04 Temmuz 2022, Pazartesi 15:29:27

Hava-İş'ten Zam Açıklaması

Türk Hava Yolları çalışanlarının bağlı olduğu yetkili sendikası Hava-İş, TÜİK'in enflasyon oranlarını açıklamasından sonra ücret artışlarıyla ilgili bir duyuru yayınladı.
  • Hayırdır başkan neyin müzakeresine açıksınız .? Pazar ücreti , yol ücretini verdikten sonra daha NELERİ verelim ( SATALIM ) in görüşmelerine mi HAZIRLIYORSUN UNUTMA......: “ VEREN DE SATAN DA KENDİNDEN VERİR” der .K.Maraş Atasözü
  • Gelecek aylarda gorucez hep beraber bu zamların hiper enflasyonla nasıl çöp olduğunu...
  • Sendika olmadan devlet zaten o kadar zam yapıyor ,birde iş yaptım diye demeç mi veriyorsun ?:))
  • Biz Doco istanbulda çalışan kontratlı süpervisor ve üstü personeliz. THY nin yaptığı Yuzde elliye yakın zam sonrasında Doco Da kendi işçilerine Yine enflasyon oranında zam yaptı. Kontratlı personel yılda bir kere zam alıyor. Ancak bu yıl haziran itibarı ile işçi arkadaşlarımızın çok altında kaldık. Altı ay böyle zor geçecek. Atilla Bey siz de kontratlı personelinize altı aylık enflasyon kadar zam yapmayı düşünmez misiniz. Çok zor durumdayız. Saygılarımızla
  • Kokpit için yapılması gereken bu zam yansıdıktan sonra %35 artış yapmaktır..İkisi beraber yapılacaksa da 1.4735 x 1.35 = 1.99 yani %100 artış yek seferde yapılırsa eski oranlara dönülmüş olunur. İki oranı toplayarak değil çarparak.. Ben ödül vs istemiyorum.Ben gerçek maaşımı istiyorum.Şirket bilanço olarak kâr açıklasın diye gider artışına girmek istemiyor. Kâr payı dağıtmak istiyor.Kâr payından en çok uçucular dışındaki çalışanların memnun kalacağını düşünüyorum. Adaletli olunarak herkese COVID zamanı kesilen ücretlerine orantılı iade yapılması gerekir ama sanmıyorum.Kesilen yaklaşık toplam da 12 maaş var kokpit için..
  • Evden mesai yazan özel büro ve iştirakler şefleri kapsam dışında tutulsun.bu adalet olamaz
  • hangi müzakere? ayda 150 saat uçulabilsin diye mi?
  • Devletin verdigi bu degil mi zaten ? +5 mi olay onu anlamadim
  • AHMET BOLATIN İSTİFASINI DA TGS GETİRİCEK YAKINDIR EMEKCININ EKMEGIYLE OYNAMAK NEDIR GORECEKSINIZ KIMSENIN MAASINDA GOZUM YOK ALLAH DAHA COK VERSIN SIRKETIMIZ KAZANINCA PERSONELDE KAZANACAK DEDINIZ BAYRAMDA BAYRAM MAASI YOK DEDINIZ 65 BIN KISILIK AILEYIZ DEDINIZ MAASLARINIZI ZAMLI ONECEK DEDINIZ BIRAKIN ZAMI ZAM ORANINI DAHIL ACIKLAMADINIZ BU BARDAGI TAŞIRAN SON DAMLAYDI AHMET BEY BENIM KIRAM 4 BIN TL MAASIM 5 BIN TL ALAN ISCIYE ZAMLI ODEMEDINIZ GERİ KALAN TUM CALISANLARA ZAMLI MAASLARI YATIRDINIZ YAZIKLAR OLSUN SENDIKAYA UYE OLMAYA DAVET EDIYORUM TUM ARKADASLARIMIZI GREV YAKINDIR TUM TURKYE ISTASYONLARINDA BUNUN BEDELINI ODEYECEKSINIZ AYLARDIR IZINSIZ ERKENE MESAI DEVAMA MESAI UCRETLI KOLELIK 12 SENEDIR CALISTIGIM ISIMDEN SOGUDUM SAYENIZDE BU KADAR MI UMURSANMAZ CALISAN MAIL BİLE ATILMADI AMA UCAK SIPARISLERI YENI ATAMALAR TAM GAZ DEVAM EDİYOR TÜM ÇALIŞAN EMEKCI ARKADAŞLARIMI GREVE DAVET EDİYORUM İNCELDİGİ YERDEN KOPTU AARTIK ALİ BEY ONCEDEN ZAM ORANINI SİZ PAYLAŞIRDINIZ ODA YOK!
  • maili okudum midem bulanı, bu nasıl bir yüzsüzlüktür. devletin 6 aylık enflasyonu yanlış hesaplamasından oluşan, 6 aylık toplam hak kaybının kısmen iadesi olan bir düzenleme bu. (tüik e göre sabunlanmış sayılarla tabiii ). sanki müzakere yaptılar da aldılar. önce ilkokul müfredatındaki yüzdelik sayılarda toplama çıkarma işlemi konularını öğrensinler sonra konuşsunlar.

