03 Ağustos 2021, Salı 09:32:33

Havalimanında sahte aşı belgesiyle yakalandılar!

Kanada'nın Toronto Pearson Havalimanı'nda, ülkeye sahte aşı ve yeni tip koronavirüs (Covid-19) test belgeleriyle girmeye çalışan 2 kişi yakalandı.

Kanada'nın Toronto Pearson Havalimanı'nda, ülkeye sahte aşı ve yeni tip koronavirüs (Covid-19) test belgeleriyle girmeye çalışan 2 kişi yakalandı.

Kanada Halk Sağlığı Ajansının resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, ABD'den gelen 2 yolcunun Covid-19 test ve aşı belgelerinde sahtecilik saptandığı belirtildi.

Açıklamada, isimleri belirtilmeyen Kanada vatandaşı 2 yolcunun her birine 19 bin 720 Kanada doları (131,8 bin Türk lirası) para cezası kesildiği kaydedildi.

Uluslararası seyahat edenler için yeni düzenlemeler

Kanada, 5 Temmuz'da aldığı kararla, uluslararası seyahat edenler için yeni düzenlemeler getirmişti.

Buna göre, ülkeye girmek isteyen herkesin Covid-19 aşılarını yaptırdığına dair belge sunma zorunluluğu bulunuyor.

Aşı olmayanların, birden fazla teste tabi tutulmaları ve 14 gün karantinaya alınmadan önce devlet tarafından gösterilen otelde 3 gün kalmaları gerekiyor.

Kanada'da Karantina Yasası hükümlerini ihlal edenlere, 6 ay hapis veya 750 bin dolara kadar para cezaları verilebiliyor.

Kanada, tam aşılı Amerikan vatandaşlarının 9 Ağustos'tan itibaren ülkeye girmesine izin vermeye başlayacak. Ancak ABD'nin Kanada ve Meksika ile olan sınırı, 21 Ağustos'a kadar yabancı ülke vatandaşlarına kapalı kalacak.

Havalimanında sahte aşı belgesiyle yakalandılar!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000