07 Ekim 2021, Perşembe 14:13:33

Hava-İş'ten THY Yönetimine Sert Eleştiri

Türk Hava Yolları çalışanlarının bağlı olduğu yetkili sendika Hava-İş, son dönemde yaşanan gelişmeler üzerine üyelerine yönelik mesaj yayınladı. Hava-İş tarafından yayınlanan duyuruda, THY Genel Müdürü Bilal Ekşi'ye de hadis yoluyla gönderme yapıldı.
  • Şu an bizlere karşı yazılmaya başlanmış ve Hava-iş'in de başrolde oynayacağı senaryoları bozabilmenin ilk ve tek adımı tüm üyelerin 'dayanışma aidatı' ödemeden Hava-İş sendikasından ayrılmasıdır. Ayrıldıktan sonra da ille de başka bir sendikaya üye olmak zorunda değilsiniz. Bunu yapmadığınız ve Havaİş'i hak etmedikleri aylık milyonlarca lira toplamındaki aidatlarınız ile desteklediğiniz ve de en önemlisi 'İŞTEN ATILIRIM' korkusunu yaşadığınız sürece bu senaryoları hazırlayanların ekmeklerine yağ sürmeye devam edersiniz.
  • 2 sene önceki maaşınıza iki senelik enflasyonyuzde 20 + 20 ortalama yuzde 40-45 zam koyun bakalım. Şu an kesinti yuzde 70-75 civarında. Ayakta uyutuyorlar.
  • Yakinda sendika gorusmeleri baslayacak diyorsun, personele taleplerini sormayi dusunuyor musun? Yoksa sirketin taleplerini kimseye sormadan CB onunde onaylayacak misin?
  • 100 lira olan maaşımızdan yüzde 30 eksiltirseler maaşımız 70 lira oluyor. Maaşımızı eski haline getirmek için yüzde 30 zam yaparlarsa yeni maaşımız 91 liraya oluyor. Kapiş. ( Enflasyondan oluşan farkı hiç katmıyorum.)
  • 2 yıl oldu neredeyse bu işkenceyi yaşamaya başlayalı. Sonunda dayanamaz oldum arabayı sattım, parayı bankaya yatırdım. SİZ HAKETTIGIM HELAL PARAYI KESTİĞİNİZ İÇİN, ARABA PARAMI BANKAYA YATIRIP HARAM PARA İLE KARNIMI DOYURUP, KİRAMI ÖDÜYORUM. Allah sizi bildiği gibi yapsın...
  • gene neyin peşindesin?
  • Hava-İş’ten masallar ….
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • Sarı sendika bu imzayı atan açıdan hiç szo etmemişin neden acaba??? Senin işin çalışanı hedef göstererek hedefi şaşırtmak kemal dikkatet birdaha secilemeyeceksin bu çamur at izi kalsın sana yaramayacak Kemal tatlı tatli otur sen sonun geldi seninde
  • Ameliyat yapan kişi o ameliyatta başarısız olursa bir kişiyi öldürür. Hastanede doktorunun arkasında durur. Mahkeme örneklerine bakın. Pilota yüzlerce can emanet. Artı maaşı Euro'ya çevirme zahmetine girerseniz verilen maaşın komedi olduğunu anlarsınız. Ama anlamak istememeniz ayrı. Uçakta aktif seyahat ediyorsanız illa ki bu cümlelerinize pişman olacak türbülanslara girersiniz.

Türk Hava Yolları çalışanlarının bağlı olduğu yetkili sendika Hava-İş, son dönemde yaşanan gelişmeler üzerine üyelerine yönelik mesaj yayınladı. Hava-İş tarafından yayınlanan duyuruda, THY Genel Müdürü Bilal Ekşi'ye de hadis yoluyla gönderme yapıldı. 

Çalışanların yaptığı fedakarlıklarla1,5 milyar dolar civarında bir tasarruf sağlandığı ifade edilirken, "2023 hesabı yapan koltuk sevdalısı üst yöneticiler şunu unutmasınlar ki üyelerimiz bu fedakarlıkları şirket ayakta kalsın diye yapmıştır. Üst yöneticilere daha parlak bir ikbal sağlamak için değil" sözleriyle THY yönetimi eleştirildi.

