08 Aralık 2021, Çarşamba 11:27:52

Hava-İş TİS İçin Yetki Belgesini Aldı

Türk Hava Yolları çalışanlarının bağlı olduğu Türkiye Sivil Havacılık Sendikası'nın (Hava-İş) Çalışma ve Sosyal Güvelik Bakanlığı'na yaptığı başvuru sonuçlandı. Hava-İş, toplu iş sözleşmesi için gereken yetkiyi aldı.
  • Ülkede tüm değerler aksi ile yer değiştirdi ; yani yalancılık , hırsızlık ve ahlaksızlık tam tersi olan değer bildiğimiz kavramların yerini aldı… Ve ne yazık ki galipte geliyorlar .. bana cüzdan mı uzatıyor eşantiyon bişey uzatıyor önlerinden yanlışlıkla geçerken , hayır diyorum istemiyorum - üyeniz değilim , olsun kptım alın hediyemix olsun diyor pişkin şişkin sırıtarak ..
  • Sendıkadan istifa zamanı geldi
  • Zamanında birlik olamamanin acı sonuçları
  • ...
  • Çalışanlardan talep toplayacakmış ! Hiç utanmıyorsun değil mi ?
  • 2020 yi gösterip 2019 a şükrettirecekler ;)
  • *Hükümet olarak aşırı fiyat yükselterek ve stokçuluk yaparak piyasayı zehirleyenlere karşı sonuna kadar mücadele etmekte kararlıyız. Bizim hiç kimsenin kazancında gözümüz yoktur, bizim karşı çıktığımız ve mücadele ettiğimiz tek şey o da sömürür. *Bu sömürü emek üzerinden yapılsa da karşıyız, mal ve hizmet üzerinden yapılsa da karşıyız. Para üzerinden yapılsa da karşıyız. *Sadece kendisi daha çok kazanma hırsıyla ülkenin dengelerini bozmaya, milletin hakkına, hukukuna girmeye kalkanlara izin vermeyeceğiz. Demis, insallah thy yoneticilerine de soyluyordur, zira cok hakkimiz yendi, kriz firsata cevirildi, maaslar kus oldu. Yeter
  • Cocuklarinizdan ciksin..
  • bir önceki tis te en azından rekabet vardı, su kadar kötü bir zamanda rekabet bile yaşanmıyor. demokraside her geçen gün geriye gidiyoruz, her alanda! bugün kendi üyesi pilotlarla görüşmeye dahi cesaret edemeyen, pilotların yüzüne “size danışmadan ücret düzenlemesini asla onaylamayız” deyip ertesi ay hazırola geçip imzalayan, “sözde sendika” hava is denen trajikomik yapıya bizden güzel bir söz ya da temenni çıkmaz. ancak bir söz yakışır onlara: MAKAM KORKUSUYLA SAVUNMADİGİNİZ/ TEMSİL ETMEDİGİNİZ BİR KURUŞ HAKKIM GEÇİYORSA HARAM ZİKKİM OLSUN SİZE
  • Maaşlar pandemi nedeniyle yuzde 50 erimişti. Üzerine dolar artışı geldi. Maaşlar minicik kaldı ayıptır. Kiralar 3 kat arttı. Pazarları da istiyoruz. Hakkımız. İzin zamanı kokpit hala 60 saat ucuyor. Normalde uçtuğumuzun yarısını ucmalıyız. İzin alındığı ay 1 tane boş alınıyor tabloya göre bu da yanlış. Ftl tamamen kalkmalı yoksa kaza yapacagız. Gece ucusu ardından sabah erken ucus verilmemeli. Son bacak pass duty den sayılmıyor. Ve 2 saat bekletip üstüne pas cekiliyor üstelik. Bunları alın !

Türk Hava Yolları (THY) çalışanlarının bağlı olduğu Türkiye Sivil Havacılık Sendikası'nın (Hava-İş) Çalışma ve Sosyal Güvelik Bakanlığı'na yaptığı başvuru sonuçlandı. Hava-İş, toplu iş sözleşmesi için gereken yetkiyi aldı.

Hava-İş Sendikası, THY Yönetimi ile gerçekleştireceği Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri için bakanlıktan yetki belgesini aldı. 

Yetki belgesini alan Hava-İş, yer personeli, kabin ve kokpit personeline desteklerinden dolayı da ayrıca teşekkür etti.

Hava-İş üyelerine gönderdiği mesajda, personel taleplerinin bir an önce sendikaya ulaştırılmasıyla THY yönetimi ile yapılacak müzakerelerde seslerinin daha gür çıkmasını sağlayacağını belirtti.

İşte Hava-İş tarafından üyelere gönderilen o mesaj:

"Değerli Üyelerimiz;

03.11.2021 Tarihinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına yapmış olduğumuz başvuru neticesinde THY A.O ile Toplu İş Sözleşmesi imzalamak için gerekli olan yetkimiz yasal prosedürün sonuçlanması ile tarafımıza ulaşmıştır. THY A.O' da üye sayımız ve örgütlülüğümüz ile tek yetkili sendika olduğumuz alınan yetki belgesiyle birlikte bir kez daha tescil edilmiştir.

