14 Ocak 2021, Perşembe 11:54:19

HAVASEN'den uçuş ekipleri için aşı talebi

HAVASEN, çok sayıda pilot ve kabin memurunun pandemi nedeniyle hayatını kaybettiğini hatırlatarak, sayıları 30 bini aşmayan pilot ve kabin memurunun da öncelikli gruba alınıp aşılanmasını istedi.
  • olma da öl yavrum . en iyi ihtimal sürünürsün
  • gerzek kardeş, okumadın mı yazıyı. Öncelik istiyorlar, 9 sırayı beklemeyelim diyorlar.
  • Sadece bizlerin olması yetmez ki, ailelerimiz de aynı anda olmadıktan sonra asemptomatik taşıyıcı olma riskimiz daha da artacak
  • Öncelik ülkeyi batıran siyasetçiler,torpilli,yandaş tosuncuklar,yalaka şarkıcı,türkücüler de olmalı...
  • Kendilerini ayricalikli gormekten bikmadilar. Oy istemeye gelince tum sendika hakki olan ve oy verebilceklere yanasirlar. Hak , extra avantaj oldumu ucucular. Siz diyorsunuz bir tupun icinde 12 saat geciriyoruz. O havalimaninda calisan TGS , TK si , Airclinic , Gozeni ne yapsin. O terminalden gunde kac yolcu geciyor. Yine kendilerini ayricalikli goruyorlar. Ayip. Bir sendikaya yakisan havacilik camiasi adi altinda yapmalilardi.
  • Amerikan sivil havacılık otoritesine gore pilotlar aşı olamıyor yeni bulunan aşı 1 yıl uygulandıktan sonra Pilot lara uygulanmasına izin veriyor. Eger buna uymaz ve aşı olursa FAA sağlık sertifikası iptal oluyor henüz yan etkileri ve bu etkilerin ne kadar sürede göstereceğini bilemedikleri için risk almıyorlar bu sadece covid 19 değil bütün yeni bulunan aşılar icin geçerli sendikalar itiraz halinde fakat şimdilik amerikan sivil havacılığında da durum bu
  • Dün tam 13:40 saat UGS ( ucus gorev süresi ) gerısını gel sen hesapla !!!
  • ben bir km olarak nerden geldiği belli olmayan aşıyı olmak istemiyorum mesela. kafasına göre konuşmasın insanlar. sağlıkçılar yaşlılar ve risk grubunda olanlar öncelik, ayda 1-2 uçuş yapanlar biraz beklesin bi zahmet haa çok korkuyorsan ücretsiz izin al aşı sıranı bekle
  • Tebrikler HAVASEN. Uçucuları HAVASEN'den başka kimse düşünmüyor. Ne THY ne de diğer sivil toplum kuruluşları.
  • Çin aşısı olmak isteyen yok, pilotlar hakkında talep etmene gerek yoktu

HAVASEN, çok sayıda pilot ve kabin memurunun pandemi nedeniyle hayatını kaybettiğini hatırlatarak, sayıları 30 bini aşmayan pilot ve kabin memurunun da öncelikli gruba alınıp aşılanmasını istedi.

Havayolu Çalışanları Sendikası (HAVASEN) büyük risk altındaki havacılık çalışanlarına öncelikli aşı yapılmasını talep etti.

Genel Başkan Kaptan Pilot Seçim Seçkin Koçak imzasıyla, Cumhurbaşkanlığı başta olmak üzere Sağlık Bakanlığı'na ilgili bakanlıklara ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne gönderilen yazıda, “Sağlık Bakanlığı planlamasına göre önceliğin; sağlık çalışanlarına, öğretmenlere ve emniyet mensuplarına verileceği anlaşılmaktadır. Bu planlama, en riskli temas gruplarının seçildiğini göstermektedir. Yapılan değerlendirme isabetli olmakla birlikte eksiktir” denildi.

Yazıda özetle şu ifadelere yer verildi:

“Havacılık çalışanları ciddi ve sürekli tehdit ile karşı karşıyadır. Havayolu işletmeleri kesin bir sayı açıklamasa da çok sayıda pilot, kabin memuru, kargo personeli ve teknisyen virüs nedeniyle yaşamını yitirmiştir.