İşte Hava-İş Sendikası tarafından yayınlanan o duyuru:

"Değerli Üyelerimiz,

Pandeminin başından bu yana, değerli üyelerimizin işverenden tek beklentisi, şirkete olan aidiyetlerini güçlendirecek ve üyelerimizin yanında olduğunu hissettirecek bir yönetim anlayışı olmuştur. Ancak bu süreçte gerek işveren üst yönetimi gerek birim yöneticileri maalesef bu hassasiyeti göz ardı etmişlerdir. Havacılık sektöründeki diğer özel şirketler, personel sorunlarıyla bu süreçte teker teker ilgilenmişler, sürecin ekonomik, sosyal ve psikolojik etkilerine çözümler üretmişlerdir. THY A.O işvereni maalesef bu süreçte de yetersiz kalmıştır. Covid-19’a yakalanan, tahliye uçuşlarında canını ortaya koyan, operasyonun devamı için aralıksız çalışan kıymetli üyelerimize bu özverilerinden ve tüm ekonomik zorluklara göğüs germelerinden dolayı şükranlarımızı sunarız.

Sizlerinde desteği ile aşmaya çalıştığımız bu süreçte tüm bu yaşananlar yetmezmiş gibi THY A.O Genel Müdürü aylardır muhatap almadığı üyelerimize gerekli bilgileri ulaştırmamış sadece tweetler atmakla vakit harcamıştır. Bununla birlikte bulunduğu makam icabı tüm çalışanları temsil ediyor olmasına rağmen üyelerimiz arasında ayrıcalık oluşturmaya yönelik toplantılar yaparak üyelerimizle ilgili konuları, muhatabı olmayan, yetkisiz mecralara asılsız bilgiler vererek yeni bir algı operasyonu başlatılmak istenmiştir, tıpkı verimli ve başarılı kullanamadıkları 2017’deki FTL konusu ile sendikayı bitirme projeleri gibi…

28 Eylül 2021 tarihinde ne çalışanlara ne de Yetkili Sendikaya en ufak bir fikir sormadan “Yeni Dönem, New Era” adlı bir sisteme geçmeye karar vermiştir.  Üyelerimiz, aylar sonra net bir çalışma düzenine geçebilmişler ve işveren tarafından yaratılan bu belirsizlikten 1.5 yıl sonra kurtulabilmişlerdir. Geç kalmış olsalar da bu uygulama ile ofislerine dönen üyelerimize, yaptıkları küçük jestler için kendilerine teşekkür ediyoruz. Keşke 2020 Mart başından bu yana pandeminin tüm ağır şartlarında kesintisiz çalışmaya, servis hizmeti dahi almadan kendi imkanları ile işlerine giden Kabin-Kokpit personeli, vardiyalı operasyon personeli, yer personeli ve özellikle tek kazanç kapımız diyerek övündükleri kargo biriminin tüm personeline bu jestleri yapabilmiş, en azından pandemi boyunca kumanya yerine yemek imkanı sağlamış olsalardı. Pandemi döneminde kesintisiz çalışan üyelerimizin sorunlarına kulak tıkayan genel müdür “Yeni Dönem”le birlikte yaptığı jestlerle üyelerimiz arasında bir ayrım yapılıyor izlenimi oluşturmaktadır. Bu da sendika aleyhine bir algı tazelemektir.

