler yemeği içeceği hazırlayacak. Ama TGS hep olacak. TGS olmadan operasyon yürümeyecek. O yüzden elinizdeki personeli kaybetmek istemiyorsanız kaptan maaşına yakın zamlar vermeye hazırlanın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aynen ~ 1 yıl önce
Salonuda balkona katalimmi ?
yılın ~ 1 yıl önce
en komik insanı
Köle pazari ~ 1 yıl önce
Karın doyurmalik maaşa çalışan insanlar hep olacak bu dünyada.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000