25 Mart 2023, Cumartesi 20:46:13

Hava Sen de o yazıya tepki gösterdi; 'Bir gazetecinin konfor hezeyanı'

Havayolu Çalışanları Sendikası da (Hava Sen) uçuş ekiplerine yönelik yazısı nedeniyle bir köşe yazarına tepki gösterdi.
  • Kişisel verilerin korunması kanunu TK personeline geçerli değil mi? Buna kimler izin veriyor? Ayrıca Cebeci kendi ipini çekmiş, bu ne pişkinlik bu ne hadsizlik.
  • Gelir eder tepne misali iste ! Bu bos adam hic hir ise yaramaz ve hep sikayet hep kibir ile ucar ama kendisinden baska kimseye bir faudasi olmaz . Yazik gercekten yazik . Bu saaten sonra ona bilet veren sirketimizede ayriyetten yazik derim ancak . Herkes haddini bilecek
  • O dönemlerde son 20 seneden bu yana olduğu kadar şımartılmadı,palazlandırılmadı ama...
  • Gerçekten bu basit konu için Ahmet Bolat ı aradıysa bu durum bu kişinin basitliğini ve cahilliğini gösterir, Ahmet Bey de eğer kokpit ekibini arayıp sıcaklığın düşürülmesi ile ilgili talimat verdiyse bu durum da Türkiyenin medeniyet ve gelişmişlik konusunda neden en son sıralarda yer aldığını gösterir.
  • Yetkinliğinin ne olduğu belirli olmayan dalkavuk yazısı. Sen ne hakla yıllarca bu işin eğitimini almış kokpit ekibi hakkında yorum yapıyorsun, senin yetkinliğin ne? O kokpit ekibinin kişisel verilerini böyle yayımla cesaretini kendinde nasıl buluyorsun? Türk Hava Yolları Türkiye’nin hava yolu şirketidir, bir zümrenin , bir grubun değildir. Sayın başkan siz de havacılıkla ilgili bu kadar Türk bilim insanı, yetişmiş profesyonel insan varken, böylelerine paye veriyorsunuz. Hem de kendi çalışanınızı hiçe sayarak.
  • Yaşanmis gerçek olay; Yıllar önce bir asya uçuşunda (ist-sin-jakarta)yolcu 24ya da 25j,exitin bir arka koltuğu ,a330 ucak tipi, chime yapti ve kisa bir süre sonra yolcunun ne istediği buyrun beyefende diyerek sorduğumda kolundaki saate bakarak " bisey istemiyorum NEVİN HANIM ne kadar zamanda aramalara bakiyolar zaman tutmamı istiyor" vs şeklinde hic unutmadigim o uyuz cins yüz ifadesiyle söylediğinde önce nevin hanim adina sonra tüm sirket çalışani emekçi arkadaşlarim ve sonra da tüm insanlık adina utanç duymuştum. Açıkçası o gerryi orda evire cevire bi güzel pataklayip sonra da id kartimla varış limaninda istifami verip uçuştan ayrilmak istemiştim ama yapmadım, şimdi tekrar düşündügumde keşke yapsaymisim diyorum.Acaba gerçekten böyleyse siz nevin hanim bunlari yolculardan gerçekten istiyorsaniz hic utanc duydunuz mu lütfen bu yorum aracılığıyla birileri kendilerine sorabilir mi.... Bu iki örnek aynı konu aynı gibi geldi bana. siz hiç Emirates ya da sürekli dünyanın en iyi havayolu seçilen Qatar havayollarından bir yöneticinin yolcular tarafından aranıp çalışanlar hakkinda böyle saçma sapan mubabbetlere muhatap edildiğini duydunuz mu ya da böyle bişey olabilir mi? Sizin başka daha önemli düşünecek uğraşacak işleriniz yok mu...yok gizli yolcu yok gizli müşteri, oyun oynuyoruz orda sizin sacma sapan seçtiğiniz. Bizden profesyonel olmamızi istiyorsanız önce siz yöneticiler profesyonel olun boş işlerle muhabbetlerle uğraşmayin
  • ne yazarsa yassın iyi yada kötü bu tipi kaile almamalı , asla bedava bilet verilmemeli hat açılışlarına çağrılmamalı ,havaya sokan bunu geçmişteki basiretsiz şirket üst yöneticileri
  • 26 Yıllık THY hizmetim sırasında bu '' BEYEFENDİ '' hakkında olumlu hiçbir yorum duymadım.Demekki huylu huyundan vazgeçmiyor.Bu sayfada yazılan değerlendirmelerin altına ben de imzamı atarım. Geçmiş zamanda yapmış olduğu bir değerlendirmeyi de ben hatırlatayım: Seneler önce 35/17 pisti 36/18 iken bir özel hava yolu şirketi uçağı 18 pistinden overrun^a çıktığında bu 'BEYEEFENDİ' BÜYÜK KAZA KIRIM İNCELEME UZMANI OLARAK'' aynen şöyle yazdı ''BUNU İNCELEMEYE NE GEREK VAR BAL GİBİ PİLOTAJ '' Gerisini yazmaya gerek yok sanırım....
  • Yeni hükümet bü şahısın gazetesi üyeliği iptal etsşn
  • Eskiden televizyonda airport diye bir programı vardı, o çıkınca otomatikman çay demliyordu insanlar. :)