“12 SAAT AYNI TÜPÜN İÇİNDE RİSK ALTINDAYIZ”

Sosyal mesafeyi sağlamanın imkansız olduğu uçak yolculuklarında, üstelik yolcuların yeme-içme gereksinimleri için maskelerini çıkardıkları düşünüldüğünde uçuş personelinin 1 saatten başlayıp 12 saate ulaşan ve kapalı bir tüpün içinde gerçekleşen operasyonlarda önemli bir riske maruz kaldığı ortadadır.

Bu gerkçeklerden hareketle; ülkemize getirilen 3 milyon doz aşı uygulanması sürecinde, sayıları 30 bini geçmeyen pilot ve kabin memurları ile riske maruz kalan havacılık çalışanlarının, sağlık çalışanlarının ardından ivedilikle dahil edilmesi gerekmektedir.

HAVA-SEN, ilgili tüm makamlara resmi başvurularda bulunmuştur. Talebimizin havacılık işletmelerimizce de takip edilerek uçuş ekiplerimizin sağlık ve yaşam haklarına sahip çıkma mücadelemize katılmaya davet ediyoruz.”

HAVASEN'den uçuş ekipleri için aşı talebi

Yorumlar Tüm Yorumlar (85)

sen bilirsin ~ 3 yıl önce
olma da öl yavrum . en iyi ihtimal sürünürsün

Yanıtla

Kalan karakter 1000
nerenle okudun? ~ 3 yıl önce
gerzek kardeş, okumadın mı yazıyı. Öncelik istiyorlar, 9 sırayı beklemeyelim diyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ucucu ~ 3 yıl önce
Sadece bizlerin olması yetmez ki, ailelerimiz de aynı anda olmadıktan sonra asemptomatik taşıyıcı olma riskimiz daha da artacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aşı önceliği ~ 3 yıl önce
Öncelik ülkeyi batıran siyasetçiler,torpilli,yandaş tosuncuklar,yalaka şarkıcı,türkücüler de olmalı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YAZIK ~ 3 yıl önce
Kendilerini ayricalikli gormekten bikmadilar. Oy istemeye gelince tum sendika hakki olan ve oy verebilceklere yanasirlar. Hak , extra avantaj oldumu ucucular. Siz diyorsunuz bir tupun icinde 12 saat geciriyoruz. O havalimaninda calisan TGS , TK si , Airclinic , Gozeni ne yapsin. O terminalden gunde kac yolcu geciyor. Yine kendilerini ayricalikli goruyorlar. Ayip. Bir sendikaya yakisan havacilik camiasi adi altinda yapmalilardi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Az ~ 3 yıl önce
Sorsan üye bile değilsinizdir ama gerçekten risk altındaki insanların aşılanmasına hasetlenebiliyorsunuz Size gore doktorlar da öğretmenler de emniyetçiler de adam değil, sadece vasat akıl adam, okumanın eğitim almanın vasıflı insan olmanın hiçbir ayrıcalığı yok. Ama öyle değil işte !!!!
Aşılamada havalimanı çalışanlarına öncelik ~ 3 yıl önce
Sanırım yazıyı tam okumadınız ,, sendika havalimanı çalışanlarına demiş.hostes kaptan daha cok muhatap onlar yatıdan da taşır, hemde tüp içinde yolcuyla birebir kapıyı açınca havalimanı çalışanıyla da muhatap onlarada demişler.bir kez daha okuyun yargılamadan
Aşılamada havalimanı çalışanlarına öncelik ~ 3 yıl önce
Sanırım yazıyı tam okumadınız ,, sendika havalimanı çalışanlarına demiş.hostes kaptan daha cok muhatap onlar yatıdan da taşır, hemde tüp içinde yolcuyla birebir kapıyı açınca havalimanı çalışanıyla da muhatap onlarada demişler.bir kez daha okuyun yargılamadan
Belliki ~ 3 yıl önce
Ucmayan guruptansiniz vede onlara pek samimi ve acikgonul ile bakmadiginiz ortada. Dostum calistigin yer ne ise basindaki sefler ve mudurler de ayni degilmi birileri bie emek ve para harcar dolayisiyla konumu farkli olur. Ucucu ekip dendigi gibi bir tupun icinde saatleri gecmekte. 200 kisiyle bir odanin icinde kilitli 12 saat dur deseler hemen ne dersin ? Hastalik riskimiz var aşı istiyoruz demez misin ?
Yazik ~ 3 yıl önce
Klasik hostes mantigi , olayi baska yere cekme istegi. Evet uye degilim. Ama baska sendikaya uyeyim. Bizim orda anlatimiz. Sizin niye asi onceliginiz oldugu degil. Eger bir sendika isen havacilik sendikasi isen. Tum havacilik birimlerini kapsamasi. Sana acik anlatayim. Sen asi oldun. O ucak kalkana denk yerde kac kisi ile muhatap oluyorsun. Inince kac kisi ile muhatap oluyorsun. Senin tek asi olman seni cok korumaz. Okumus olman birsey degistirmemis sende. Bunu hesaplayamiycak kadar cahil kalmissin.
Yazik ~ 3 yıl önce
Ben senin dedigin o gruptayim. Senin tasavur bile edemedigin ulkelerde goreve gittik. Kaldimiz otelleri soylemiyorum bile. Kaldimiz ulkelerin gittimiz yerlerin hastaliklarindan bahsetmiyorum. Biz yorum yaparken kimsenin asilanmasina oncelik olmasina soz soylemiyoruz. Bu bir butun isi diyoruz. Her isin zorlugu var. biz bunu kabul ettik. Biz senin ve senin gibilerin olayi dramatize etmesine karsiyiz. 5 yildizli otelerde kalirken dunyayi gecerken sirketim cok yasa. Simdi sirket bize bakmiyoruza karsiyiz. Bu zor surecte herkes zorluk yaaiyor.
Pilot ~ 3 yıl önce
Amerikan sivil havacılık otoritesine gore pilotlar aşı olamıyor yeni bulunan aşı 1 yıl uygulandıktan sonra Pilot lara uygulanmasına izin veriyor. Eger buna uymaz ve aşı olursa FAA sağlık sertifikası iptal oluyor henüz yan etkileri ve bu etkilerin ne kadar sürede göstereceğini bilemedikleri için risk almıyorlar bu sadece covid 19 değil bütün yeni bulunan aşılar icin geçerli sendikalar itiraz halinde fakat şimdilik amerikan sivil havacılığında da durum bu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot ~ 3 yıl önce
Yanlış bilgi, FAA Pfizer ve Moderna'nın pilotlar için kullanımına onay verdi. Aşı olunduktan sonraki 48 saat içerisinde uçuş yapılamayacak, başka bir engel yok.
İst-SFO ~ 3 yıl önce
Dün tam 13:40 saat UGS ( ucus gorev süresi ) gerısını gel sen hesapla !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ee yani ~ 3 yıl önce
eee yani normalde de bu kadar sürmüyor mu bu seferler ? her şeye off pofff begenmeyen yallah istifa.
C1 ~ 3 yıl önce
Yeme beni crew restte yatip uyuyorsun burda gorev suresi deme bana
neden ~ 3 yıl önce
ben bir km olarak nerden geldiği belli olmayan aşıyı olmak istemiyorum mesela. kafasına göre konuşmasın insanlar. sağlıkçılar yaşlılar ve risk grubunda olanlar öncelik, ayda 1-2 uçuş yapanlar biraz beklesin bi zahmet haa çok korkuyorsan ücretsiz izin al aşı sıranı bekle

