24 Kasım 2022, Perşembe 08:41:53

Hintli turizmciler Türkiye ile vizesiz seyahat istiyor

Hindistan Seyahat Acenteleri Birliği (TAAI) Başkanı Jyoti Mayal, "Türkiye ve Hindistan arasındaki turizmi teşvik etmek için vizesiz seyahat programı uygulamasını" önerdi.
  • Olum ne vizesiyle uğraşıyorsunuz. Sınır kapıları açık biraz yorulursunuz ama yürüyerek gelirsiniz.
  • Öyle demeyin. İngilizcemiz gelişir.:))
  • Eksik kalsinlar
  • Her turiste yerli yabanci en az gunluk 10000 tl harcama kosulu getirmeli. Ama yok bu olmaz cunku gelenler pinti cimri
  • E-VİSA uygulaması ile turist sayısı çoğaltılmalı;bu ne yaw koskoca 1.3 milyarlık Hindistan 2 milyon Hindu göndermeli yıllık üst seviye gurubundan.
  • Ülkede bir karış boş yer kalmasın her yeri ekin.
  • Serbestce gelip burdanda ab‘ye geçmeye çalışsınlar. Sırpların başı ab’ile dertte bu kaçak hintliler yüzünden. Bi bunlar eksikti…
  • Bir siz eksiktiniz.
  • Olsun olsun. Hintli dolsun
  • Ha ... bi bu eksikti... artik Türkiye hintlilerden gecilmez .. malum bir bucuk milyara dayandilar. Bu Vizesiz seyehat yasaklanmali. O KADAR ! !!

Hindistan Seyahat Acenteleri Birliği (TAAI) Başkanı Jyoti Mayal, "Türkiye ve Hindistan arasındaki turizmi teşvik etmek için vizesiz seyahat programı uygulamasını" önerdi.

Seyahat ve turizm alanında önde gelen Hint uzman Mayal, Türkiye ile Hindistan arasındaki turizme dair değerlendirmelerde bulundu.

Mayal, Türkiye-Hindistan turizmini geliştirmek için vizesiz seyahat programı uygulanması çağrısında bulunarak iki ülke arasındaki turizmin yıllar içinde artığını ve diğer sektörlerde de büyük bir gelişme potansiyeli olduğunu söyledi.

Hindistan'ın da Türkiye gibi kültürel, tarihi ve mutfak kültürü açısından zengin bir ülke olduğuna dikkati çeken Mayal, "Hindistan pazarını cezbeden şey de (Türkiye pazarının) doğu ve batının büyük bir yakınsaması olmasıdır." dedi.

Mayal, siyasi ilişkilerin güçlenmesi durumunda iki ülke arasındaki turizm piyasasının giderek büyüyeceğini ifade etti.

Türkiye’deki Hint düğünlerde artış var

Turizm ilişkilerinin yanı sıra Hint vatandaşların Türkiye'de düğün yapma trendinin önemli derecede arttığını belirten Mayal, "Sürdürülebilirlik yönünü unutmadan, her iki ülkede de güçlü yönlerimizi geliştirmeli ve deneyimsel turizmi teşvik etmeliyiz." değerlendirmesinde bulundu.

Mayal, turizmin yanı sıra Türkiye’de Hint vatandaşların, hızlı vize almalarından ötürü düğünlerde ciddi bir artış olduğunu söyledi.

Düğünlerin karşılıklı kültürleri etkileyebileceğini söyleyen Mayal, düğün ve konferans gibi organizasyonların vergiden muaf olması gerektiğini savundu.

Mayal, Türkiye ile Hindistan arasındaki turizmi geliştirmek için macera turizmi, sağlık, sinema endüstrisi gibi farklı endüstrilerde işbirliği yapmanın gerekliliğini vurgulayarak "Karşılıklı işbirliği ile iki taraftan da yatırım yapmaya başlarsak kesinlikle büyük bir büyümeye tanık olacağız." diye konuştu.

"Hindistan güçlü bir pazara dönüşüyor"

Hindistan'ın yaklaşık 5 trilyon dolarlık ekonomisiyle tüm endüstriler için güçlü bir pazara dönüştüğünü belirten Mayal, ülke daha fazla havaalanı inşa edip bağlantı kurdukça turizmde daha ciddi bir artış olacağını vurguladı.

Mayal, özellikle Türkiye gibi çok sayıda Hintli turistin akın ettiği ülkelerde Hindistan'ı temsil edecek uzmanlara ihtiyaç olduğuna işaret ederek "Yurt dışındaki her Hint, ülkesinin bir elçisi. Seyahat ederken kendi ülkelerinden bahsetmeleri gerekiyor." dedi.

Turizmin sınırlarının olmadığını ifade eden Mayal, iki ülkenin güçlü yönlerini göstermesi için etkili pazarlama yapılması gerektiğinin altını çizdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığının verilerine göre Türkiye, Kovid-19 salgınına ilişkin seyahat kısıtlamalarının kademeleri olarak kaldırılmasının ardından Haziran 2022'de 27 bin 300 Hint turist ağırladı.

Hintli turizmciler Türkiye ile vizesiz seyahat istiyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Sınır? ~ 1 yıl önce
Olum ne vizesiyle uğraşıyorsunuz. Sınır kapıları açık biraz yorulursunuz ama yürüyerek gelirsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 1 yıl önce
Öyle demeyin. İngilizcemiz gelişir.:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mumbai base ~ 1 yıl önce
Eksik kalsinlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Turkiye’ye giris kosullari ~ 1 yıl önce
Her turiste yerli yabanci en az gunluk 10000 tl harcama kosulu getirmeli. Ama yok bu olmaz cunku gelenler pinti cimri

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tac Mahal ~ 1 yıl önce
E-VİSA uygulaması ile turist sayısı çoğaltılmalı;bu ne yaw koskoca 1.3 milyarlık Hindistan 2 milyon Hindu göndermeli yıllık üst seviye gurubundan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pq ~ 1 yıl önce
Ülkede bir karış boş yer kalmasın her yeri ekin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DIGIL DIGIL ~ 1 yıl önce
Serbestce gelip burdanda ab‘ye geçmeye çalışsınlar. Sırpların başı ab’ile dertte bu kaçak hintliler yüzünden. Bi bunlar eksikti…

Yanıtla

Kalan karakter 1000
w ~ 1 yıl önce
Bir siz eksiktiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hahahha ~ 1 yıl önce
Olsun olsun. Hintli dolsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Burhan ~ 1 yıl önce
Ha ... bi bu eksikti... artik Türkiye hintlilerden gecilmez .. malum bir bucuk milyara dayandilar. Bu Vizesiz seyehat yasaklanmali. O KADAR ! !!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Alex ~ 1 yıl önce
Avrupa Türklere vize için etmedikleri zülm yok

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000