Türk Hava Yolları çalışanlarının bağlı olduğu yetkili sendikası Hava-İş, TÜİK'in enflasyon oranlarını açıklamasından sonra ücret artışlarıyla ilgili bir duyuru yayınladı. 

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından duyurulan yüzde 42,35'lik oranın üzerine Toplu İş Sözleşmesi'nde yer alan artı yüzde 5'le birlikte toplam yüzde 47,35'lik zam uygulanacağı duyuruldu.

İşte Hava-İş tarafından yapılan o zam açıklaması:

"Değerli üyelerimiz,

27. Dönem Toplu İş Sözleşmesi 32. Maddeye göre birinci yıl, ikinci altı ay ücret zammı TÜİK Tüketici Fiyat Endeksi (2003=100) Haziran 2022 indeks sayısının Aralık 2021 indeks sayısına göre değişim oranına ilave olarak %5 eklenerek yapılacaktır.

Bu kapsamda 30.06.2022 tarihindeki ücretlere, 01.07.2022 tarihinden geçerli olmak üzere %47,35 oranında ücret zammı yapılacaktır. (Türkiye İstatistik Kurumunun 2003=100 Temel Yılı Türkiye Geneli Haziran 2022 indeks sayısı olan 977,90 rakamının, Aralık 2021 indeks sayısı olan 686,95 rakamına bölünmesiyle değişim oranı %42,35 çıkmaktadır, bunun üzerine %5 TİS ile gelen ilave zam eklenmiştir.)

Saygılarımızla bilgilerinize sunar, çalışmalarınızda başarılar dileriz.

Türkiye Sivil Havacılık Sendikası (Hava-İş)"

TATLIBAL: "DAİMA MÜZAKERELERE AÇIĞIZ"

Hava-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Kemal Tatlıbal da zam oranlarının belli olmasından sonra bir açıklama yaparak, "Değerli Arkadaşlarım, 2018 Haziran’ı tekrar yaşamamak adına, uçucularımız hakettiği dünya skalasına erişmelidir. Hava-iş Ailesi olarak üyelerimizin refahı için daima müzakereye açığız. Uygulanan zammın hayırlı olmasını, daha müreffeh bir yaşam sürmenizi diliyorum." ifadelerini kullandı.

Hava-İş'ten Zam Açıklaması

Yorumlar Tüm Yorumlar (84)

Hayırdır....!! ~ 2 yıl önce
Hayırdır başkan neyin müzakeresine açıksınız .? Pazar ücreti , yol ücretini verdikten sonra daha NELERİ verelim ( SATALIM ) in görüşmelerine mi HAZIRLIYORSUN UNUTMA......: “ VEREN DE SATAN DA KENDİNDEN VERİR” der .K.Maraş Atasözü

