18 Haziran 2021, Cuma 09:30:47

Havaalanlarının krizi atlatması 10 yıldan fazla sürebilir

Avrupa havaalanlarının Covid-19'un sebep olduğu krizden finansal olarak kurtulmasının on yıldan fazla sürebileceği açıklandı.

Avrupa havaalanlarının Covid-19'un sebep olduğu krizden finansal olarak kurtulmasının on yıldan fazla sürebileceği açıklandı. Özellikle iklim krizi ile mücadele alanındaki yatırımların da zarara uğraması söz konusu.

Uluslararası Avrupa Havaalanları Konseyi'ne göre (ACI Europe), sağlık krizi ve buna bağlı seyahat kısıtlamaları, havalimanların 2020'de gelirlerini yüzde 60 düşürdü ve toplam 12 milyar euroluk zarara sebep oldu.

55 ülkede 500'den fazla tesisi temsil eden ACI Europe, bu yaz başlayacak gibi görünen trafikteki toparlanmanın zayıf ve düzensiz olacağını ve 2019'daki hava trafiğinin en iyi ihtimalle 2025'e kadar toparlanamayacağı konusunda uyardı.

ACI Europe yöneticisi Olivier Jankovec, konuya ilişkin yaptığı basın açıklamasında, "Seyahatlerin yeniden başlaması, havaalanlarını hemen sağlıklı bir mali duruma geri getirmeyecek" dedi.

ACI Europe'a göre havalimanları, bazı zamanlarda yoğunluk yaşasa da çok fazla düşük yolculuk dönemleri yaşayacak. Bu durum da artan maliyetler ve pandemi öncesinden düşük gelirler nedeniyle birçok havalimanı etkileyecek.

Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı'na (Eurocontrol) göre de Avrupa'da salgın öncesindeki hava trafiğine dönmek 2029'u bulabilir.

Havaalanlarının krizi atlatması 10 yıldan fazla sürebilir

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000