27 Eylül 2022, Salı 11:05:16

Hindistan'da pilotlar uçuş sırasında uyuyor

Dünya pilot kıtlığı, havayolu şirketlerini zor durumda bıraktığı kadar uçuş güvenliğini de tehlikeye atıyor. Yapılan bir araştırma, Hindistan’da pilotların üçte ikisinin, uçuş esnasında pilot koltuğunda uyuduklarını ortaya koyuyor.
  • Duyanda diyecek ki. minimum rest max duty ucuyorlar, Dual Base diye bsey var,Sayısız 4 bacaklar ,kıymet bilmez yönetim,standart altı maaş,gelecegi burda gormeyen bir kokpit var. Siz niye uyursunuzz ki ?
  • Adamlar temiz temiz uyuyorlar, Yorgunluktan bayılmıyorlar ki, Tencere dip kara…..
  • Thy de ucusta uyuyabiliyorsun, hatta oyle bir hal aldiki kontrolsuz uyku hali var, bircoklari dinlenmis olarak gelmiyor ucusa
  • Hindinstanda özellikle
  • 3'te 2'si mi!

Dünya pilot kıtlığı, havayolu şirketlerini zor durumda bıraktığı kadar uçuş güvenliğini de tehlikeye atıyor. Yapılan bir araştırma, Hindistan’da pilotların üçte ikisinin, uçuş esnasında pilot koltuğunda uyuduklarını ortaya koyuyor.

Yüzde 66’sı uçuş esnasında uyuyor

Mint’ten Sounak Mukhopadhyay’ın haberine göre, Hindistan'da pilotların üçte ikisi, pilot koltuğunda uyukladıklarını itiraf ediyor. Safety Matters Foundation tarafından gerçekleştirilen ve 542 bölgesel, yerel ve uluslararası pilotu kapsayan araştırmaya göre, ankete katılanların yüzde 66'sı uçak kontrollerindeyken uyuyakaldığını itiraf ediyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, havayolu şirketlerinin yılda bin 500'e kadar yeni pilota ihtiyaç duyduğu Hindistan'da kronik bir yetkin pilot kıtlığı yaşanıyor. Yeni işe alınan pilotların ise yalnızca 200 ila 300'ü uygun eğitime sahip bulunuyor.

Kokpitte uykuya dalmanın en yaygın nedenleri, fazla çalışmak ve gece yarısı saatlerinde kalkmayı gerektiren sabah uçuşları yapmak zorunda kalmak. Uçak kazalarının en büyük nedenlerinden birinin ise 'yorgunluk' olduğu biliniyor. 1,5 milyon İngiliz vatandaşı Hintlinin yaşadığı Hindistan ile Birleşik Krallık arasında haftada yüzlerce uçuş yapılıyor.

Verdikleri yanıtlara göre pilotların yaklaşık yüzde 54'ü gündüzleri ‘şiddetli’ uykusuzluk yaşadıklarını, yüzde 41'i ise ‘orta derecede’ uykusuzluk sorunlarıyla boğuştuklarını belirtiyor.

Kazaların yüzde 80’i insan hatasından kaynaklanıyor

Ankete katılanların en az üçte biri, uçarken kazaya yakın bir deneyim yaşadığını ve bunu çok yorgun olmaya bağladıklarını itiraf ediyor. Ölümcül kazalardaki insan hatalarının yüzde 15-20'sini pilot yorgunluğu oluşturuyor. Havacılık kazaları her gün olmuyor ancak istatistikler, yaşanan kazaların yüzde 80'inin insan hatasından kaynaklandığını ortaya koyuyor. Daha yavaş reaksiyon süreleri, azalan konsantrasyon ve daha kötü karar verme ise yorgunluğun en belirgin etkileri olarak göze çarpıyor.

1959 ve 2016 yılları arasında dünya çapında yaşanan ticari uçak kazalarının istatistiksel bir incelemesine göre, ölümcül kazaların ve uçaktaki ölümlerin yüzde 48'i uçuşların ‘son yaklaşma’ ve 'iniş' aşamalarında meydana geliyor. 2011 yılından 2015 yılına kadar olan verilere göre ise bir uçuşun yaklaşma ve iniş aşamaları, bildirilen tüm kazaların yüzde 65'inin oluş zamanı olarak öne çıkıyor. Bu kazaların yüzde 14'ünde ise ‘istikrarsız yaklaşma’ etkin bir rol oynuyor. Buna ek olarak, ‘istikrarsız yaklaşma’ aşamaları, uçakların pistten çıkmasıyla sonuçlanan kazaların da yüzde 31'inin nedenini oluşturuyor.

Hindistan'da pilotlar uçuş sırasında uyuyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Uyuyan güzel ~ 2 yıl önce
Duyanda diyecek ki. minimum rest max duty ucuyorlar, Dual Base diye bsey var,Sayısız 4 bacaklar ,kıymet bilmez yönetim,standart altı maaş,gelecegi burda gormeyen bir kokpit var. Siz niye uyursunuzz ki ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İbadet ~ 2 yıl önce
Uyumuyordur,ibadet ediyordur..Guru ya
Battal ~ 2 yıl önce
Adamlar temiz temiz uyuyorlar, Yorgunluktan bayılmıyorlar ki, Tencere dip kara…..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thyde yasal ~ 2 yıl önce
Thy de ucusta uyuyabiliyorsun, hatta oyle bir hal aldiki kontrolsuz uyku hali var, bircoklari dinlenmis olarak gelmiyor ucusa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
He valla ~ 2 yıl önce
Adam ucusa uyumaya geliyor, geldiginiz nokta bu, kotu macla kullanilan bir durum var
Evet çok doğru ~ 2 yıl önce
Hindinstanda özellikle

Yanıtla

Kalan karakter 1000
evet hindistan ~ 2 yıl önce
Asla daha yakın yerlerdeki havayolları değil, kesinlikle değil; marka bilinirliği yüksek bir firmada hele hiç olmaz öyle şeyler gece uykusu üst üste 3 gün uyumayıp 4. gün sabah güneş doğuşuna kalkış yapan pilotlarda mesela asla olmaz öyle uykuya dalma ben görmedim
Ne? ~ 2 yıl önce
3'te 2'si mi!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000