26. Dönem Toplu İş Sözleşmesinin 31 Aralık’ta son bulmasıyla yeni Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri başlayacaktır. Hukuken 26. DÖNEM TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ’NİN COVİD-19 KÜRESEL SALGIN ŞARTLARINA UYARLANMASINA DAİR PROTOKOL sadece 26.Dönem TİS yürürlülük süresi içerisinde geçerlidir ve 31 Aralık’ta protokol de hükmünü yitirecek, 1 Ocak itibariyle, yeni akdedilecek TİS hükümleri geçerli olacaktır. Sözleşme süresi uzasa dahi, kanunların öngördüğü üzere kazanılmış haklar geriye dönük olarak ödenecektir. Sayın Genel Müdürün verdiği 2023 değerlendirmesi anlaşılan o ki twitter aleminde yayılan ve sadece kendi arkadaş grubu içerisinde karşılığı olan bir tarih olsa gerek. Zira bu konunun konuşulacağı yer TİS masasıdır. Şimdiden 2022 yılının bütçesine hazırlanan sayın genel müdürün Uçuş operasyonları hakkında attığı “başarıyoruz” ve “Avrupa'da birinciyiz” başlıklı tweetleri atmak yerine bu sürece daha iyi hazırlanması tavsiyemizdir.

THY A.O’nun küresel rakiplerinin normal maaş düzenine dönmeleri bir yana, ülkemizdeki diğer özel havayolu şirketleri ve THY A.O’nun %50 ortağı olduğu SunExpress dahi normal maaş düzenine dönmüştür. Ancak ne hikmetse THY A.O ‘da aşılamaz bir krizin varlığı ve bunun başarıyla yönetildiği algısı yapılmaktadır. Realiteden hayli uzak bu algıyla, krizin tek faturası üyelerimize çıkarılmaktadır. THY A.O, başta maaşlarından olmak üzere üyelerimizin yapmış oldukları fedakarlıklar sayesinde yaklaşık 1,5 Milyar Dolar (1.500.000.000 USD) seviyesinde tasarruf sağlamıştır. 2023 hesabı yapan koltuk sevdalısı üst yöneticiler şunu unutmasınlar ki üyelerimiz bu fedakarlıkları şirket ayakta kalsın diye yapmıştır. Üst yöneticilere daha parlak bir ikbal sağlamak için değil. Ancak kar-zararı önüne getirilen kağıttaki rakamlardan ibaret sananlar bilsinler ki; satışından bagajına, yerden kargoya, kabinden kokpite kadar tüm üyelerimiz şirketin kazançlarını, kargo gelirlerini ve uçuş operasyon oranlarını anbean takip etmektedir. Bu açıklamalar gerçekleri bilen üyelerimizi aldatamamaktadır.

2018 yılında işçi düşmanı politikalarınız yüzünden gruplar halinde şirketten ayrılan pilot üyelerimizi durdurmak üzere, kapımızı çaldığınız gibi tekrar geldiğinizde yapacağınız en büyük teklif bile üyelerimizin size karşı sarsılan güven ve aidiyetlerini kazanmaya yetmeyecektir.

Üyelerimizin maaşlarından feragat ederek sizlere kazandırmış oldukları milyon dolarlar bu süreci atlatmaya yetmiştir. Artık eski düzene dönme vakti gelmiştir. Zaman yaraları sarma ve hiçbir çalışanı kaybetmeden güçlenerek tekrardan zirveye çıkma vaktidir. Bu konuda yapılacak en ufak tereddüt çalışanları dayanılmaz hale gelen şartlardan kaçmaya sevk edecek ve şirketi pandemi şartlarından daha zorlu bir çıkmaza  sokacaktır. Bu tereddüdün failleri olarak THY tarihine adınız kara harflerle yazılacaktır.

Son olarak Sayın Genel Müdürden, twitterdan artan zamanda, cümle içerisinde kullanmaktan zevk aldığı “dip operasyon sonuçları” “operasyonel sonuçlar” gibi anlamı kendinden menkul kelimeleri kullanmak yerine; rakip havayolu şirketleri gibi sizlerin de sözde değer verdiğiniz çalışanlarınızın maaşlarının iyileştirmesine yönelik kaynakların oluşturulması hususunda çaba sarf etmesini bekliyoruz.

Sayın Genel Müdüre önümüzdeki hafta twitterda paylaşmak, kendi ve kendi gibi düşünen hak ve hukuka sahip çıkmayan üst yönetimin de pay çıkarabilmeleri için “Kolaylaştırın zorlaştırmayın; müjdeleyin, nefret ettirmeyin!” (B69 Buhârî, İlim, 11) Hadis-i Şerif’ini hatırlatmayı bir borç biliriz.

