12 Mayıs 2022, Perşembe 09:17:59

General Atomics'ten Bayraktar TB3'e rakip geliyor

ABD'nin ünlü MQ-9 Reaper SİHA'sını geliştiren General Atomics, Bayraktar TB3 tipi katlanır kanatlı varyantını duyurdu.
  • Heykel yokmu heykel. Bunlar boş işler
  • TB3 e rakip olsun diye yapmışlardır kesin

ABD'nin ünlü MQ-9 Reaper SİHA'sını geliştiren General Atomics, Bayraktar TB3 tipi katlanır kanatlı varyantını duyurdu.

ABD'nin bilindik SİHA'larından MQ-9 Reaper'ı geliştiren General Atomics, yeni bir platform üzerinde çalıştıklarını duyurdu. Bu yeni hava aracı, Baykar Savunma Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar'ın geçtiğimiz aylarda duyurduğu Bayraktar TB3 benzeri özellikleri ile dikkat çekti.

General Atomics, Bayraktar TB3 tipi SİHA'sını tanıttı!

Bayraktar TB3, dışarıdan bakıldığında biraz daha büyük hacimli, güçlü ve daha çok yük taşıyabilen bir TB2 gibi gözüküyor. Uçak gemilerinde kullanılabilmesi için de özel geliştirilmiş katlanır kanat yapısına sahip. General Atomics de buna benzeyen bir yol haritası çiziyor.

Yapılan paylaşıma bakıldığında GA, MQ-9B Reaper'ın katlanır kanatlı ve MQ-9B STOL ismini alacak bir varyantını hayata geçiriyor. Motor ve diğer özellikler konusunda fazla bir geliştirme yapılması beklenmiyor. Ancak katlanır yapısına uygun olacak şekilde bir flap sistemi yapıldığı dikkat çekiyor.

General Atomics tarafından yapılan paylaşımda ise şunlar söylendi:

MQ-9B'nin yeni kısa kalkış ve iniş kabiliyetini sunan MQ-9B STOL. Bu gelişen yetenek ile MQ-9B, sınıfında büyük güverte amfibi kalkış ve inişini mümkün kılan ve denizde sınırsız potansiyelin kilidini açan ilk SİHA olacak.

İki hava aracı da henüz prototiplerini sergilemediği için belirli bir oranda kıyaslama yapabiliriz. Örneğin MQ-9B STOL, diğer Reaper modellerine oldukça benzer özellikler sunacak. Hız ve yük taşıma kapasitesi tarafında bir gelişme beklenmiyor. Yalnızca modüler bir yapıya sahip olacak.

Öte yandan TB3, selefine göre her anlamda daha büyük ve gelişmiş olacak. Tabii içerisinde kullanılan yapay zeka, yazılım ve diğer teknolojilerin aynı olması bekleniyor. Ancak yük taşıma kapasitesi ve hızında artış olacak.

General Atomics'ten Bayraktar TB3'e rakip geliyor

Yorumlar

Heykel isteriz ~ 2 yıl önce
Heykel yokmu heykel. Bunlar boş işler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tabi ~ 2 yıl önce
TB3 e rakip olsun diye yapmışlardır kesin

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000