Havayolu Çalışanları Sendikası da (Hava Sen) uçuş ekiplerine yönelik yazısı nedeniyle bir köşe yazarına tepki gösterdi.

Geçtiğimiz günlerde TALPA'nın gösterdiği tepkinin ardından Hava Sen de söz konusu yazarı kınadı.

Hava Sen açıklaması:

BİR GAZETECİNİN KONFOR HEZEYANI

Geçtiğimiz hafta, bir gazetede havacılık yazıları yazan Uğur Cebeci isimli gazetecinin, bedeli kimin tarafından karşılandığı bilinmeyen bir biletle seyahat ettiği TK 1954 sayılı İstanbul-Amsterdam seferinde “kişisel konforunun bozulduğu ve terlediği” gerekçesiyle seferin pilotlarını hedef alan bir yazı yazdığı görülmüştür.

Adıgeçenin, pilotluk gibi ciddi ve sürekli eğitimin yanı sıra tecrübe ve birikim de gerektiren, bilim ve tekniğe dayanan bir mesleği eleştirme, meslek sahiplerine ayar verme, akıl öğretme hakkını kendinde görmesini eğitimsiz kişilere özgü bir cesaret veya kendisine olağan dışı bir önem veya güç atfetmesi ile açıklamak yeterli değildir. Cebeci’nin yıllarca Tv programları, köşe yazarlığı yaparak sırtından para kazandığı havacılık sektörünün emekçilerine olan nefretinin, şirket sahipleri ve yöneticilerine gösterdiği sevgi, saygı, şükran, itaat ve minnet duyguları ile birlikte değerlendirmenin daha doğru olacağı düşünülmektedir.

THY eski Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu’nun palazlandırdığı Cebeci, sonraki THY yöneticileri ile de menfaate dayalı “iyi” ilişkilerini sürdürmüş ve kendisinde “havacılığı yönlendiren” akil adam konumuna yerleştirme cesaretini bulabilmiştir.

THY Yönetim Kurulu Başkanını Endonezya’da gece 01:00’de yatağından kaldırarak uçağın klimasını açtırabilecek hakkı, yetkiyi kendisinde görmesi ve bunu herhangi bir mahcubiyet duymadan köşesinde yazması aslında tüm uçuş ekiplerine bir gözdağı, bir tehdit niteliği taşımaktadır.

Ancak asıl vahim olan 90 yıllık geçmişe sahip bayrak taşıyıcı havayolumuzun Yönetim Kurulu Başkanı olan Ahmet Bolat’ın bu skandal talebi olağan karşılaması ve dünyanın bir ucundan talimat vererek 10 dakika içinde adı geçeni rahatlatması ve serinletmesidir.

Cebeci, üstelik bu etik dışı talep ve diyaloğunu köşesinde yazarak Ahmet Bolat’a saygısızlık yapmakla kalmamış aynı zamanda bundan sonra yapacağı seyahatlerde görev alacak havacılık emekçilerine de bir mesaj vermiştir. Artık THY uçuş ekiplerinin, gazeteci olmaktan başka hiçbir vasfı olmayan Cebeci’yi rahat ettirmek, gazabına uğramamak için olağandışı bir çaba göstereceği, gerileceği, baskı altına gireceği tartışmasız olup bu psikolojinin de uçuş emniyetini ciddi biçimde tehdit edeceğinde kuşku bulunmamaktadır.