Pandemi sürecinde hayatlarını kaybeden kıymetli üyelerimizi bir kez daha rahmetle yâd ediyor, ailelerine tekrar başsağlığı diliyoruz.

Kıymetli üyelerimiz; söz verdiğimiz gibi tüm haklarınızın bekçisi olacak ve en kısa sürede bu zorlu süreci sizlerinde desteği ile atlatacağımıza olan inancınız tam olsun.

Sağlıklı ve huzurlu günler dileriz.

Türkiye Sivil Havacılık Sendikası (Hava-İş)"

Hava-İş'ten THY Yönetimine Sert Eleştiri

Yorumlar Tüm Yorumlar (210)

İlk adım ~ 2 yıl önce
Şu an bizlere karşı yazılmaya başlanmış ve Hava-iş'in de başrolde oynayacağı senaryoları bozabilmenin ilk ve tek adımı tüm üyelerin 'dayanışma aidatı' ödemeden Hava-İş sendikasından ayrılmasıdır. Ayrıldıktan sonra da ille de başka bir sendikaya üye olmak zorunda değilsiniz. Bunu yapmadığınız ve Havaİş'i hak etmedikleri aylık milyonlarca lira toplamındaki aidatlarınız ile desteklediğiniz ve de en önemlisi 'İŞTEN ATILIRIM' korkusunu yaşadığınız sürece bu senaryoları hazırlayanların ekmeklerine yağ sürmeye devam edersiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Maaş yarım değil ~ 2 yıl önce
2 sene önceki maaşınıza iki senelik enflasyonyuzde 20 + 20 ortalama yuzde 40-45 zam koyun bakalım. Şu an kesinti yuzde 70-75 civarında. Ayakta uyutuyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eyy Acibiber ~ 2 yıl önce
Yakinda sendika gorusmeleri baslayacak diyorsun, personele taleplerini sormayi dusunuyor musun? Yoksa sirketin taleplerini kimseye sormadan CB onunde onaylayacak misin?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Matematik ~ 2 yıl önce
100 lira olan maaşımızdan yüzde 30 eksiltirseler maaşımız 70 lira oluyor. Maaşımızı eski haline getirmek için yüzde 30 zam yaparlarsa yeni maaşımız 91 liraya oluyor. Kapiş. ( Enflasyondan oluşan farkı hiç katmıyorum.)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne desem... ~ 2 yıl önce
2 yıl oldu neredeyse bu işkenceyi yaşamaya başlayalı. Sonunda dayanamaz oldum arabayı sattım, parayı bankaya yatırdım. SİZ HAKETTIGIM HELAL PARAYI KESTİĞİNİZ İÇİN, ARABA PARAMI BANKAYA YATIRIP HARAM PARA İLE KARNIMI DOYURUP, KİRAMI ÖDÜYORUM. Allah sizi bildiği gibi yapsın...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hava iş ~ 2 yıl önce
gene neyin peşindesin?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:) ~ 2 yıl önce
Hava-İş’ten masallar ….

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pazar Mesaileri ~ 2 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sarı sendika tatlici ~ 2 yıl önce
Sarı sendika bu imzayı atan açıdan hiç szo etmemişin neden acaba??? Senin işin çalışanı hedef göstererek hedefi şaşırtmak kemal dikkatet birdaha secilemeyeceksin bu çamur at izi kalsın sana yaramayacak Kemal tatlı tatli otur sen sonun geldi seninde

Yanıtla

Kalan karakter 1000
. ~ 2 yıl önce
Ameliyat yapan kişi o ameliyatta başarısız olursa bir kişiyi öldürür. Hastanede doktorunun arkasında durur. Mahkeme örneklerine bakın. Pilota yüzlerce can emanet. Artı maaşı Euro'ya çevirme zahmetine girerseniz verilen maaşın komedi olduğunu anlarsınız. Ama anlamak istememeniz ayrı. Uçakta aktif seyahat ediyorsanız illa ki bu cümlelerinize pişman olacak türbülanslara girersiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000