08 Haziran 2023, Perşembe 10:51:42

Hürjet'ten özel uçuş

Türkiye'nin eğitim ve hafif taarruz uçağı HÜRJET çok özel bir uçuş testi gerçekleştirdi.
  • O dediklerin ecevit dönemi için geçerliydi. Şuan Türkiye ciddi manada ihracat yapan, her geçen gün ispatlanmış doğalgaz ve petrol rezervleri bulan, ukrayna savaşı nedeniyle arz güvenliği yaşayan avrupalıların doğalgaz için tek çareleri olan, geleceğin parlayan yıldızı bir ülkedir. Geçici ekonomik sıkıntılar vız gelir. Bunlar eleştirecek konu bulamayan muhaliflerin avuntularıdır.
  • Jet uçağı yapmak, pırpırlı uçak yapmaya benzemez. Çok ciddi bir mühendislik gerektirir. Baştan sona böyle özgün bir uçak tasarlayıp uçar hale getirmek önemli bir başarı ve kilometre taşıdır. Türkiye artık farklı bir lige yükselmiştir. İster kabul edin etmeyin bunlar RTE nin liderliği sonucu olan başarılardır. Erdoğan olmasaydı hala yerimizde sayıyor olurduk.

Türkiye'nin eğitim ve hafif taarruz uçağı HÜRJET çok özel bir uçuş testi gerçekleştirdi. HÜRJET, yeni kırmızı beyaz renkleriyle de havada ilk kez görüntülendi.

Savunma Sanayii Başkanlığı ile TUSAŞ arasında imzalar 2017 yılında atıldı. Türk mühendis ve işçiler gece gündüz çalıştı, bugüne 8 bin parça bir araya getirildi.

Cumhuriyet'in 100'üncü yılında ilk kez havalanan HÜRJET'in test uçuşlarına devam ediliyor. 

Test pilotu Ercan Çelik, "Bugün ilk defa hürjet'in iniş takımlarını katlayacağız. İniş takımları aşağıdayken uçak iniş kalkış modunda olduğu için manevrası ve performansı ona göre tabi ki kısıtlı limitli bir uçuş yapıyor. İniş takımlarını yukarı topladığımız zaman bu limit ortadan kalmış olacak dolayısıyla daha rahatça ve özgürce manevra yapabiliyor olacak" diyor.

F-16 UÇUŞTA HÜRJET'E EŞLİK ETTİ

HÜRJET'in bu önemli uçuşuna, ÖZGÜR projesi kapsamında TUSAŞ'ta modernize edilen bir F-16 da eşlik etti. HÜRJET'in performansı, kol uçuşu yapan F-16'dan gözlemlendi.

HÜRJET tamamlandığında, Milli Muharip Uçak KAAN'ın Uçuş ekibi de dahil olmak üzere Türk Hava Kuvvetleri pilotlarının eğitiminde kullanılacak.

Ayrıca hafif taarruz uçağı olarak kullanılması ve TCG Anadolu'ya iniş kalış yapabilmesi de planlanıyor. (trthaber)

Hürjet'ten özel uçuş

Yorumlar

ekonomist yazana ~ 10 ay önce
O dediklerin ecevit dönemi için geçerliydi. Şuan Türkiye ciddi manada ihracat yapan, her geçen gün ispatlanmış doğalgaz ve petrol rezervleri bulan, ukrayna savaşı nedeniyle arz güvenliği yaşayan avrupalıların doğalgaz için tek çareleri olan, geleceğin parlayan yıldızı bir ülkedir. Geçici ekonomik sıkıntılar vız gelir. Bunlar eleştirecek konu bulamayan muhaliflerin avuntularıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şüpheci ~ 10 ay önce
Petrol konusunda emin miyiz? Gaz deseniz daha önce Romanya’nın bulduğu ve rantabl olmadığı için çıkarmaktan vazgeçtiği yataklar olduğunu biliyorsunuz değil mi?
Başarı ~ 10 ay önce
Jet uçağı yapmak, pırpırlı uçak yapmaya benzemez. Çok ciddi bir mühendislik gerektirir. Baştan sona böyle özgün bir uçak tasarlayıp uçar hale getirmek önemli bir başarı ve kilometre taşıdır. Türkiye artık farklı bir lige yükselmiştir. İster kabul edin etmeyin bunlar RTE nin liderliği sonucu olan başarılardır. Erdoğan olmasaydı hala yerimizde sayıyor olurduk.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ekonomist ~ 10 ay önce
Türkiye bu mali yapısıyla açlıkla savaşacak artık. Abdülhamit dönemi gibi Duyunu Umumiye geldi. Artık uçak üretecek para filan yok ortada. Tüm bunlar ekonomist sayesinde oldu.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000