Eşinin eski kabin memuru olması dışında havacılık konusunda hiçbir bağı, eğitimi, bilgisi ve tecrübesi bulunmadığı halde “Havacılık Gazetecisi” vasfını kullanarak bedava biletle üstelik Business Class’ta dilediği yere seyahat eden Cebeci’nin Sayın Bolat’ı ne zaman arayacağı, “ekmeğim yeterince sıcak değil, içkimin buzu geç geldi” diyerek nasıl şikayet edeceği bilinmemekle beraber “yüz verilen” bu kişinin “astarını ne şekilde isteyeceğini” en iyi bilenlerin de THY üst yöneticileri olduğunda tereddüt yoktur.

Cebeci’nin bu etik dışı ve havacılık kurallarını ihlal eden, uçuş emniyetine zarar verme olasılığı bulunan talepleri ve girişimleri adıgeçenin karakteri ile ilgili bir sorun olmakla beraber asıl sorunun bu kabul edilemez tavrı olağan ve makul gören, adeta emir telakki ederek hemen yerine getiren havacılık şirketlerinin yönetici tavrı ve anlayışında olduğu açıktır. Üstelik seferin görevli pilotlarının sadece şirkette bulunan fotoğraflarını adıgeçen gazeteciye vererek “suçlu” gibi kamuoyuna afişe edilmesine, şirket yönetimine hedef gösterilmesine zemin hazırlayan her seviyedeki personelin de ivedilikle tespit edilerek haklarında gerekli işlemlerin yapılması gerekmektedir.

Çalışanlarının, pandemi döneminde gösterdiği büyük özveri ile ayakta tuttuğu ve 2022 yılında rekor kar ettirdiği THY’nin yönetimine düşen, bir gazetecinin kapris ve komplekslerine gösterdiği ilgi ve özeni, gece-gündüz, yaz-kış demeden görev yapan personeline göstermesi ve onları haksız, dayanaksız saldırılara, iftira ve hakaretlere karşı korumasıdır. Bu tavrı gösterme dirayeti olmayan THY yöneticilerinin, yönetimleri “atanmış” çakma ve güdümlü havacılık STK’larının, çalışanlara insani değerlerle yaklaşmalarının mümkün olmadığı bir kez daha gözler önüne serilmiştir. HAVA-SEN olarak, şirketlerinin koyduğu kuralları uygulayan ve kuralı uyguladığı için, teni hassas bir gazetecinin mesleki yetersizlik, itinasızlık imasıyla rencide ettiği her havacılık çalışanının yanında durmaya, sesi olmaya devam edeceğiz.

Havacılık çalışanlarının tek ve gerçek sesi olarak HAVA-SEN, çalışanların yanında olmaya devam edecektir. Gün birarada olma ve birlikte mücadele günüdür.

HAVA-SEN Senin Sendikan.

Hava Sen de o yazıya tepki gösterdi; 'Bir gazetecinin konfor hezeyanı'

Yorumlar Tüm Yorumlar (97)

