09 Haziran 2023, Cuma 16:23:01

HİTİT'de bir ödül de EMEA Finance'tan geldi

Avrupa, Ortadoğu ve Afrika piyasalarının önde gelen finans dergilerinden EMEA Finance tarafından düzenlenen EMEA Finance 2022 Başarı Ödülleri (EMEA Finance Achievement Awards 2022) 8 Haziran’da Londra’da sahiplerini buldu.

Avrupa, Ortadoğu ve Afrika piyasalarının önde gelen finans dergilerinden EMEA Finance tarafından düzenlenen EMEA Finance 2022 Başarı Ödülleri (EMEA Finance Achievement Awards 2022) 8 Haziran’da Londra’da sahiplerini buldu. Uluslararası sektörde yaşanan gelişmeleri ve başarıları raporlayıp, önemli finansal aktörleri analiz eden saygın yayın kuruluşu EMEA Finance tarafından her yıl düzenlenen Achievement Awards 2022, sektör tarafından yakından takip ediliyor. Orta ve Doğu Avrupa bölgesinde yapılan pek çok halka arzın değerlendirildiği ödüllerde Hitit, “2022 Yılının Orta Ölçekli En İyi Halka Arzı (Best IPO in CEE Mid-Market)” ödülünün sahibi oldu. Törende, Hitit adına ödülü Mali İşler ve Satınalmadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Sezer Tuğ Özmutlu ile Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nevra Onursal Karaağaç aldı.

Pandemi ardından gelen büyüme

Ödül töreninde konuşan Hitit Mali İşler ve Satınalmadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Sezer Tuğ Özmutlu: “Covid 19 pandemisinin başında dünyanın her yerinde hava ulaşımı kesintiye uğradı ve bilinmezliklerle dolu bir dönem geçirdik. Buna rağmen, yaptığımız yeni anlaşmalar ile hizmet verdiğimiz firma sayısında 2020’yi yüzde 50, 2021’i de yüzde 36 büyümeyle kapattık. Mart 2022’de bu başarılarımızı yeni yatırımlarla geliştirmek kararı ile halka arzımızı gerçekleştirdik ve Borsa İstanbul’a çok başarılı bir giriş yaptık. 48,3 bin yatırımcıya gerçekleştirdiğimiz bu başarılı halka arz, bize duyulan güvenin de bir göstergesi oldu. Hitit olarak bugün 47 ülkeye teknoloji ihraç eden yeni nesil havayolu ve seyahat yazılım çözümleri geliştiriyoruz. Gelirlerimizin yüzde 67’sini ihracattan kazanıyoruz.” dedi.

Hitit halka arz gelirlerini yenilikçi teknolojilere ayrıldı

Halka arzın ardından yapılan faaliyetleri açıklayan Hitit’in Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nevra Onursal Karaağaç ise, “Halka arzdan elde ettiğimiz gelirin önemli bir kısmıyla yapay zekâ uygulamaları, bulut teknolojileri ve yeni iş kollarını kapsayan AR-GE yatırımlarımıza hız verdik. Yeni yazılım çözümleri geliştirmeye ve yeni pazarlara açılmaya devam ettik. Yaptığımız 16 yeni anlaşma ile farklı coğrafyalardaki varlığımızı arttırdık. Yatırımlar konusunda 2023’e de hızlı bir giriş yaptık ve ilk çeyrekte 2,1 milyon dolarlık Ar-Ge yatırımı ile 200 bin dolarlık lisans, donanım ve demirbaş yatırımı gerçekleştirdik. Bu da şirketimizin uluslararası pazarlardaki genişlemesini hızlandırdı ve hızlandırmaya devam ediyor.” şeklinde konuştu.

Borsa İstanbul’da HTTBT koduyla işlem gören Hitit, Mart 2022’de ÜNLÜ Menkul Değerler A.Ş. liderliğinde toplam 36 kurumdan oluşan bir konsorsiyum ile halka arz edilmişti. Hitit’in ihraçta halka arz büyüklüğü 431 milyon TL olmuştu. İhraç sonrası halka açıklık oranı ise yüzde 27,6 seviyesinde gerçekleşti. Halka arz edilen şirket paylarının yüzde 40’ı yurt içi bireysel ve yüksek başvurulu, yüzde 35’i yurt içi kurumsal, yüzde 25’i de yurt dışı kurumsal yatırımcılara dağıtılmıştı.

 

HİTİT'de bir ödül de EMEA Finance'tan geldi

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000