13 Ekim 2021, Çarşamba 12:37:39

Havacılıkta geleceğin mesleğine adım atın

Türkiye’de Hava Trafik Kontrolörü (ATCO) yetiştiren ilk ve tek vakıf üniversitesi olan Nişantaşı Üniversitesi, 2021-2022 yılı ek yerleştirme tercihlerinde adaylar için iyi bir tercih olarak öne çıkıyor.
  • egitim ücretinin bedelini bir firma yada devlet sizin için ödemiyorsa havacılıktan uzak durun. yoksa sadece özel okulları finanse edersiniz. ne thy ne dhmi dışarıdan kimse almıyor. bedava değilse uzak durun havacılıktan.
  • Düne kadar TAFA’da hava trafik kontrolü olanlar bir gecede işlerinden oldular. Kimse SHGM ve DHMİ’ ye güvenip dışarıdan hava trafik kontrolörü olurum diye güvenmesin.
  • Gençler reklamlara kanmasınlar. Okuldaki öğrencilerden okulun durumunu hakkında gayet iyi bilgi alabilirler. Ben gençlerin yerinde olsam levente para kaptıracağıma aöften 4 yıllık bölüm okur. Stajyer atc olurum
  • Nisantasi deyince bi gulme geliyor insana.
  • 30 bin civari maaslari olacakmis .rahat mesai saatleri zaman zaman gidilen yurtdışı egitimleri.limanina göre 4 lu veya 5 li mesai saatleri.arkanda devlet garantisi.fo olacagima keske atc olsaydim.genclere sonuna kadar tavsiye ederim .mezun olunca 70 kpss puanina bu firsat kaçmaz.
  • belki geleceğin mesleği olabilir ama bugün hakettiği değeri görmemektedir

Türkiye’de Hava Trafik Kontrolörü (ATCO) yetiştiren ilk ve tek vakıf üniversitesi olan Nişantaşı Üniversitesi, 2021-2022 yılı ek yerleştirme tercihlerinde adaylar için iyi bir tercih olarak öne çıkıyor. Hızla gelişen havacılık sektöründeki en prestijli meslek grupları arasında yer alan Hava Trafik Kontrolörlüğü, Türkiye’de de son yıllarda rağbet gören, mesleklerden biri haline geldi.

Bu yıl Mart ayında Hava Trafik Kontrolü Bölümü için Yetkili Eğitim Organizasyonu yetkisi alan Nişantaşı Üniversitesi, Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin desteği ile dört yıllık Hava Trafik Kontrolörlüğü bölümüne öğrenci kabulüne devam ediyor. Büyüyen havacılık sektöründe, en geçerli meslek grupları arasında gösterilen bölümden mezun olan öğrencilerimiz, Türkiye’de kontrolör istihdamını sağlayan DHMİ ile yapılan protokol gereğince Asistan Hava Trafik Kontrolörü olma yolunda ilk adımını atmış oluyor.

DHMİ’nin alt yapı ve eğitim kadrosu açısından da destek verdiği bölümden mezun olan hava trafik kontrolörü adayları, DHMİ bünyesinde yetişen meslektaşları ile aynı bilgi ve beceriye sahip olarak mesleklerini icra etmek için iyi bir alt yapı ediniyorlar. Son yıllarda Eurocontrol’ün de tazminat adı altında verdiği  ek gelir ile Türkiye standartlarının üzerinde bir maaş elde eden hava trafik kontrolörleri, devlet bünyesinde istihdam edildikleri için gençler tarafından daha çok tercih ediliyor. Havacılık sektöründe en yüksek gelir elde eden meslek  grupları arasında pilotlardan sonra ikinci sırada yer alan hava trafik kontrolörleri, kişisel yeterlilik ve tercihler doğrultusunda mesleklerini yurtdışında yapma imkanı da buluyorlar.

Nişantaşı Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Cengiz Mesut Bükeç, “ Hava trafik kontrolörlüğü bölümümüzde nitelikli ve deneyimli eğitmen kadromuzla kusursuz eğitim veriyoruz. Bölümden mezun ettiğimiz öğrencilerimiz, mesleğin gerektirdiği bütün bilgilere sahip oluyor ve simülatörümüzde uygulanan gerçek durum senaryoları sayesinde mesleki açıdan hazır hale geliyorlar. Bu yıl ayrıca SHGM onaylı bir eğitim kurumu yetkisine kavuşmamız sayesinde 4 yıllık eğitimlerini tamamlayan öğrencilerimize sertifika hakkı da tanıyabileceğiz. Bu ayrıcalıklı sertifikayı verme yetkisi sadece DHMİ’de var” dedi.

Havacılıkta geleceğin mesleğine adım atın

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

uzak durun ~ 3 yıl önce
egitim ücretinin bedelini bir firma yada devlet sizin için ödemiyorsa havacılıktan uzak durun. yoksa sadece özel okulları finanse edersiniz. ne thy ne dhmi dışarıdan kimse almıyor. bedava değilse uzak durun havacılıktan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İyi araştırın ~ 3 yıl önce
Düne kadar TAFA’da hava trafik kontrolü olanlar bir gecede işlerinden oldular. Kimse SHGM ve DHMİ’ ye güvenip dışarıdan hava trafik kontrolörü olurum diye güvenmesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tafa ~ 3 yıl önce
alakası yok şuan dediğiniz durumun sanırım karıştırdınız aynı bölüm anadolu üniversitesindede mevcut adamlar onaylı eğitim kuruluşu okul uzay üssü gibi önyargılı olmayın lütfen
Karar gençlerin ~ 3 yıl önce
Gençler reklamlara kanmasınlar. Okuldaki öğrencilerden okulun durumunu hakkında gayet iyi bilgi alabilirler. Ben gençlerin yerinde olsam levente para kaptıracağıma aöften 4 yıllık bölüm okur. Stajyer atc olurum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rezalet ~ 3 yıl önce
Nisantasi deyince bi gulme geliyor insana.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fo arif ~ 3 yıl önce
30 bin civari maaslari olacakmis .rahat mesai saatleri zaman zaman gidilen yurtdışı egitimleri.limanina göre 4 lu veya 5 li mesai saatleri.arkanda devlet garantisi.fo olacagima keske atc olsaydim.genclere sonuna kadar tavsiye ederim .mezun olunca 70 kpss puanina bu firsat kaçmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çakma fo ya ~ 3 yıl önce
hangi ülkede oluyormuş bunlar acaba? bizim neden haberimiz yok? her kpssden 70 alan kontrolör olabiliyor muymuş? hakkımız olan bahsettiğiniz maaşların yanından geçebiliyor muyuz? 5-10 senede bir yurtdışı eğitimine katılabilen kendini şanslı sayıyor. 4lüsü 5lisi ok de gerisi boş
atc ~ 3 yıl önce
Bu rakamın yarısını anca alıyor kontrolörler.Üstelik avrupanın en düşük rakamlarından biri bu. Hele bir de istanbulda çalışıyorsan avrupanın şu an en yoğun hava sahası. Herşey toz pembe değil malesef.
maybe one day ~ 3 yıl önce
belki geleceğin mesleği olabilir ama bugün hakettiği değeri görmemektedir

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000