KVKK ~ 1 yıl önce
Kişisel verilerin korunması kanunu TK personeline geçerli değil mi? Buna kimler izin veriyor? Ayrıca Cebeci kendi ipini çekmiş, bu ne pişkinlik bu ne hadsizlik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yuz verirsen Deliye ~ 1 yıl önce
Gelir eder tepne misali iste ! Bu bos adam hic hir ise yaramaz ve hep sikayet hep kibir ile ucar ama kendisinden baska kimseye bir faudasi olmaz . Yazik gercekten yazik . Bu saaten sonra ona bilet veren sirketimizede ayriyetten yazik derim ancak . Herkes haddini bilecek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eski yönetim yazana ~ 1 yıl önce
O dönemlerde son 20 seneden bu yana olduğu kadar şımartılmadı,palazlandırılmadı ama...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gerçek mi? ~ 1 yıl önce
Gerçekten bu basit konu için Ahmet Bolat ı aradıysa bu durum bu kişinin basitliğini ve cahilliğini gösterir, Ahmet Bey de eğer kokpit ekibini arayıp sıcaklığın düşürülmesi ile ilgili talimat verdiyse bu durum da Türkiyenin medeniyet ve gelişmişlik konusunda neden en son sıralarda yer aldığını gösterir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ekip Planlama ~ 1 yıl önce
Yetkinliğinin ne olduğu belirli olmayan dalkavuk yazısı. Sen ne hakla yıllarca bu işin eğitimini almış kokpit ekibi hakkında yorum yapıyorsun, senin yetkinliğin ne? O kokpit ekibinin kişisel verilerini böyle yayımla cesaretini kendinde nasıl buluyorsun? Türk Hava Yolları Türkiye’nin hava yolu şirketidir, bir zümrenin , bir grubun değildir. Sayın başkan siz de havacılıkla ilgili bu kadar Türk bilim insanı, yetişmiş profesyonel insan varken, böylelerine paye veriyorsunuz. Hem de kendi çalışanınızı hiçe sayarak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Km6 ~ 1 yıl önce
Yaşanmis gerçek olay; Yıllar önce bir asya uçuşunda (ist-sin-jakarta)yolcu 24ya da 25j,exitin bir arka koltuğu ,a330 ucak tipi, chime yapti ve kisa bir süre sonra yolcunun ne istediği buyrun beyefende diyerek sorduğumda kolundaki saate bakarak " bisey istemiyorum NEVİN HANIM ne kadar zamanda aramalara bakiyolar zaman tutmamı istiyor" vs şeklinde hic unutmadigim o uyuz cins yüz ifadesiyle söylediğinde önce nevin hanim adina sonra tüm sirket çalışani emekçi arkadaşlarim ve sonra da tüm insanlık adina utanç duymuştum. Açıkçası o gerryi orda evire cevire bi güzel pataklayip sonra da id kartimla varış limaninda istifami verip uçuştan ayrilmak istemiştim ama yapmadım, şimdi tekrar düşündügumde keşke yapsaymisim diyorum.Acaba gerçekten böyleyse siz nevin hanim bunlari yolculardan gerçekten istiyorsaniz hic utanc duydunuz mu lütfen bu yorum aracılığıyla birileri kendilerine sorabilir mi.... Bu iki örnek aynı konu aynı gibi geldi bana. siz hiç Emirates ya da sürekli dünyanın en iyi havayolu seçilen Qatar havayollarından bir yöneticinin yolcular tarafından aranıp çalışanlar hakkinda böyle saçma sapan mubabbetlere muhatap edildiğini duydunuz mu ya da böyle bişey olabilir mi? Sizin başka daha önemli düşünecek uğraşacak işleriniz yok mu...yok gizli yolcu yok gizli müşteri, oyun oynuyoruz orda sizin sacma sapan seçtiğiniz. Bizden profesyonel olmamızi istiyorsanız önce siz yöneticiler profesyonel olun boş işlerle muhabbetlerle uğraşmayin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dikkatli ! ~ 1 yıl önce
ne yazarsa yassın iyi yada kötü bu tipi kaile almamalı , asla bedava bilet verilmemeli hat açılışlarına çağrılmamalı ,havaya sokan bunu geçmişteki basiretsiz şirket üst yöneticileri

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fikret TEMELCİ ~ 1 yıl önce
26 Yıllık THY hizmetim sırasında bu '' BEYEFENDİ '' hakkında olumlu hiçbir yorum duymadım.Demekki huylu huyundan vazgeçmiyor.Bu sayfada yazılan değerlendirmelerin altına ben de imzamı atarım. Geçmiş zamanda yapmış olduğu bir değerlendirmeyi de ben hatırlatayım: Seneler önce 35/17 pisti 36/18 iken bir özel hava yolu şirketi uçağı 18 pistinden overrun^a çıktığında bu 'BEYEEFENDİ' BÜYÜK KAZA KIRIM İNCELEME UZMANI OLARAK'' aynen şöyle yazdı ''BUNU İNCELEMEYE NE GEREK VAR BAL GİBİ PİLOTAJ '' Gerisini yazmaya gerek yok sanırım....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hım ~ 1 yıl önce
Bir önceki iniş ypn bildik. Kule konuşma raporları sayesinde kimseye birşey gelmedi.
Yeni hükümet ~ 1 yıl önce
Yeni hükümet bü şahısın gazetesi üyeliği iptal etsşn

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tipe bak ~ 1 yıl önce
Eskiden televizyonda airport diye bir programı vardı, o çıkınca otomatikman çay demliyordu insanlar. :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000