23 Kasım 2022, Çarşamba 11:04:39

"Hava Parklar Çoğaltılmalı"

Ankara Gazeteciler ve Yazarlar Derneği ile Tüm Amatör ve Sportif Havacılar Derneği tarafından; Polatlı Orhan Ünsal Hava Parkı’nda bir basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısına Ulusal ve Yerel basından katılan muhabirler, Tüm Amatör ve Sportif Havacılar Derneği Genel Başkanı Orhan Ünsal tarafından bilgilendirildi.
  • Sizin dersiniz havacılığa destek falan değil diğer uçuş okulları gibi insanları pilot ihtiyacının çokluğuna inandırıp parasını almak. Eğitimi öyle veya böyle bitirtip sonrasında da açıkta bırakmak! Pilot olmak isteyen insanlara öğrenci deyip kursiyer gibi davranarak havacılığa katkı sağlamıyorsunuz. Hava Park talebinizin sebebi de artan kira maliyetleriniz. Sadece cebinizi düşünüyorsunuz. Allah kimseyi uçuş okullarının eline düşürmesin..
  • Almanyaya gitsin görsun yetkililer..koca havaalanlarinda öncelik hep amatör havacilarda ve eğitim ucaklarlarindadir..
  • İstemiş ve olmuş..!! 2.000 kg altı hava araçları mtv den muaf artık..!!

Ankara Gazeteciler ve Yazarlar Derneği ile Tüm Amatör ve Sportif Havacılar Derneği tarafından; Polatlı Orhan Ünsal Hava Parkı’nda bir basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısına Ulusal ve Yerel basından katılan muhabirler, Tüm Amatör ve Sportif Havacılar Derneği Genel Başkanı Orhan Ünsal tarafından bilgilendirildi.

Havacılığın gelişmesi için hava parklarını, ülkenin dört bir yanına inşa etmeyi hedeflediklerini Orhan Ünsal; “Dün olduğu gibi bugünde, Türk havacılık tarihinin en önemli isimlerinden; pilot, mühendis ve girişimci Vecihi Hürkuş ile Türkiye'de Havacılık Sanayi’nin önderi Nuri Demirağ’lara ihtiyacımız vardır. Amacımız hava parklarının temellerini atmak için proje üretmektir ve buradan yola çıkarak havacılığa gönül veren gençlerin de önünü açmaktır. Yine ilerdeki zamanlarda Bu hava parklarında sosyal etkinliklerde yapılacaktır. 2000 kg altında olan uçaklarımızın MTV’den muaf tutulmasını da talep ediyoruz. Kendi imkânlarımızla havacılık alanında hizmet etmek için büyük gayretler sarf etmekteyiz. Bu alanda faaliyet gösteren uçuş okullarımıza destek olunması da ayrıca taleplerimiz arasındadır” dedi.

ÜNSAL: “AMACIMIZ HAVACILIĞA KATKI SAĞLAMAK”

Türkiye'nin havacılık alanındaki projelerine katkı sağlamaya çalıştıklarını belirten Orhan Ünsal; “Tüm Amatör ve Sportif Havacılar Derneği olarak havacılığa katkı sağlamak amacıyla çıkmış olduğumuz bu yolda, bu işe gönül veren arkadaşlarımızla projeler üretmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu hava parkları, havacılık alanında gençlerimize uçuş eğitimi vermenin yanı sıra proje üretmelerinin de önünü açacaktır. İş insanlarımız kendi özel uçaklarıyla pratik seyahat yapma imkânına kavuşacaktır. Bu hedeflerin gerçekleştirilmesi yolunda devletin milli emlak yoluyla bizlere hazine arazisi tahsis etmesi çok önemlidir” şeklinde konuştu.

"HAVA PARKLARI ÇOĞALTILMALI"

Hava sahamız tamamen kendi imkânlarımız ile yapılmış bir tesistir diyerek sözlerine devam eden Ünsal; “Havacılığın maliyetini biraz düşürerek insanlarımızın hizmetine bu hava parklarını açabilmeliyiz ve devletimiz bu konuda bize yardımcı olmalıdır. Devletimiz arazi konusunda bize destek olursa bizde iş adamları olarak Türkiye’nin 4 bir yanına hava parkları açabiliriz. Şu anda sadece Sivrihisar da bir hava parkı var ama il bazında baktığımız zaman bir tek Polatlı’da hava parkı bulunmaktadır. Diğer hava meydanları kullanmaya çalışıyoruz ama orada bizlere büyük zorluklar çıkıyor. Hava parkları daha çok açılmalı ve ülkemizde giderek çoğalmalıdır” dedi.

"UÇAN OTOMOBİLLER İÇİN HER YERDE HAVA PARKI AÇILMASI ŞART"

Tüm Amatör ve Sportif Havacılar Derneği Genel Başkanı Orhan Ünsal; Otomobil uçaklar seri üretime geçince hava parklarına daha çok ihtiyaç olacak diyerek; “Bundan 5 yıl sonra uçan otomobiller olacak. Bu proje hayata geçtikten sonra bu tür hava parklarına daha çok ihtiyaç var. Uçan otomobiller gündemimizde, bunların hava parkından kalkıp hava parkına iniş yapması gerekecektir. Bu araçlar kanatlarını kapatıp otomobil statüsüne geldikten sonra şehir içinde işlerini görecekler. Daha sonra tekrar hava parkına gelip, gidecekleri yere hava yolu şeklinde seyahat edeceklerdir. Bunun içinde hava parklarına daha çok ihtiyaç olacak. Otomobil uçak iniş-kalkışlarını büyük meydanlarda yapamazsınız onun için bu tür hava parkları şart” şeklinde konuştu.

İŞ İNSANI ORHAN ÜNSAL MUHABİRLERİ UÇURDU

Orhan Ünsal Bu tür hava parklarını açabilmek için 15 kurumdan izin almak gerekiyor diyerek; “ Cumhurbaşkanlığı başta olmak üzere, İçişleri bakanlığı, Tarım Orman Bakanlığı, belediyeler, sivil havacılık gibi yerlere müracaat etmekteyiz. Biri olumsuz yaklaşsa bu hava parkını açamayız” diyerek sözlerini noktaladı. Ankara Gazeteciler ve Yazarlar Derneği Başkanı Ömer Uzun başta olmak üzere, Basın toplantısı öncesi ve sonrasında muhabirler, sportif uçaklarla Polatlı semalarında uçuş turu yaptı.





"Hava Parklar Çoğaltılmalı"

Yorumlar

Destekmiş ~ 1 yıl önce
Sizin dersiniz havacılığa destek falan değil diğer uçuş okulları gibi insanları pilot ihtiyacının çokluğuna inandırıp parasını almak. Eğitimi öyle veya böyle bitirtip sonrasında da açıkta bırakmak! Pilot olmak isteyen insanlara öğrenci deyip kursiyer gibi davranarak havacılığa katkı sağlamıyorsunuz. Hava Park talebinizin sebebi de artan kira maliyetleriniz. Sadece cebinizi düşünüyorsunuz. Allah kimseyi uçuş okullarının eline düşürmesin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anlamadım ~ 1 yıl önce
Ne demek istediğinizi anlamadım Adamın söylediği hangi şey sizi rahatsız etti. Pilot musunuz yada uçağınız varmı
Cpt ~ 1 yıl önce
Almanyaya gitsin görsun yetkililer..koca havaalanlarinda öncelik hep amatör havacilarda ve eğitim ucaklarlarindadir..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Plt.. ~ 1 yıl önce
İstemiş ve olmuş..!! 2.000 kg altı hava araçları mtv den muaf artık..!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000