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Km arkadaş ~ 3 yıl önce
Aşının nereden geldiği baya belli. Senin meslektaşların kaptanların getiriyor aşıyı. Sıkıntı yok. Ben kendi adıma hemen olmak istiyorum; sen istemiyorsan ücretsiz izin al bir zahmet.
Dikkat ~ 3 yıl önce
Bu işi yapıyorsan olmalısın yada bir süre ücretsiz izin almalısın.Dünyada herkes için zorunlu değil ama işi gereği olması gerekenler olmak istemiyorsa geçici olarak izinli olmalı denmiş. Tabii olmayabilirsiniz evinizde bekleyebilirsiniz en doğal hakkınız
aşı olmak isteyene... ~ 3 yıl önce
o kadar cahilsin ki inşallah aynı ekipte uçmuyoruzdur. kaptanlar kargoda gelen herşeyin içeriğini biliyor mu ? sırf bizim uçaklarla geliyor diye her halta güvenecek miyiz ? vazgeçtim ya sen çinden gelen aşıyı yaptır ya valla :)
Mesul Kpt. ~ 3 yıl önce
Tebrikler HAVASEN. Uçucuları HAVASEN'den başka kimse düşünmüyor. Ne THY ne de diğer sivil toplum kuruluşları.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot ~ 3 yıl önce
Çin aşısı olmak isteyen yok, pilotlar hakkında talep etmene gerek yoktu

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000