Tarafımıza ulaşan yetki belgesi ile önümüzdeki günlerde THY A.O yetkililerine Toplu İş Sözleşmesi çağrısında bulunacağız. Bu süreçte bizlere verdiğiniz destekten dolayı; yer personeli, kabin ve kokpit personeli üyelerimize ayrı ayrı teşekkür ederiz.

THY A.O ile yürüteceğimiz Toplu İş Sözleşmesi taslağı için taleplerinizi aşağıda belirtilen mail adreslerine atmanız hak mücadelemizde elimizi güçlendirecek, müzakere masasında sizin sesinizi daha gür yansıtmamızı sağlayacaktır.

Kabin Kokpit Talepleri İçin : [email protected]
Yer Personeli Talepleri İçin : [email protected]


Saygılarımızla,

Türkiye Sivil Havacılık Sendikası (Hava-İş)
Yönetim Kurulu"


Hava-İş TİS İçin Yetki Belgesini Aldı

Yorumlar Tüm Yorumlar (62)

Kpt ~ 2 yıl önce
Ülkede tüm değerler aksi ile yer değiştirdi ; yani yalancılık , hırsızlık ve ahlaksızlık tam tersi olan değer bildiğimiz kavramların yerini aldı… Ve ne yazık ki galipte geliyorlar .. bana cüzdan mı uzatıyor eşantiyon bişey uzatıyor önlerinden yanlışlıkla geçerken , hayır diyorum istemiyorum - üyeniz değilim , olsun kptım alın hediyemix olsun diyor pişkin şişkin sırıtarak ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İyi hatırlattı ~ 2 yıl önce
Sendıkadan istifa zamanı geldi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rebel ~ 2 yıl önce
Zamanında birlik olamamanin acı sonuçları

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Komik ~ 2 yıl önce
...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Talepler ! ~ 2 yıl önce
Çalışanlardan talep toplayacakmış ! Hiç utanmıyorsun değil mi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bla bla ~ 2 yıl önce
2020 yi gösterip 2019 a şükrettirecekler ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rte ~ 2 yıl önce
*Hükümet olarak aşırı fiyat yükselterek ve stokçuluk yaparak piyasayı zehirleyenlere karşı sonuna kadar mücadele etmekte kararlıyız. Bizim hiç kimsenin kazancında gözümüz yoktur, bizim karşı çıktığımız ve mücadele ettiğimiz tek şey o da sömürür. *Bu sömürü emek üzerinden yapılsa da karşıyız, mal ve hizmet üzerinden yapılsa da karşıyız. Para üzerinden yapılsa da karşıyız. *Sadece kendisi daha çok kazanma hırsıyla ülkenin dengelerini bozmaya, milletin hakkına, hukukuna girmeye kalkanlara izin vermeyeceğiz. Demis, insallah thy yoneticilerine de soyluyordur, zira cok hakkimiz yendi, kriz firsata cevirildi, maaslar kus oldu. Yeter

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Km ~ 2 yıl önce
Cocuklarinizdan ciksin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
uçuş ekibi ~ 2 yıl önce
bir önceki tis te en azından rekabet vardı, su kadar kötü bir zamanda rekabet bile yaşanmıyor. demokraside her geçen gün geriye gidiyoruz, her alanda! bugün kendi üyesi pilotlarla görüşmeye dahi cesaret edemeyen, pilotların yüzüne “size danışmadan ücret düzenlemesini asla onaylamayız” deyip ertesi ay hazırola geçip imzalayan, “sözde sendika” hava is denen trajikomik yapıya bizden güzel bir söz ya da temenni çıkmaz. ancak bir söz yakışır onlara: MAKAM KORKUSUYLA SAVUNMADİGİNİZ/ TEMSİL ETMEDİGİNİZ BİR KURUŞ HAKKIM GEÇİYORSA HARAM ZİKKİM OLSUN SİZE

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yapılması gereken ~ 2 yıl önce
Maaşlar pandemi nedeniyle yuzde 50 erimişti. Üzerine dolar artışı geldi. Maaşlar minicik kaldı ayıptır. Kiralar 3 kat arttı. Pazarları da istiyoruz. Hakkımız. İzin zamanı kokpit hala 60 saat ucuyor. Normalde uçtuğumuzun yarısını ucmalıyız. İzin alındığı ay 1 tane boş alınıyor tabloya göre bu da yanlış. Ftl tamamen kalkmalı yoksa kaza yapacagız. Gece ucusu ardından sabah erken ucus verilmemeli. Son bacak pass duty den sayılmıyor. Ve 2 saat bekletip üstüne pas cekiliyor üstelik. Bunları alın !

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000