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Km6 ~ 2 yıl önce
Gelecek aylarda gorucez hep beraber bu zamların hiper enflasyonla nasıl çöp olduğunu...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sendikasız ~ 2 yıl önce
Sendika olmadan devlet zaten o kadar zam yapıyor ,birde iş yaptım diye demeç mi veriyorsun ?:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Doco SN Dogudan ~ 2 yıl önce
Biz Doco istanbulda çalışan kontratlı süpervisor ve üstü personeliz. THY nin yaptığı Yuzde elliye yakın zam sonrasında Doco Da kendi işçilerine Yine enflasyon oranında zam yaptı. Kontratlı personel yılda bir kere zam alıyor. Ancak bu yıl haziran itibarı ile işçi arkadaşlarımızın çok altında kaldık. Altı ay böyle zor geçecek. Atilla Bey siz de kontratlı personelinize altı aylık enflasyon kadar zam yapmayı düşünmez misiniz. Çok zor durumdayız. Saygılarımızla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yapılması gereken ~ 2 yıl önce
Kokpit için yapılması gereken bu zam yansıdıktan sonra %35 artış yapmaktır..İkisi beraber yapılacaksa da 1.4735 x 1.35 = 1.99 yani %100 artış yek seferde yapılırsa eski oranlara dönülmüş olunur. İki oranı toplayarak değil çarparak.. Ben ödül vs istemiyorum.Ben gerçek maaşımı istiyorum.Şirket bilanço olarak kâr açıklasın diye gider artışına girmek istemiyor. Kâr payı dağıtmak istiyor.Kâr payından en çok uçucular dışındaki çalışanların memnun kalacağını düşünüyorum. Adaletli olunarak herkese COVID zamanı kesilen ücretlerine orantılı iade yapılması gerekir ama sanmıyorum.Kesilen yaklaşık toplam da 12 maaş var kokpit için..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Saadet ~ 2 yıl önce
Evden mesai yazan özel büro ve iştirakler şefleri kapsam dışında tutulsun.bu adalet olamaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
şaka ~ 2 yıl önce
hangi müzakere? ayda 150 saat uçulabilsin diye mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
?? ~ 2 yıl önce
Devletin verdigi bu degil mi zaten ? +5 mi olay onu anlamadim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TGS ~ 2 yıl önce
AHMET BOLATIN İSTİFASINI DA TGS GETİRİCEK YAKINDIR EMEKCININ EKMEGIYLE OYNAMAK NEDIR GORECEKSINIZ KIMSENIN MAASINDA GOZUM YOK ALLAH DAHA COK VERSIN SIRKETIMIZ KAZANINCA PERSONELDE KAZANACAK DEDINIZ BAYRAMDA BAYRAM MAASI YOK DEDINIZ 65 BIN KISILIK AILEYIZ DEDINIZ MAASLARINIZI ZAMLI ONECEK DEDINIZ BIRAKIN ZAMI ZAM ORANINI DAHIL ACIKLAMADINIZ BU BARDAGI TAŞIRAN SON DAMLAYDI AHMET BEY BENIM KIRAM 4 BIN TL MAASIM 5 BIN TL ALAN ISCIYE ZAMLI ODEMEDINIZ GERİ KALAN TUM CALISANLARA ZAMLI MAASLARI YATIRDINIZ YAZIKLAR OLSUN SENDIKAYA UYE OLMAYA DAVET EDIYORUM TUM ARKADASLARIMIZI GREV YAKINDIR TUM TURKYE ISTASYONLARINDA BUNUN BEDELINI ODEYECEKSINIZ AYLARDIR IZINSIZ ERKENE MESAI DEVAMA MESAI UCRETLI KOLELIK 12 SENEDIR CALISTIGIM ISIMDEN SOGUDUM SAYENIZDE BU KADAR MI UMURSANMAZ CALISAN MAIL BİLE ATILMADI AMA UCAK SIPARISLERI YENI ATAMALAR TAM GAZ DEVAM EDİYOR TÜM ÇALIŞAN EMEKCI ARKADAŞLARIMI GREVE DAVET EDİYORUM İNCELDİGİ YERDEN KOPTU AARTIK ALİ BEY ONCEDEN ZAM ORANINI SİZ PAYLAŞIRDINIZ ODA YOK!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ahmet bulat ~ 2 yıl önce
Yalan 5k maaş almıyorsun!
Grevi ~ 2 yıl önce
Yasakladı ya sizinkiler
ıyk ~ 2 yıl önce
maili okudum midem bulanı, bu nasıl bir yüzsüzlüktür. devletin 6 aylık enflasyonu yanlış hesaplamasından oluşan, 6 aylık toplam hak kaybının kısmen iadesi olan bir düzenleme bu. (tüik e göre sabunlanmış sayılarla tabiii ). sanki müzakere yaptılar da aldılar. önce ilkokul müfredatındaki yüzdelik sayılarda toplama çıkarma işlemi konularını öğrensinler sonra konuşsunlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000